הועדה דחתה את הטענה כי המבנים הקיימים גורמים למפגעי רעש או מונעים חדירת אור ואויר לשטח חלקה 25, תוך שהועדה ציינה כי הייעוד המאושר של המקרקעין של העותרים הנו: "זמן פנוי לאירועים ושמחות" דהיינו, המדובר בייעוד שניתן להקים עליו מיתקני ספורט ופנאי, לרבות אולמות אירועים, אולם לא מגורים, וזאת בהתייחס לטענות העותרים על פגיעה בפרטיות.
הועדה בחנה את שטח החלקות הרלוואנטיות בהתאם למערכת המקוונת של מנהל התיכנון, אשר על פיו, הקו הכחול של התכנית כלל בתחומו את חלקת היזם – המשיב 3 – עד לגבול חלקה 25, אולם לא חרג לתוך תחום חלקה 25.
בעע"מ 3663/02 וועד שכונת עין כרם נ' הועדה המחוזית לתיכנון ולבנייה מחוז ירושלים (13.3.04) נפסק מפי כב' השופט אור:
"סעיף 110 לחוק כולל מנגנון שתכליתו לסנן את הקף העררים המוגשים למועצה הארצית. הסעיף מבחין בין מקרים שמוגש בהם ערר על החלטת הועדה המחוזית בזכות לבין מקרים שמוגש בהם הערר ברשות. ההבחנה בין המקרים נעשית על-פי זהות העורר, ללא קשר לנושא הערר. רשאים להגיש ערר בזכות רק שלושה חברי ועדה מחוזית כאחד; ועדה מקומית או רשות מקומית הנוגעת בדבר. רשאים לבקש רשות לערור בפני המועצה הארצית מגיש התכנית; מי שהתנגדותו לתכנית נדחתה ומי שהשמיע טענות על-פי סעיף 106(ב) לחוק. ייתכן שהראציונל המונח ביסוד הבחנה זו הוא שהנחה היא כי שלושה חברי ועדה או רשות מקומית יעלו בפני המועצה הארצית נושאים בעלי חשיבות. לעומתם, מיתנגד פרטי לתכנית עלול להטריד את המועצה בדברים של מה בכך רק משום שהגשת ערר תואמת את האנטרס שלו. מכל מקום, הקריטריונים המשמשים לצורך סינון הזכאים להגשת ערר בזכות הם חדים וברורים. אשר להגשת ערר ברשות, אף כאן קיימת כאמור הבחנה שעניינה זהות העורר, אולם לכך מתווספת מסננת נוספת – נידרשת רשות להגשת ערר מאת יושב-ראש הועדה המחוזית. דא עקא, הסעיף אינו מתוה את השיקולים שעל יושב-ראש הועדה לשקול בבואו להחליט אם להעתר לבקשה כאמור. מכאן עולה השאלה מה הן אמות-המידה אשר ראוי כי ינחו את החלטתו, ואם במקרה דנן ישנה עילה להתערב בשקול-דעתו כשהחליט שלא ליתן למערערת רשות לערור למועצה הארצית".
ובהמשך נפסק :
"9. כנאמר לעיל, המחוקק סתם ולא פירש מה הן אמות-המידה אשר לאורן ישקול יושב-ראש הועדה המחוזית מתן רשות לערור על החלטת הועדה המחוזית בפני המועצה הארצית. סוגיה זו טרם נדונה בבית-משפט זה. בתי-המשפט המנהליים אשר בפניהם נדונה הסוגיה ניסו כוחם בעיצוב אמות-מידה שידריכו את יושב-ראש הועדה המחוזית בהפעלת סמכותו. הובעו בעיניין זה עמדות השונות זו מזו. גישה אחת, אשר ניתן לכנותה הגישה המצמצמת, גורסת שיש להעניק רשות לערור בפני המועצה הארצית רק כאשר מדובר בתכניות בעלות השלכות תכנוניות כלל-ארציות או הנוגעות לקביעת מדיניות כלל-ארצית (גישה זו משתקפת למשל בפסק-דינו של השופט א' צ' בן זמרה בעת"מ (י-ם) 32/99 מנצורי נ' הוועדה המחוזית [2]; פסק-דינה של השופטת י' הכט בבש"א (י-ם) 2962/98 שלזינגר נ' יושב-ראש הועדה המחוזית לתיכנון ולבנייה מחוז ירושלים [3]; פסק-דינה של השופטת ד' פלפל בעת"מ (ת"א) 2041/98 עפר-פלחי נ' הוועדה המחוזית לתיכנון ולבניה "מרכז" [4]).
...
בעע"מ 3663/02 וועד שכונת עין כרם נ' הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז ירושלים (13.3.04) נפסק מפי כב' השופט אור:
"סעיף 110 לחוק כולל מנגנון שתכליתו לסנן את היקף העררים המוגשים למועצה הארצית. הסעיף מבחין בין מקרים שמוגש בהם ערר על החלטת הוועדה המחוזית בזכות לבין מקרים שמוגש בהם הערר ברשות. ההבחנה בין המקרים נעשית על-פי זהות העורר, ללא קשר לנושא הערר. רשאים להגיש ערר בזכות רק שלושה חברי ועדה מחוזית כאחד; ועדה מקומית או רשות מקומית הנוגעת בדבר. רשאים לבקש רשות לערור בפני המועצה הארצית מגיש התכנית; מי שהתנגדותו לתכנית נדחתה ומי שהשמיע טענות על-פי סעיף 106(ב) לחוק. ייתכן שהרציונל המונח ביסוד הבחנה זו הוא שהנחה היא כי שלושה חברי ועדה או רשות מקומית יעלו בפני המועצה הארצית נושאים בעלי חשיבות. לעומתם, מתנגד פרטי לתכנית עלול להטריד את המועצה בדברים של מה בכך רק משום שהגשת ערר תואמת את האינטרס שלו. מכל מקום, הקריטריונים המשמשים לצורך סינון הזכאים להגשת ערר בזכות הם חדים וברורים. אשר להגשת ערר ברשות, אף כאן קיימת כאמור הבחנה שעניינה זהות העורר, אולם לכך מתווספת מסננת נוספת – נדרשת רשות להגשת ערר מאת יושב-ראש הוועדה המחוזית. דא עקא, הסעיף אינו מתווה את השיקולים שעל יושב-ראש הוועדה לשקול בבואו להחליט אם להיעתר לבקשה כאמור. מכאן עולה השאלה מה הן אמות-המידה אשר ראוי כי ינחו את החלטתו, ואם במקרה דנן ישנה עילה להתערב בשיקול-דעתו כשהחליט שלא ליתן למערערת רשות לערור למועצה הארצית".
ובהמשך נפסק :
"9. כנאמר לעיל, המחוקק סתם ולא פירש מה הן אמות-המידה אשר לאורן ישקול יושב-ראש הוועדה המחוזית מתן רשות לערור על החלטת הוועדה המחוזית בפני המועצה הארצית. סוגיה זו טרם נדונה בבית-משפט זה. בתי-המשפט המינהליים אשר בפניהם נדונה הסוגיה ניסו כוחם בעיצוב אמות-מידה שידריכו את יושב-ראש הוועדה המחוזית בהפעלת סמכותו. הובעו בעניין זה עמדות השונות זו מזו. גישה אחת, אשר ניתן לכנותה הגישה המצמצמת, גורסת שיש להעניק רשות לערור בפני המועצה הארצית רק כאשר מדובר בתכניות בעלות השלכות תכנוניות כלל-ארציות או הנוגעות לקביעת מדיניות כלל-ארצית (גישה זו משתקפת למשל בפסק-דינו של השופט א' צ' בן זמרה בעת"מ (י-ם) 32/99 מנצורי נ' הועדה המחוזית [2]; פסק-דינה של השופטת י' הכט בבש"א (י-ם) 2962/98 שלזינגר נ' יושב-ראש הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז ירושלים [3]; פסק-דינה של השופטת ד' פלפל בעת"מ (ת"א) 2041/98 עפר-פלחי נ' הועדה המחוזית לתכנון ולבניה "מרכז" [4]).
לאור האמור לעיל, העתירה הן באשר להחלטת הוועדה לאשר את התכנית התנאים בכל הקשור לחלקה 24, והן באשר להחלטת יו"ר הוועדה שלא ליתן רשות ערר למועצה הארצית – נדחית.
העותרים ישלמו למשיבים מס' 1 ו- 2 הוצאות משפט בסך 7,500 ₪ וכן ישלמו למשיב 3 הוצאות משפט בסך 7,500 ₪ לתשלום בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.