לפניי תביעה כספית שהגיש התובע להשבת סכומים ששילם עבור טפולי שיניים אשר הופסקו לפני שהסתיים הטיפול, הוצאות השלמת הטיפול אצל רופא אחר, וכן הוצאות שנגרמו לתובע בשל פניות בכתב והליכים קודמים בהם נקט בעיניין זה.
התובע הגיע למרפאת שיניים שהפעילה "תדהר" על מנת לבצע טפול של עקירות שיניים, שתלים וכתרים.
כן כתבה כי בית העסק לא היה החברה שבפרוק אלא בית עסק בשם "ד"ר קלמן – מרפאת שיניים" שהוא עוסק מורשה, שלא ננקטו לפיו הליכי פשיטת רגל ולא ברור מדוע הוגשה הבקשה לבית משפט של פירוק.
כאשר לקוח מבצע עסקה בכרטיס ומבקש לטעון לכשל תמורה כפי שארע בעניינינו, עליו לפנות לחב' שהנפיקה לו את כרטיס האשראי, ישרכרט בעניינינו ולשטוח בפניה את טענותיו ולבקש את הפסקת התשלומים על פי החוק: סעיף 10א הפסקת תשלום בשל חידלות פרעון, וסעיף 10 שהוא הרלוואנטי לענייננו – הפסקת תשלום בשל אי הספקה.
בדרך כלל לקוח של בית העסק (התובע בעניינינו) אינו יודע מי החברה הסולקת של בית העסק, וכאשר בפיו טענות בדבר כשלון תמורה הוא פונה לחברה אשר הנפיקה לו את כרטיס האשראי בו השתמש לצורך ביצוע העסקה.
חברה לניכיון שוברי אשראי – בעניינינו הייתה גם חברת הניכיון, היא גמא, שאליה המחה בית העסק של ד"ר קלמן את זכותו לקבל כספים מלאומי קארד בגין עיסקאות בכרטיסי אשראי.
...
אשר לתביעה כנגד ישראכרט, כאמור דין התביעה להתקבל בסך של 9,938.55 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום ההודעה 17.12.2015.
סוף דבר
הנתבעת 3, חב' ישראכרט בע"מ, תשלם לתובע סך של 9,938.55 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 17.12.2015 ועד למועד התשלום בפועל, חלק יחסי של האגרה כיחס שבין סכום פסק הדין (ללא הוצאות) לסכום התביעה, וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 15% מסכום פסק הדין (ללא הוצאות), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
התובע ישלם ללאומי קארד ולגמא את סכום שכר טרחת עו"ד שפסקתי לתובע לעיל (מחצית לכל אחת מהן), הגם שאין בכך בנסיבות כדי לכסות את הוצאותיהן הממשיות בהליך.