מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שינוי זכויות חתימה ע"י בנק חשבון פיקדון

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתקופה קשה בה היה המנוח חולה, טרח לנשל את המנוחה מצוואתו ושלח מכתב לבנק וכתב כי בשל "סיכסוך משפחתי" הוא מבקש לשנות את זכויות החתימה בחשבון הבנק והמנוחה שלחה מכתב לבנק ביום 3.6.12 (נספח י"א לתצהיר התובעת): "הנידון : מספר חשבון ... ע"י עדנה ואביהוד כהן
יודגש כי בידי מרשתי דפי חשבון של הבנק והיא מיתנגדת לכל פעולה בחשבון מכל סוג שהוא לרבות שיחרור כספי פקדון אלא אם היא תאושר על ידה באופן אישי.
...
מצאנו מקום לציין כי אין בידינו לקבל את טענת התובעת כי מאחר שהמנוחה ניסתה להתאבד טרם מותו של המנוח, הרי שאין לראות בה כמי שנפטרה אחריו.
כל אלה מובילים למסקנה כי שני בני הזוג גילו דעתם שאינם רוצים להיות יחדיו בשותפות ובזוגיות.
התביעה מתקבלת.
הנתבעות תשלמנה לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 7,500 ₪ והוצאות משפט בסך 1,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לאחר שלא התגבשה בין האחים הסכמה על שינוי זכויות החתימה והפקדת כרטיסי האשראי הודיעו עמוס ונורית בכתב לבנק בבוקר יום 2.6.13 כי הם מבטלים את ערבותם לחובות החברה, מתנגדים לכל העמדת אשראי נוסף או מחודש עבורה בהסתמך על ערבותם ושעבודיהם ועומדים על כך שכל סכום שיכנס לחשבונה ישמש להפחתת חובותיה (נספח כ"ב לתצהיר כרמי, להלן: "מכתב ביטול הערבות").
עם זאת העמיד עמוס מספר דרישות לקיומו של תהליך זה – חובת חתימה משותפת כל על התחייבויות החברה ובטול זכות החתימה העצמאית לכל אחד מהם בשם החברה, הפקדת כרטיסי האשראי של החברה בידי נאמן והחלפתם בכרטיסי אשראי עם מסגרת מצומצמת שיוחזקו על ידי האחים וקבלת החלטות מסודרות של האספה הכללית ודירקטוריון החברה לבצוע מהלכים אלה אשר יועברו לבנקים בהם מנהלת החברה חשבונות.
עוד הבהיר ארנון במכתבו כי היתנהלות הבנק בעקבות קבלת מכתב ביטול הערבות אינה כדין, פגעה בחברה פגיעה אנושה ובנסיבות אלה טען כי הוא מופטר מערבותו ועל כן ביקש לשחרר פיקדון שהיה מצוי בחשבונו האישי ושועבד כבטוחה לאשראי החברה, אך ציין כי במידה שהבנק ישחרר את מסגרת האשראי מחדש, יבטל את רשומי השיקים שחזרו אכ"מ בבנק ישראל ויגבה מעמוס ונורית את הסכומים להם ערבו תיוותר ערבותו האישית על כנה.
...
סיכום לאחר שמצאתי כי חוב החברה כלפי הבנק, שלפרעונו ערבים ארנון, עמוס ונורית, הוכח ולאחר שמצאתי כי יש לדחות את הטענה כי עמוס ונורית או הבנק הם שהביאו לקריסת החברה ואף לא הוכחו הנזקים הנטענים על ידי ארנון, וממילא לא קמה לו זכות לקיזוזם, התוצאה היא כי יש לקבל את התביעה העיקרית נגד ארנון אך להפחית ממנה את הסכומים שנפרעו על ידי עמוס ונורית וכל סכום שהתקבל על חשבון חובות החברה וארנון לבנק מאז הגשת התביעה ולדחות את התביעה שכנגד במלואה.
תקנה 512(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 קובעת – "בתיתו צו להוצאות ובקביעת שיעורן יתחשב בית המשפט או הרשם, בין השאר, בשווי הסעד השנוי במחלוקת בין בעלי הדין ובשווי הסעד שנפסק בתום הדיון, ויהא רשאי להתחשב גם בדרך שבה ניהלו בעלי הדין את הדיון". בשים לב למכלול שיקולים אלה, אך גם למחדל שמצאתי בהתנהלות הבנק, אני מחייב את ארנון לשלם לבנק גם הוצאות משפט בסך 10,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ ולשלם לעמוס ונורית הוצאות משפט בסך 15,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 40,000 ₪.
הבנק יוכל להגיש פסיקתה לחתימה שתכלול את סכום יתרת החוב העדכני לאחר הפחתת כל האמור לעיל ועימה תצהיר מפורט בדבר מלוא הסכומים שהתקבלו ויתרת החוב העדכנית של ארנון ושל החברה וכן תדפיסי יתרות עדכניים נכון ליום הגשת הפסיקתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוגע לטענות הנתבעים לעניין "לקיחת" ההלוואה ע"י הבנק יומיים אחרי הפקדתה בחשבון, טוען הבנק, כי ההלוואה הועברה לאחר העמדתה במאי 2009, לכסוי חוב בהלוואה קודמת, בדיוק כפי שנכתב בהסכם ההלוואה, לפיו ניתנה למטרת "כסוי חוב". משכך הלוואה קודמת שהייתה בחשבון כוסתה וההלוואה השנייה לא ניפרעה ומהוה חוב קיים (סע' 30-32 לתצהיר עדותו של מר רון לוי).
מוסיף הבנק, כי מר שביט המשיך להפקיד כספים בחשבון לאחר השינוי בזכויות החתימה ביום 30.10.08, לאורך כל תקופת פעילות החברה ובידיעת מר בן יהודה.
ניכר כי טרם מתן ההלוואה הראשונה לחברה ביצע הבנק בדיקה כלכלית וכן הסתמך על ערבויות נוספות, כגון כתב הערבות המתמדת שחתמו עליו שני השותפים, הפקדון שהפקיד מר שביט וכד'.
...
סוף דבר: לאור האמור לעיל, יש לקבל את התביעה של הבנק ולחייב את החברה ומר בן יהודה (הנתבעים 1 ו-3), ביחד ולחוד, בסכום התביעה.
יחד עם זאת, אני דוחה את טענת הבנק, כי יש להוסיף על סכום הקרן ריבית בשיעור המרבי הנהוג בבנק.
בנוסף ישלם הנתבע לתובעת סך של 20,000 ₪ שכ"ט עו"ד כולל מע"מ והחזר תשלום האגרה בהתאם לקבלות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת גם לא חזרה על הטענה שיש להפחית את סכום הערבות ואת סכום הפקדון מסכום התביעה, שהרי הבנק כבר הפחית אותם מהתביעה בהודעתו מיום 6.3.17, עוד לפני הדיון בבר"ל. בסיכומיה התייחסה, איפוא, לשאר טענות ההגנה שהועלו בבר"ל והן, כי הבנק כיבד המחאות רבות, בסכום כולל של מעל 90,000 ₪, שלא לפי זכויות החתימה, היינו לפי החתימה של הנתבע או של קמרט ולא לפי חתימות הנתבע ובן שלום יחד.
להלן עדותו של בן שלום בנושא זה: "לשאלת בימ"ש אני מכיר את נספח יא' לתיק המוצגים. השיקים האלה אני טוען לא נחתמו בזכויות חתימה לפי הזכויות שהסכמנו עליהם. על אף אחד מהם אני לא חתום. חלק מהם חתומים רוני פריד וחלק דפנה. לשאלת בימ"ש האם החובות ששולמו באמצעות השיקים האלה הם חובות שהחברה לא קיימת בהם, אני משיב שאני לא יודע כי באותה תקופה לא היתה לי גישה לכל מיני נתונים הקשורים. לשאלת בימ"ש אם מאז קבלתי גישה לבדוק את הנושא, אני משיב שבודאי לחלק מהדברים. חלק מהדברים כן וחלק מהדברים לא. התגלו לא מעט אי סדרים שבעקבותיהם לא הוגשו דוחות 2015. חלק מהדברים שחסרים זה דפי הבנק שהבנק לא הסכימו לתת לי הקשורים לשנת 2015. בלי שום קשר בהתאם להסכם בינינו הראשון לבין רונן פריד ההתנהלות הכספית של החברה היתה אמורה להתבצע בחשבון אחר ולא בחשבון הזה". ובהמשך, לשאלה האם בדק את החיובים ביחס לתקופת הביניים שבה הבנק אישר את ההמחאות המדוברות, ענה: "אנחנו עשינו בדיקה, חלק מהנתונים עדיין חסרים לנו בגלל אי סדרים. היו תנועות כספיות שמאחוריהם לא היה מיסמך מגבה. חלק מהדברים עד היום לא גילינו. בעקבות זה עד היום לא הצלחנו להגיש דוחות כספיים של 2015". שינוי זכויות החתימה נעשה עקב רכישת חלק ממניות הנתבע על ידי סימוני ובן שלום, אולם באותה עת הנתבע נותר כבעל מניות בנתבעת ואף נותר כבעל זכות חתימה בחשבון הבנק, אמנם יחד עם בן שלום.
...
לאחר ששקלתי את כל הנדרש, הרי במצב שנוצר, החלטתי, לא בלי לבטים, והרבה לפנים משורת הדין, אך כדי לא לחסום כליל את האפשרות של הנתבעת להוכיח כי ההמחאות שולמו בגין חובות שהנתבעת לא הייתה אמורה לשלם, לתת לנתבעת רשות להגן בגין הטענה אודות כיבוד ההמחאות שלא לפי זכויות חתימה, כאילו נטען בבר"ל שהכספים שולמו שלא בגין חובות הנתבעת וכן ליתן רשות להגן בטענה כי החשבון חויב בריבית שלא לצורך עקב אי זיכוי סכום הפיקדון בחשבון במועד 31.8.16, אולם כל זאת בכפוף להפקדת סכום התביעה בקופת בית המשפט תוך 30 יום מקבלת החלטתי זו (הפגרה במניין).
בכלל הנסיבות, כאשר טענות ההגנה הפרטניות של הנתבע, אחת אין לתת בגינה רשות להגן והשנייה, גם היא לא כוללת כנדרש טענה מפורשת של הפטר מערבות ועל רקע העובדה שמצאתי לתת לנתבעת רשות להגן בגין שתי טענות שנזכרו לעיל כפוף להפקדה, אני סבור שאותו הדין צריך לחול על הנתבע, כך שאם יופקד סכום התביעה, בין אם על ידי מי מהנתבעים או על ידי שניהם יחד, יקבל הנתבע רשות להגן בטענות שהתרתי לנתבעת ובנוסף בטענה הפרטנית של הסכמת הבנק, אשר לצורך הרשות להגן, תיחשב כאילו נטענה טענת הפטר מפורשת יחד עמה.
סוף דבר אשר על כן, הנתבעים יקבלו רשות להגן בטענות שהתרתי לעיל ובהן בלבד, בכפוף לכך שסכום התביעה יופקד על ידי מי מהם או על ידי שניהם יחד תוך 30 יום מקבלת החלטתי זו (הפגרה במניין).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהודעה: זימון לאספת בעלי מניות מיוחדת, ליום 12.7.2022, "ללבן סוגיה של משיכת כספים מחשבון הבנק של החברה ופעולות בחשבון הבנק שנעשה לכאורה שלא כדין" כמו גם "הנושא של שינוי זכויות החתימה בחברה" (נספח 10).
בהחלטתי מיום הגשת הבקשה הוריתי על מתן הצוים שהתבקשו במעמד צד אחד תחילה, זולת בעיניין ייצוג החברה בידי עו"ד מזרחי, זאת כפוף לפיקדון כספי או ערובה בנקאית בסך 25,000 ₪, תוך שהבהרתי שהאיסור על פעולות חד-צדדיות בחברה חל לעת הזו (וממילא אף לשיטת המבקשת) גם על המבקשת עצמה.
מנגד, אם יינתן צו, קשה לומר כי זכויותיו של המשיב תקופחנה: בכל הנוגע לניהול החברה זכויות החתימה הן משותפות, לעת הזו הוא ייוותר רשום (אף זאת באמצעות נאמן) כבעל 25% מן המניות כפי שהיה המצב משך שנות דור, ואם יעלה בידו לשכנע, כנראה בהליך נפרד, כי שטר העברת המניות תקף, יוכל לקבל אז את מחצית מניות החברה כטענתו.
...
על רקע האמור, הגישה המבקשת ביום 4.8.2022 את תביעתה, שעיקרה הצהרה על בטלות כל מהלכיו של המשיב להשתלט על החברה, ואף להסרת קיפוח.
סוף דבר נוכח כל האמור, יש להורות כך, בזיקה לסעדים המבוקשים: זמנית, עד החלטה אחרת בהליך העיקרי, מושעה תוקפן של כל ההחלטות שקיבל המשיב במה שהגדיר כ"אסיפת בעלי מניות" ביום 12.7.2022.
המבקשת רשאית להודיע לסניף הבנק על דבר החלטתי זו (עם עותק לצד שכנגד).
המבקשת תודיע לרשם החברות על דבר החלטתי זו (עם עותק לצד שכנגד) והצורך בעדכון הרישומים בהתאם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו