במהלך ספירת הקולות נפסלו קולות שונים, מטעמים הנוגעים למילוי דרישותיו של חוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש הרשות וסגניו וכהונתם), תשל"ה-1975 (להלן: חוק בחירת ראש הרשות), המאמץ, בשינויים המחויבים, את הוראותיו של חוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה-1965 (להלן: חוק הבחירות) ולהוראות תקנות הרשויות המקומיות (סדרי בחירות), התשכ"ה-1965 (להלן: תקנות הבחירות), אליהן מפנות, בשינויים המחויבים, תקנות הרשויות המקומיות (סדרי בחירות לראש ראשות ולסגניו), התשל"ו-1975.
בעקרו של דבר, הוא סבור שהכרעתו של בית המשפט קמא מבוססת על טעויות משפטיות – הן בכל הנוגע לביסוס הראייתי הנידרש להתערבות בהחלטתה של ועדת הבחירות והן בכל הנוגע לפגמים המצדיקים פסילתן של מעטפות.
תקנה 19א לתקנות הבחירות מוסיפה וקובעת בעיניין זה:
"ועדת הקלפי תציין ברשימה לפי טופס 7ב, את פרטי המלווים למצביעים כאמור בסעיף 61(ב) לחוק; הטופס האמור יצורף לפרוטוקול ועדת הקלפי ויהיה חלק ממנו".
תקנה 25 לתקנות הבחירות קובעת דרישה נוספת זו לעניין הטיפול במעטפות ההצבעה של המוגבלים בניידות:
"בקלפי שבה הצביעו בוחרים המוגבלים בניידות, ייעשו לפני שוועדת הקלפי תתחיל בספירת הקולות של הבוחרים האחרים, פעולות אלה:
...
עם זאת, לאמיתו של דבר, עניינם של שני ההליכים הוא אחד – הכרעה באשר להחלטות שהתקבלו בנושא פסילת קולות של מצביעים במסגרת הבחירות לראשות העירייה – ועל כן, החלטנו לדון בהן במאוחד.
אנו סבורים כי סעיף 63(8) חל גם במצב דברים זה – ודומה שלא יכולה להיות מחלוקת באשר לכך.
אם כן, בנסיבות העניין, לא מצאנו כי החלטותיהן של ועדות הקלפי לפסול את הפתקים המקופלים הן לא סבירות ולכן לא ראינו מקום להתערב בהן.
שנית, אנו סבורים כי ככל שחברי ועדות קלפי נתקלים ב"זמן אמת" בבעיות שלטענתם מסרבת ועדת הקלפי לתעד – עליהם לעמוד על כך שטרונייתם תירשם בפרוטוקול של ועדת הקלפי וככל שדרישתם זו לא תיענה להתריע על כך באמצעות מכתב לוועדת הבחירות או בדרך רשמית אחרת מיד בסמוך לאחר מכן – על מנת שלא יתעוררו ספקות באשר לטענות "כבושות".
סוף דבר
אם כן, אנו מורים על דחיית כל הערעורים שבפנינו (לאחר שהורינו על קבלת בקשת רשות הערעור שהגיש סלאם, וכן דנו בעניינו של ג'ראייסי כאילו הוגשה בקשת רשות ערעור נוספת מטעמו והרשות להגיש את הערעור ניתנה).