מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שינוי הסכם גירושין באמצעות הפחתת דמי מזונות

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2015 ברבני חיפה נפסק כדקלמן:

מדינת ישראל בתי הדין הרבניים תיק 559892/18 בבית הדין הרבני האיזורי חיפה לפני כבוד הדיינים: הרב **** אדרי – אב"ד, הרב אייל יוסף, הרב דוד בר שילטון התובע: פלוני (ע"י ב"כ עו"ד יעקב מור יוסף) הנתבעת: פלונית (ע"י ב"כ עו"ד רות נייגר) הנידון: הפחתת דמי מזונות פסק דין
הצדדים חתמו על הסכם גירושין ביום י"ג באייר תשס"ח (18.5.2008) והמזונות היו בסך של 3,000 ש''ח. ביום כ"ד באייר תשס"ח (29.5.2008) הופיעו הצדדים בטרם סידור הגט ובקשו לשנות את הסכם גירושין, והמזונות שונו לסך של 2,000 ש''ח לחודש, הסכם זה קיבל תוקף של פסק דין.
לשנות גובה מזונות כשיש הסכם בין הצדדים במקרה דידן החיוב במזונות ילדיו שנטל עליו האב, היה במסגרת הסכם, ולא חיוב בית הדין, האם גם במקרה זה נוכל לשנות את סכום המזונות? ואעתיק מפסק דינו של חברי השופט אסף זגורי, סגן נשיא בית המשפט לעינייני מישפחה נצרת תמ"ש 17732־07־12 י.א. נ' ח.ק.א, רכוז הנחיות ותנאי הפסיקה הנצרכים, בבואנו לידון בתביעה להפחתת הקף החיוב שנטל על עצמו הורה במסגרת הסכם המסדיר מזונות ילדיו: ככלל, חוזים יש לכבד ולאכוף, בעינייני מישפחה, קל וחומר.
...
אני הייתי ברמב"ם לפני שבוע, אני חי בדירה ואני מציג תמונות של הדירה בה אני חי. אני מקבל קרטון של אוכן מהגמ"ח של קריית שמואל.
לאור האמור, הן מבחינת ההלכה והן מצד החוק, יש לקבל את תביעת האב, ולשנות את סכום המזונות, ולהעמידם נכון להיום על סך של 1,500 ש''ח לחודש.
מסקנה בית הדין מחייב את האב במזונות שני הילדים בסך של 1,500 ש''ח החל ביום 1.7.2015, סכום המזונות כולל הוצאות חינוך ומדור.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפני שתי תובענות שהוגשו ע"י האשה המתינהלות בין הצדדים: תלה"מ 56187-03-21 – תביעה לאכיפת הסכם גירושין והליכי ביצוע לפי סעיף 7 לחוק בתי המשפט לעינייני מישפחה תשנ"ה-1995; תלה"מ 2429-05-21 – תביעה למזונות ומדור; רקע עובדתי: התובעת והנתבע (להלן גם: "האשה" ו-"האיש"; יחד: "הצדדים" או "בני הזוג"), ניהלו מערכת זוגית משנת 2007 ונישאו זל"ז כדמו"י ביום 11/12/2014.
בנסיבות אלה, כאשר המזונות הפסוקים בהסכם הגירושין עומדים על סך 1,700 ₪ לחודש, לא מצאתי כי יש מקום להתערב ולשנות את דמי המזונות ביחס לקטינה א', כאשר סכום זה נותר על כנו אף שהקטינה כבר מעל גיל 6, ויש להיתחשב, לצורך קביעת מזונותיה, גם בהכנסת האם וגם בזמני השהות עם האב, גם אם אלה מצומצמים.
ביחס לטענה בדבר הצורך בהפחתת דמי המזונות בעת שהקטינות מגיעות לגיל 6 שנים (הקטינה א' כבר הגיעה לגיל זה ביום 15.1.22) כבר נפסק לא אחת כי אין מדובר בהפחתה "אוטומאטית" ויש לבחון כל מקרה לגופו.
...
אני סבור, כי לקטינה בת 4.5 שנים עם אסטמה קשה המלווה בצורך בטיפול והשגחה תמידיים יש לקבוע דמי טיפול ראויים, שלא יפחתו מסך של 1,000 ₪ לחודש, על דרך האומדנא.
לעניין טענות הנתבע בדבר הצורך בפתיחת הסכם הגירושין כולו, כתוצאה משינוי המזונות, אין בידי לקבל טענה זו. העובדה כי האב לקח על עצמו תשלום החובות המשותפים נעשתה בד בבד עם ויתור התובעת על זכויותיה בעסק של הבעל, שכפי שהוכח לעיל הוא עסק מניב ומתפתח.
עוד מצאתי לציין כי התובעת עתרה להשתתפות האב במחצית הוצאות חריגות של חינוך ורפואה (סעיף 4 לכתב התביעה), חרף פערי ההכנסות, וגם עניין זה הובא בחשבון בעת פסיקת המזונות בפסק דין זה. התוצאה התביעה לאכיפת הסכם (תלה"מ 56187-03-21) נדחית.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התובע טוען כי הצדדים הסכימו על כך שדמי המזונות יופחתו ויועמדו על סך של 4,000 ₪ לחודש במקום הסך שנקבע בהסכם הגירושין ( 5,500 ₪ לחודש) וזאת, בין היתר, לאור שינוי הוצאות החינוך עבור הבן ע' אשר למד בגן פרטי בעלות גבוהה 2 ₪ לעומת העלות הנמוכה יותר בגן ערייה.
(( 16 (פורסם במאגרים המקוונים)( 3.3.19 ביום 12.11.20 ניתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה בעמ"ש 45821-03-20 (טרם פורסם) אשר היתייחס לסוגייה האם הילכת בע"מ 919/15 מהוה שינוי נסיבות מהותי המצדיק דיון מחדש בסוגיית המזונות, שם נאמרו על ידי כבוד השופט ג'יוסי הדברים הבאים: "...אם התשובה לשאלה זו חיובית, הגענו לסיום מסענו.
...
אינני מקבל את דבריו של התובע ביחס למה שהוסבר לו על ידי בא כוחו דאז, וזאת בין היתר, לנוכח העובדה כי הוא לא טרח לזמנו לעדות.
התביעות נדחות.
₪ התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד, בסך 30,000 זכות ערעור כחוק.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2022 ברבני אשקלון נפסק כדקלמן:

ו. בהסכם הגירושין נקבע: "התחייבות האב לתשלום דמי המזונות יהיו תקפים גם במקרה של שינוי נסיבות מהותי, ולא יופחתו בשום שלב ובשום מקרה." כשלושה שבועות וחצי לאחר סידור הגט, נסע האב לארה"ב ולא חזר מאז.
· הסכם הגירושין נערך ונוסח בשעתו ע"י האם, כך שהיא אינה יכולה לטעון שהיא לא לקחה בחשבון את צרכי הקטינים.
...
לכן יש לדחות את תביעת האם להגדלת מזונות מ-4,500 ש"ח לסך מופרז של 10,000 ש"ח, ויש לדון רק בתוספת העלות שנגרמה לאם כתוצאה מהיעדרות האב.
] מכיוון שהמחציות מעוגנות בהסכם הגירושין, האב חייב בהן למפרע גם לפני הגשת התביעה להגדלת מזונות, אולם יש מקום להיעתר לבקשת האב, לחייבו על מחציות חוגים וחינוך שלא שילם לשנים 2021 ו-2022, בעלות נומינלית ללא הצמדה וריבית.
מסקנה לאור כל הנ"ל, ביה"ד קובע: האב ישלם לידי האם למזונות הקטינים סך 5,600 ש"ח ש"ח מדי חודש (ולא 4,500 ש"ח כאמור בהסכם הגירושין), 1,866 ש"ח לחודש לכל ילד, בתוספת מחציות כאמור בהסכם הגירושין, החל מיום 1.2.2022.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט קמא קבע, כי דין התביעה לאכיפת ההסכם בכל הקשור לאיזון המשאבים להדחות, שכן עובדתית כך נקבע, המערערת ויתרה בהתנהגותה על תביעה זו. אשר לשינוי נסיבות מהותי, המתבטא בכך שמשכורת המערערת גדלה ואילו זו של המשיב פחתה ושזמני השהות השתנו, מצא בית המשפט קמא לנכון להפחית את דמי המזונות והמדור ולהעמידם על סך של 1,300 ₪ לכל קטינה, לרבות, הוצאות מדור ובסך הכל 2,600 ₪ לכל חודש (לצד מחצית בהוצאות החריגות).
בית המשפט קמא הוסיף וקבע (סעיף 44 לפסה"ד קמא) כי: "כאשר מדובר במזונות שנקבעו בהסכם שאושר בבית המשפט וקיבל תוקף של פסק דין, החילה הפסיקה מעמד מיוחד וקבעה, כי שינוי המזונות יעשה רק במקרים חריגים וראויים, זאת מאחר והסכם הגירושין ממצה את כל מכלול ההסדרים, ויתורים ואיזונים אשר אינם פרוסים בפני בית המשפט, בהתבסס על שקולי יציבות וודאות ומבטא את ההסכמה לגבי צרכי הקטינים (ראו: תלה"מ (תל אביב- יפו) 28665-02-19 ש.ר. נ' א.פ. (פורסם בנבו, מיום 6.9.2020))" הינה כי כן ההלכה פסוקה היא כפי שסוכמה בסעיף 45 לפסה"ד קמא וכדלהלן: "כאשר מדובר בשינוי סכום המזונות שנקבע בהסכם גירושין כולל, יש לעשות זאת במסורה, וזאת בשל ציפייתם של הצדדים כי כלל ענייניהם של הצדדים הוסדרו כמכלול. הסכם הגירושין עליו חתמו הצדדים ואשר אושר על ידי בית בית משפט לעינייני מישפחה, הנו הסכם כולל ויש לראות בהסכם זה כמיקשה אחת. סכום המזונות שנקבע בהסכם שקלל בתוכו את מכלול הנתונים והחישובים, והביא בחשבון את הוצאות הקטינים וצרכיהם. דמי המזונות שנקבעו בהסכם הגירושין לא נקבעו בחלל ריק וכחלק ממכלול השיקולים וההתחשבנויות אותן עורכים הצדדים במסגרת סיום הנישואין" בנידון שלפנינו ובהתאם לכללים שקבע בית המשפט קמא עצמו, איננו סבורים כי חל שינוי נסיבות מהותי, אשר בעקבותיו ניתן לקבוע שזהו אכן המקרה הראוי והחריג להתערבותו של בית המשפט בשינוי ההסכם.
...
בית המשפט קמא קבע, כי דין התביעה לאכיפת ההסכם בכל הקשור לאיזון המשאבים להידחות, שכן עובדתית כך נקבע, המערערת ויתרה בהתנהגותה על תביעה זו. אשר לשינוי נסיבות מהותי, המתבטא בכך שמשכורת המערערת גדלה ואילו זו של המשיב פחתה ושזמני השהות השתנו, מצא בית המשפט קמא לנכון להפחית את דמי המזונות והמדור ולהעמידם על סך של 1,300 ₪ לכל קטינה, לרבות, הוצאות מדור ובסך הכל 2,600 ₪ לכל חודש (לצד מחצית בהוצאות החריגות).
הכרעה לאחר שנתנו דעתינו לטיעוני הצדדים, נחה דעתינו, כי דין הערעור להתקבל בכל הקשור לסוגיית דמי המזונות.
אשר להליך שעניינו בשינוי הנסיבות וכאמור לעיל, דין הערעור להתקבל ולהלן טעמנו לכך בקצרה.
סוף דבר אפוא שהערעור מתקבל בכל הקשור לשיעור דמי המזונות, כך שאלו יוסיפו ויהיו בסך של 3,500 ₪ לכל חודש בצירוף מחצית ההוצאות החריגות ובהתאם להסכם הגירושין שקיבל כאמור תוקף של פסק דין ביום 9.11.2016.
נוכח התוצאה אליה הגענו ולפיה הערעור התקבלו בחלקו, אנו קובעים שסכום ההוצאות בהליך קמא יועמד על סך של 4,000 ₪ בלבד, חלף הסך של 8,000 ₪ שנקבע בהליך קמא ואלו יופחתו מסכום ההוצאות ושכ"ט עו"ד בהליך זה, אותו אנו מעמידים על סך כולל של 15,000 ₪.היתרה בסך 11000 תשולם על ידי המשיב למערערת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו