דבר-ערבותו נקבע בהסכם-הפשרה וזו, במקובץ, הייתה לשונו:
"יחידי החייבת [נתבעת 1] יערבו להתחייבויותיה על פי הסכם הפשרה הנידון ובהפרתו תוכל הזוכה [התובעות] לידרוש צירופם כחייבים בתיק ההוצל'פ. יחידי החייבת ערבים בזאת להתחייבויות השוכרת על פי הסכמי השכירות ובמידת הצורך יחתמו על כתבי ערבות. החייבת והערבים מצהירים כי ידוע להם שאם לא יעמוד [כך במקור] בהסדר הנ'ל יעמוד מלוא החוב בתיק ההוצל'פ לפירעון מידי..." (פסקות 6, 8 ו-10 להסכם-הפשרה מיום 15.6.2014).
מאותה נקודת-מבט יש, לדעתי, לבחון משפט אשר נכתב בהסכם-הפשרה, לאמור: "אין בהוראות הסכם זה כדי לשנות מהוראות הסכם השכירות ו[מ]תנאי השכירות של החנויות, ובכל מקום בו יש סתירה יגברו הוראות הסכם השכירות" (הרישא לפסקה העשירית).
כך נכתב:
"החייבת ויחידיה הערבים בערבות אישית לחוב ולהסדר מצהירים בזה כי התשלומים המפורטים לעיל לרבות התשלומים החודשיים הנם בגדר יכולתם הכלכלית, וכי אין [לא ברור] לסילוק החוב הפסוק בתשלומים הנ'ל. החייב/הערב מסכים כי הצהרתו דלעיל לגבי יכולתו הכלכלית לפירעון החוב כמוה כחקירת יכולת בפני כב' ראש ההוצל'פ, ולפיכך לא יוכל לטעון כאילו לא בוצעה לו חקירת יכולת לענין המשך הליכים במידה ולא ישלם את התשלומים החודשיים" (הפִּסקה החמישית להסדר-הפשרה).
די בהסכמה, תקפה לפי דיני-החוזים ועולה בקנה אחד עם דיני-הערבות, כדי לכונן ערבות אפילו לא נחתם "כתב-ערבות" פרטני.
...
הואיל והפרה כזו, כמפורט לעיל, הוּכחה לבית-המשפט, יש יסוד להוסיף ולחייב את הנתבע בתשלומו של פיצוי זה. מכפלת הסכומים, שצוינו לעיל, בשש מוליכה לסכום הנתבע – 123,288 ש"ח.
מן הסכומים הללו יש לנכות, כאמור, את סכומה של הערבות שחולטה – 39,092 ש"ח. התוצאה היא: 366,741 ש"ח וכפי שכבר נכתב היה הסכום שנתבע: 366,629 ש"ח. את תרופותיהן תבעו שתי התובעות יחד ולחוד.
אפילו, שאפשר כי לפי החוזה אין מקום לחייב במלוא-המרכיבים יחד ולחוד, הרי משלא הועלתה בנדון טענה בכתב-ההגנה, לא מצאתי מקום להיכנס בעובי-הקורה של סוגיה זו ואני נעתר למבוקש.
התוצאה
התביעה מתקבלת גם בענינו של נתבע 2.