מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שינוי ייעוד מקרקעין אזור תעשייה לדרך

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המקרקעין הִנם חלק ממיתחם של כ- 71 דונם באיזור התעשייה תלפיות בירושלים, הנמצא בין הרחובות דרך בית לחם, רחוב האומן ורחוב התעשייה, בשטח של כ- 56,688 מ"ר, הידוע כגוש 30129 חלקה 22, והמצוי בבעלותם המשותפת (להלן – המקרקעין).
בהמשך נידרש השמאי למצב התיכנוני החדש בגדר התכנית המשביחה וחלוקת השטחים על-פיה, ומצא לענייננו, כי מטרת התכנית הִנה שינוי במערך ייעודי הקרקע, מאיזור תעשייה לאיזור מגורים 2 מיוחד לשימושים מעורבים.
...
מכאן, אף שלא היה מקום לבקש הכרעה נוספת של השמאי בעניין זה, ממילא חוות-דעתו המשלימה איננה משנה את השומה המכרעת וזו מקובלת עלינו.
משכך, דינן להידחות.
סוף דבר על-יסוד האמור לעיל, דין הערעורים ההדדיים להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 9.7.98 פורסמה למתן תוקף חפ/1970/א – גשר חירם ששינתה את יעוד המקרקעין מאיזור תעשיה לדרך בשטח צבורי פתוח, ולפי תוכנית זו פורסמה ביום 18.1.99 הודעה בדבר הפקעה בחלקה 76.
...
לטענת התובעים החלטת הנתבעות 1,2 להפקיע את החלקות בבעלות התובעים אינה סבירה לאור העובדה שמסילות הברזל עוברות רק בחלק העילי של שולי החלקות ולכן לא ברור הצורך הציבורי להפקיע את מלוא שטח החלקות, בשים לב לכך שבסופו של דבר לא היה צורך ציבורי בהן.
להסיר ספק, אני דוחה את הטענה של התובעים כאילו עצם העובדה שפיצויי ההפקעה הניתנים להם בסופו של דבר נמוכים מהפגיעה שנגרמה להם עקב שינוי הייעוד ביחד עם ההפקעה, מלמדת על חוסר תום לב של הנתבעות.
על פי כל האמור לעיל, אני מקבל את עמדת הנתבעות שיש לשום את פיצויי ההפקעה שהתובעים זכאים להם לפי התביעה בתיק זה, על פי ייעוד הדרך שנקבע בתוכנית.
הצדדים הסכימו שבמקרה זה ישלמו הנתבעות לתובעים פיצויי הפקעה בסך כולל של 245,649 ₪ ועוד הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 36,849 ₪ כולל מע"מ, בניכוי 15% מפיצויי ההפקעה שישולמו ישירות למיסוי מקרקעין, בתנאי התשלום הנקובים בהסדר הדיוני, דהיינו בתוך 45 יום, וכך אני קובע.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2019 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

היא אישרה שתשלום הארנונה עבור המקרקעין בוצע באמצעות כרטיס ויזה שלה אין דרך לומר מי בעליו.
ברשותו הייתה חממה שנבנתה על ידי אביו ומאחר ושמע כי ישנה תכנית לשינוי הייעוד באיזור והפיכתו לאיזור תעשיה, הגיש למועצה תכניות על מנת לקיים במקום מסיבות, אולם הוא נענה כי מדובר בקרקע חקלאית ואין אישור לגן אירועים.
...
בחע"מ (עכו) 20073-08, בעניין דומה בו הוגש כתב אישום נגד שני נאשמים שהיה חלק מ-75 בעלים משותפים, זוכה הנאשם מחמת "הגנה מן הצדק" ונכתב בפסק הדין כי:" היות נאשם הבעלים של הנכס, מביאה למסקנה כי הינו אחראי בעבירה של בניה בלתי חוקית, אף שאחר ביצע עבודות אלה, יחד עם זאת, ובעניינם של הנאשמים, מצאתי כי קמה לזכותם הגנה מן הצדק, שמחייבת את זיכויים, לנוכח העובדה כי לצד הנאשמים קיימים 73 בעלים משותפים נוספים בחלקה 11 עצמה, לגביהם המאשימה נמנעה מהעמדתם לדין, ונמנעה מזימונם לחקירה, בטרם החלטה להעמיד לדין את הנאשמים, ללא הסבר המניח את הדעת. אציין כאן כי המאשימה רשאית להעמיד לדין אך חלק מהבעלים הרשומים של המקרקעין, בעבירה של ביצוע עבודות בניה, אם כי עליה להצביע, במצב זה, על הסיבה שהביאה אותה להעמיד אך חלק מהבעלים לדין, ולהימנע מכך לגבי שאר הבעלים בקרקע, כאשר נסיבות מצדיקות אבחנה זו תוכלנה להיות היות הנאשם המחזיק בפועל של המקרקעין, המשתמש בהם בפועל, או המבצע בפועל של עבודות הבניה, נוסף על היותו בעלים משותף. בעניינם של הנאשמים בפניי, לא הוכחה כל נסיבה כזאת". בניגוד לאמור שם, הרי שבפניי הוצגו הראיות שפורטו לעיל המצביעות על כך כי ישנן בהחלט נסיבות המצדיקות אבחנה בין נאשם זה לבעלים הרשומים האחרים של קרקע זו. בכל הנוגע לטענת ב"כ הנאשם למחדלי חקירה של המאשימה.
אשר על כן, לא מצאתי ביסוס לטענת ב"כ הנאשם והטענה בדבר אכיפה בררנית, נדחית.
סוף דבר לנוכח האמור לעיל, הגעתי למסקנה כי המאשימה עמדה בנטל המוטל עליה להוכחת אשמתו של הנאשם במיוחס לו ואשר על כן אני מרשיע אותו בביצוע עבירות של ביצוע עבודות במקרקעין הטעונות היתר, ללא היתר ובסטייה מהוראות תכנית, בניגוד לסעיף 204(א) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה - 1965 (כנוסחו לפני תיקון 116 לחוק).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המסקנה המתבקשת מכך היא, שבמועד כריתת ההסכם ראו הצדדים בקבלת אישור עיקרוני קונקריטי מטעם מינהל מקרקעי ישראל, הבעלים של הקרקע, כאבן דרך להשגת המטרה של שינוי ייעוד הקרקע.
אליבא האגודה, מאחר שתוך שלוש שנים לא הושגה התוצאה של שינוי ייעוד הקרקע הנדונה לאיזור תעשייה, ההסכם הסתיים ללא תשלום תמורה מצד האגודה [נספח 26 ל-ת/3].
...
לא מצאתי ממש ביתר טענות הצדדים והן נדחות.
סוף דבר – התביעה נדחית.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי, אני מחייב את התובעים בשכר טרחת בא כוח הנתבעת בסך 25,000 ₪, לתשלום לא יאוחר מיום 20.4.2016.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

במהלך שנת 2002 התקשרו המבקשים עם המשיבים בהסכמי מכר, ולפיהם התחייבו המבקשים להעביר על שם המשיבים 8.26% מזכויותיהם במקרקעין בתמורה לקבלת שירותים שונים שעיקרם הכנת תב"ע לשינוי ייעוד המקרקעין ליעוד של איזור תעשיה (להלן: הסכמי המכר).
נקבע, כי יש להקדים ולאפשר את מימוש פסק הדין בדרך זו, על אף "חוסר הנוחות הרבה מאוד מהתנהלותם של [המבקשים]". עם זאת, הובהר כי אין בקביעה זו כדי לחסום את דרכם של המשיבים לפנות בבקשה נוספת לפי פקודת הבזיון, ככל שימוצו הליכי ההוצאה לפועל מבלי שיניבו פרי.
...
בסיכומו של דבר, ביום 8.4.2019, חתמו הצדדים על הסדר גישור אשר נועד להביא את מכלול המחלוקות שביניהם לכלל מיצוי (להלן: הסדר הגישור).
לאחר עיון בהחלטת בית המשפט המחוזי, בפסק דינו ובבקשת רשות הערעור, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
לכך יש להוסיף כי בית המשפט המחוזי בחר שלא להיעתר לבקשת המשיבים, בטרם מוצתה האפשרות לאכיפת פסק הדין באמצעות הליכי הוצאה לפועל.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית ועמה נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו