יצוין שמלבד כתובת להמצאת דואר, לא ציינו הנתבעים פרטי היתקשרות נוספים עמם, כגון מספר טלפון, מספר פקסימיליה או כתובת דוא"ל. בכך גילו הם את דעתם, שכתובות אלו ישמשו אותם להמצאת מסמכים.
לעניין זה ראוי לציין את תקנה 480 לתקנות שלפיה: "בהליך שניתן בו מען להמצאת כתבי בי-דין, יכול שתהא ההמצאה במסירת הכתב לפי אותו מען, וכל עוד לא הודיע בעל דין, בהודעה בכתב לבית המשפט, על שינוי במענו, יראו כל כתב שהומצא לפי המען האמור כאילו הומצא כראוי". יפה לענייננו קביעתו של בית המשפט העליון ברע"א 8410/13 כלב נ' שם טוב, פיסקה 5 (2.10.2014):
"משמעות סעיף 480 לתקנות היא כי בעל-דין שמסר כתובת לשם המצאת כתבי בי-דין יושתק מלטעון כנגד המצאה שבוצעה לאותו מען אם לא הגיש עובר לכך הודעה על שינוי במענו. הסיבה הפרוצדורלית לתקנה מובנת מאליה: לא ייתכן שצד להליך ישנה את כתובתו תוך כדי הליך, בלי להודיע על כך לבית המשפט, ובכך יוכל לשבש את ההליך המשפטי בלי לשאת באחריות. אילו היה הדבר כן היה יוצא החוטא נשכר. כדי לוודא שלא תעמוד אפשרות זו בפני בעל-דין, ובעבור שלא יהא חוטא נשכר, נקבע בתקנות שמאחר שמסר בעל דין לבית-המשפט מען להמצאת כתבי בי-דין, ולא הודיע על שינוי במענו, ייחשב כל כתב שיומצא לאותו מען כאילו הומצא כראוי, כאשר בעל-הדין מנוע מלטעון טענה כנגד אותה המצאה. מדובר איפוא בטענת השתק לכל דבר..."
ואף קולעות לענייננו קביעת בית המשפט העליון ברע"א 5059/10 אלום גולד בע"מ נ' דור, פיסקה (10.8.2010), מפי כב' השופטת א' חיות: "אכן, אין לאפשר לנתבע "לשחק מחבואים" עם התובע, ומשקיבל לידיו כתב-טענות מטעם התובע ואף הגיש כתב-הגנה, מחובתו לציין בו מען אשר ישמש למסירת כתבי בי-דין באותו הליך, בין אם הוא מתגורר באותה הכתובת ובין אם לאו" (ויצוין שגם שם ההמצאה נעשתה באמצעות הדבקה; וראו גם, בש"א 6479/06 בנק דיסקונט לישראל בע"מ נ' שנפ, פיסקה 11 (15.1.2007): "הוא נימנע מלהודיע לבתי-המשפט על מקום מושבו החדש ואף נימנע ממסירת מען מעודכן להמצאת כתבי בי-דין עבורו... בכך הפר המשיב את חובותיו הדיוניות לנהוג בהגינות ובסבירות על-מנת לאפשר קיומו של הליך שפוטי תקין והוגן"; רע"א 1838/16 החבובות חנות הצעצועים של בע"מ נ' מדינת ישראל פקיד שומה פתח תקווה, פיסקה 13 (9.5.2016)).
...
לעניין זה ראוי לציין את תקנה 480 לתקנות שלפיה: "בהליך שניתן בו מען להמצאת כתבי בי-דין, יכול שתהא ההמצאה במסירת הכתב לפי אותו מען, וכל עוד לא הודיע בעל דין, בהודעה בכתב לבית המשפט, על שינוי במענו, יראו כל כתב שהומצא לפי המען האמור כאילו הומצא כראוי". יפה לענייננו קביעתו של בית המשפט העליון ברע"א 8410/13 כלב נ' שם טוב, פיסקה 5 (2.10.2014):
"משמעות סעיף 480 לתקנות היא כי בעל-דין שמסר כתובת לשם המצאת כתבי בי-דין יושתק מלטעון כנגד המצאה שבוצעה לאותו מען אם לא הגיש עובר לכך הודעה על שינוי במענו. הסיבה הפרוצדוראלית לתקנה מובנת מאליה: לא ייתכן שצד להליך ישנה את כתובתו תוך כדי הליך, בלי להודיע על כך לבית המשפט, ובכך יוכל לשבש את ההליך המשפטי בלי לשאת באחריות. אילו היה הדבר כן היה יוצא החוטא נשכר. כדי לוודא שלא תעמוד אפשרות זו בפני בעל-דין, ובעבור שלא יהא חוטא נשכר, נקבע בתקנות שמאחר שמסר בעל דין לבית-המשפט מען להמצאת כתבי בי-דין, ולא הודיע על שינוי במענו, ייחשב כל כתב שיומצא לאותו מען כאילו הומצא כראוי, כאשר בעל-הדין מנוע מלטעון טענה כנגד אותה המצאה. מדובר אפוא בטענת השתק לכל דבר..."
ואף קולעות לענייננו קביעת בית המשפט העליון ברע"א 5059/10 אלום גולד בע"מ נ' דור, פיסקה (10.8.2010), מפי כב' השופטת א' חיות: "אכן, אין לאפשר לנתבע "לשחק מחבואים" עם התובע, ומשקיבל לידיו כתב-טענות מטעם התובע ואף הגיש כתב-הגנה, מחובתו לציין בו מען אשר ישמש למסירת כתבי בי-דין באותו הליך, בין אם הוא מתגורר באותה הכתובת ובין אם לאו" (ויצוין שגם שם ההמצאה נעשתה באמצעות הדבקה; וראו גם, בש"א 6479/06 בנק דיסקונט לישראל בע"מ נ' שנפ, פיסקה 11 (15.1.2007): "הוא נמנע מלהודיע לבתי-המשפט על מקום מושבו החדש ואף נמנע ממסירת מען מעודכן להמצאת כתבי בי-דין עבורו... בכך הפר המשיב את חובותיו הדיוניות לנהוג בהגינות ובסבירות על-מנת לאפשר קיומו של הליך שיפוטי תקין והוגן"; רע"א 1838/16 החבובות חנות הצעצועים של בע"מ נ' מדינת ישראל פקיד שומה פתח תקווה, פיסקה 13 (9.5.2016)).
על כן, פסק-הדין מיום 29.5.2019 יבוטל, בתנאי שהנתבעים ישלמו לתובעת 1 הוצאות משפט בסך 1,200 ש"ח, וישלמו לתובעת 2 הוצאות משפט בסך 600 ש"ח.
על הנתבעים לקיים את התנאים האמורים עד יום 30.4.2020.