מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שימוש פרטי ברכב צבאי: שימוש לרעה ברכוש צבאי

בהליך תאונת דרכים ללא נפגעי גוף (נ"ב) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

על פי הנטען, ביום 16.6.18 בשעה 05:18 ו/או בסמוך לכך, נהג הנאשם ברכב פרטי ברחוב קוסטה ריקה בירושלים, כאשר הוא שיכור בכך שסרב לבצע בדיקת אלכוהול אותה נידרש לבצע כדין.
הנאשם אף נהג ברכב כשאין ברשותו תעודת ביטוח בת תוקף על השמוש בו. רישום קודם ותסקיר שירות המבחן: הנאשם נעדר עבר פלילי, מחזיק ברישיון נהיגה משנת 2016 והוא נעדר רישום קודם.
לאחר תקופת איבחון וטפול של כחצי שנה במסגרת "עמותת אפשר" היתרשמות גורמי המיקצוע כי לא קיימת אצל הנאשם תלות באלכוהול, והוא נימנע ממצבי סיכון ומשימוש לרעה באלכוהול.
בעניינינו, קיימות שתי עבירות מסוג זה ועבירות נוספות, בהן כאמור "נהיגה בזמן פסילה", וכן תאונת דרכים שתוצאותיה נזק רכושי.
למרות קשיי קליטה ועלייה, ונסיבות משפחתיות קשות, עמד הנאשם בדרישות הלימודיות ממנו, ואף לאחר מכן שירת שרות צבאי מלא כלוחם.
...
אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: אני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה בת 24 חודשים בניכוי 60 ימי פסילה מנהלית.
אני דן את הנאשם לתשלום קנס בסכום של 1500 ₪.
אני דן את הנאשם למאסר למשך 5 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים שלא יעבור על העבירות בהן הורשע.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

ביום 1.4.13, בשעה 02:00 או בסמוך לכך, הסיגו הנאשמים בצוותא גבול הקניון, בכך שנכנסו דרך חניון הרכבים שבו הסורג היה מורם, כשבידם תיק, עלו לקומה השנייה, ניגשו למכונת צעצוע, הנאשם 1 חתך בעזרת קטר את מנעול קופת המטבעות על מנת לבצע גניבה.
הנאשם סיים 12 שנות לימוד, בעל תעודת מיקצוע בטכנאות שיניים והתגייס לצה"ל, אולם לאחר שנתיים שוחרר על רקע עריקות וריצה 7 חודשי מאסר בכלא צבאי, לאחר מכן שוחרר מסיבה רפואית.
בנוסף, לא הביע נכונות לפצות את החברה על מעשיו בדרך של ביצוע צו של"צ. הנאשם, צימצם ממעשיו והשליך האחריות לבצוע העבירות על הנאשם 1 עמו והדגיש כי אינו זוכר את פרטי העבירות במלואם בשל היותו נתון באותה העת תחת השפעת אלכוהול.
עוד ציינה כי התרשמותה היא כי לא קיים דפוס שימוש התמכרותי אצל הנאשם, אלא דפוס אשר יש בו כדי להצביע על שימוש לרעה באלכוהול.
מדיניות הענישה הנהוגה ומתחם העונש ההולם: מדיניות הענישה בעבירות בהן הודה הנאשם, מתחשבת בצורך בהשתת ענישה חמורה על מי שלוקח חלק במעשים שמטרתם פגיעה ברכושו וקניינו של אחר, מעשים דוגמאת מעשי הנאשם, תורמים להשלמת העבירות שמבצע אחר איתו נקשר קשר.
...
שאלת הרשעת הנאשם: לאחר שהתרשמתי מטענות הצדדים, המלצת שירות המבחן ומכלול נסיבות העניין, נחה דעתי כי יש להותיר הרשעת הנאשם על כנה.
חריגה ממתחם העונש הראוי: סעיף 40ד(א) בחוק קובע כי חריגה ממתחם העונש ההולם תהא אך אם בית-המשפט מצא כי הנאשם השתקם או כי יש סיכוי של ממש שישתקם.
משלא עבר הנאשם כל הליך טיפולי שהביא לשיקומו או שהיה בו להצביע על סיכוי ממשי לשיקומו, שוכנעתי כי הנאשם לא עומד בתנאי סעיף זה לשם חריגה ממתחם העונש ההולם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2012 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

נאשם 3 הנאשם 3 יליד 1979 ובעברו 9 הרשעות קודמות בעבירות מניעת פשע, החזקת רכוש החשוד כגנוב, שבל"ר, הפרת הוראה חוקית, קבלת נכסים שהושגו בפשע, פירוק חלקים מרכב, תקיפת שוטר, איומים, החזקת מכשירי פריצה, שוטטות למטרה אסורה, כניסה למקום מגורים לבצע עבירה, החזקת סכין, גניבה והעלבת עובד ציבור.
הנאשם הביע צער על מעשיו, שיתף כי צרך אלכוהול, אך שלל שימוש לרעה באלכוהול.
הנאשם גרוש, אב לשני קטינים ובעל עסק פרטי.
הנאשם שירת בצבא כלוחם וריצה מספר מעצרים בגין בעיות משמעת.
...
שוכנעתי כי השתת עונש, כעתירת המאשימה, תגרום לפגיעה קשה גם בשיקומו של הנאשם.
סוף דבר בית המשפט מייחס משקל משמעותי להתרשמויות ולהמלצות שירות המבחן, אך הוא אינו כפוף להן בהיותו מופקד על ראיית מכלול האינטרסים הנדרשים בענישה.
על מנת לייצר את היחס ההולם הנדרש בין חומרת מעשיהם ומידת אשמם של הנאשמים ובין סוג ומידת העונש שיושת עליהם, אני קובע בעניינם את העונשים, כדלקמן - נאשם 1 מאסר בפועל – לתקופה של 3 חודשים לריצוי על דרך עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

באותן נסיבות עבר הנאשם במקום, והתרעם על אופן העמדת הרכב ע"י המתלונן, וצפר לו. המתלונן היפנה לעבר הנאשם אצבע משולשת, והנאשם יצא מרכבו וקרב למתלונן.
הנאשם שיתף בין היתר בחוויותיו בעקבות שרותו הצבאי ברוסיה, שיש להן השלכה על המניעים לבצוע המעשים.
מדובר במעשה חמור, שבו השתמש הנאשם לרעה בנשק שהיה ברשותו ברישיון, ללא כל הצדקה, ובנגוד לכללים הנוגעים לשימוש סביר בכלי נשק.
הנאשם עשה כל הנידרש ממנו, הן ביוזמתו (טפול פרטי) והן בסיוע שירות המבחן (טפול קבוצתי) כדי להבין את הכשל ולרכוש כלים להמנע מלשוב אליו בעתיד, והדבר ראוי להערכה וציון.
...
אשר לעתירה לאי-ההרשעה אין בידי להיעתר לבקשה נוכח טיבו של המעשה בנסיבותיו – שהוא חמור – במיוחד נוכח תופעת האלימות הפושה בכבישנו – ולכן הוא אינו מאפשר לוותר על הרשעה, מבלי לוותר על הצורך בגמול והרתעה, בהתאם לעקרון ההלימה, כפי שעתרה ב"כ המאשימה בהפנותה בצדק לעניין שלומוב ולאמור שם. מעבר לכך, למרות מאמצי הסניגור לטעון כך, לא הוכח בפניי כי ייגרם לנאשם נזק קונקרטי או שהדבר יוביל לפיטוריו.
לכן אני מרשיע את הנאשם במיוחס לו ע"פ הודאתו.
גזירת הדין נוכח מכלול הנסיבות גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 250 שעות שירות לתועלת הציבור (של"ץ) שיבוצעו ב"יד שרה" בירושלים על פי התוכנית שהכין שירות המבחן אותה אני מאשר כעת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הנאשם עובד כעצמאי בעסק של אביו שהינו בעל משאית לפינוי אשפה וכן בעסק שלו בתחום המתכות כשלאחרונה מתמודד עם חוסר יציבות תעסוקתית ועם חובות לספקים ואנשים פרטיים.
הנאשם גדל והתפתח בבית בו נחשף לשימוש לרעה באלכוהול ומתיחות כלכלית כמו גם לדינמיקה זוגית אלימה מצד הוריו וככל הנראה אימץ לעצמו דפוסים דומים.
מגיל צעיר היתמודד עם קשיים הסתגלותיים חברתיים, נשר מלימודיו לאחר 10 שנות לימוד ושירת שירות צבאי.
כן נפסק ברע"פ 375/22 מדינת ישראל בסל (10.2.2022): "על בית המשפט להוסיף ולפעול כמיטב יכולתו במאמציו למיגור תופעה קשה זו – כך במישור הרתעת העבריין עצמו, וכן במישור הרתעת הרבים. בגדר זאת, אל לקביעות הנוקבות הנכללות בפסיקת בית משפט זה שחלקן אוזכרו לעיל, להוותר בגדר רטוריקה בלבד". מידת הפגיעה בערכים החברתיים המוגנים איננה נמוכה, בשים לב לכך שמדובר בארוע מתגלגל אשר החל בהודעות טקסט בין בני הזוג, בהן התרה הנאשם במתלוננת שלא תחזור הביתה, המשיך בתקיפה פיזית כלפי המתלוננת והסתיים בדקירת צמיג רכבה באמצעות סכין וזאת על רקע דפוסי קנאה, תוך פגיעה ברכושה.
האלימות היא ברף שאינו גבוה, בהנתן שלא נגרמו למתלוננת חבלות, אולם בצד זאת יש לציין את פוטנציאל הנזק בהכאתה של המתלוננת בראשה באמצעות חפץ וכן את השמוש בסכין, שאמנם הופנה כלפי רכוש, אך יכול היה להחמיר את הארוע.
...
לאחר שנתתי דעתי למכלול השיקולים הרלוונטיים לרבות למדיניות הענישה הנוהגת במקרים דומים, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם לנאשם, נע בין מאסר קצר שניתן לרצות בעבודות שירות ועד 12 חודשי מאסר בפועל לצד ענישה נלווית.
בשקלול כלל הנתונים מצאתי לקבוע את עונשו של הנאשם בחלקו התחתון של מתחם הענישה, אך לא בתחתיתו, והתוצאה היא שאני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 3 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו