בית המשפט קמא קבע, כי דין התביעה לאכיפת ההסכם בכל הקשור לאיזון המשאבים להדחות, שכן עובדתית כך נקבע, המערערת ויתרה בהתנהגותה על תביעה זו. אשר לשינוי נסיבות מהותי, המתבטא בכך שמשכורת המערערת גדלה ואילו זו של המשיב פחתה ושזמני השהות השתנו, מצא בית המשפט קמא לנכון להפחית את דמי המזונות והמדור ולהעמידם על סך של 1,300 ₪ לכל קטינה, לרבות, הוצאות מדור ובסך הכל 2,600 ₪ לכל חודש (לצד מחצית בהוצאות החריגות).
בית המשפט קמא הוסיף וקבע (סעיף 44 לפסה"ד קמא) כי:
"כאשר מדובר במזונות שנקבעו בהסכם שאושר בבית המשפט וקיבל תוקף של פסק דין, החילה הפסיקה מעמד מיוחד וקבעה, כי שינוי המזונות יעשה רק במקרים חריגים וראויים, זאת מאחר והסכם הגירושין ממצה את כל מכלול ההסדרים, ויתורים ואיזונים אשר אינם פרוסים בפני בית המשפט, בהתבסס על שקולי יציבות וודאות ומבטא את ההסכמה לגבי צרכי הקטינים (ראו: תלה"מ (תל אביב- יפו) 28665-02-19 ש.ר. נ' א.פ. (פורסם בנבו, מיום 6.9.2020))"
הינה כי כן ההלכה פסוקה היא כפי שסוכמה בסעיף 45 לפסה"ד קמא וכדלהלן:
"כאשר מדובר בשינוי סכום המזונות שנקבע בהסכם גירושין כולל, יש לעשות זאת במסורה, וזאת בשל ציפייתם של הצדדים כי כלל ענייניהם של הצדדים הוסדרו כמכלול. הסכם הגירושין עליו חתמו הצדדים ואשר אושר על ידי בית בית משפט לעינייני מישפחה, הנו הסכם כולל ויש לראות בהסכם זה כמיקשה אחת. סכום המזונות שנקבע בהסכם שקלל בתוכו את מכלול הנתונים והחישובים, והביא בחשבון את הוצאות הקטינים וצרכיהם. דמי המזונות שנקבעו בהסכם הגירושין לא נקבעו בחלל ריק וכחלק ממכלול השיקולים וההתחשבנויות אותן עורכים הצדדים במסגרת סיום הנישואין"
בנידון שלפנינו ובהתאם לכללים שקבע בית המשפט קמא עצמו, איננו סבורים כי חל שינוי נסיבות מהותי, אשר בעקבותיו ניתן לקבוע שזהו אכן המקרה הראוי והחריג להתערבותו של בית המשפט בשינוי ההסכם.
...
בית המשפט קמא קבע, כי דין התביעה לאכיפת ההסכם בכל הקשור לאיזון המשאבים להידחות, שכן עובדתית כך נקבע, המערערת ויתרה בהתנהגותה על תביעה זו. אשר לשינוי נסיבות מהותי, המתבטא בכך שמשכורת המערערת גדלה ואילו זו של המשיב פחתה ושזמני השהות השתנו, מצא בית המשפט קמא לנכון להפחית את דמי המזונות והמדור ולהעמידם על סך של 1,300 ₪ לכל קטינה, לרבות, הוצאות מדור ובסך הכל 2,600 ₪ לכל חודש (לצד מחצית בהוצאות החריגות).
הכרעה
לאחר שנתנו דעתינו לטיעוני הצדדים, נחה דעתינו, כי דין הערעור להתקבל בכל הקשור לסוגיית דמי המזונות.
אשר להליך שעניינו בשינוי הנסיבות וכאמור לעיל, דין הערעור להתקבל ולהלן טעמנו לכך בקצרה.
סוף דבר אפוא שהערעור מתקבל בכל הקשור לשיעור דמי המזונות, כך שאלו יוסיפו ויהיו בסך של 3,500 ₪ לכל חודש בצירוף מחצית ההוצאות החריגות ובהתאם להסכם הגירושין שקיבל כאמור תוקף של פסק דין ביום 9.11.2016.
נוכח התוצאה אליה הגענו ולפיה הערעור התקבלו בחלקו, אנו קובעים שסכום ההוצאות בהליך קמא יועמד על סך של 4,000 ₪ בלבד, חלף הסך של 8,000 ₪ שנקבע בהליך קמא ואלו יופחתו מסכום ההוצאות ושכ"ט עו"ד בהליך זה, אותו אנו מעמידים על סך כולל של 15,000 ₪.היתרה בסך 11000 תשולם על ידי המשיב למערערת.