רקע
המדובר בנכס בשטח של 66 מ"ר שנימצא בקומת מרתף בה אושר שימוש למחסן ומרתף, כך על פי היתר הבניה - היתר בניה מספר 865 מיום 6.1.1963 (ראו נספח 3 לעתירה) ותשריט הבית המשותף (ראו מיסמכי הבית המשותף נספח 4 לעתירה), הנמצא ברחוב כ"ג יורדי הסירה 32 בתל אביב, והידוע כתת חלקה 1 בחלקה 41 בגוש 6962 (להלן: "הנכס").
אין בתכנית זו לפגוע במרתפים שהוקמו כדין ושנעשה בהם שימוש כדין עד תחילת תכנית זו.
בבנייני מגורים קיימים, בהם המרתפים לא כלולים בזכויות הבנייה המותרות עפ"י התכנית הראשית או ניבנו ללא היתר או ניבנו בהיתר לשמש כשטחי שירות.
העותר רכש את הנכס ביום 7.5.2017, כאשר על פי מסמכים שונים, שימש הנכס לאורך השנים למטרות שונות: בית מלאכה, משרד, מרפאה פרטית, מוסדות השכלה, עסקים ותעשיה ומלאכה.
החלטת ועדת הערר
על החלטות אלה הגיש העותר עררים (ראו נספחים 6 ו-7 לעתירה), כאשר ועדת הערר קבעה, לעניין הבקשה לשימוש חורג למגורים, כי על פי ההיתר מדובר בקומת מרתף, שאושרה מעבר לשטחים העקריים לפי תכנית 58, בדרך של נוהג, כמחסן עבור שטחי המסחר העל קרקעיים, וכי לא הייתה כוונה להתיר בקומה זו את השימושים העקריים שניתן להתיר בקומות רגילות לפי תכנית 58.
...
גם נוכח ההלכה כי בית המשפט הוא הפרשן בכל הנוגע לפרשנות תכנית המהווה חיקוק (ראו למשל ע"א 8797/99 אנדרמן נ' ועדת הערר המחוזית לפי חוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965, פ"ד נו(2)466), וחרף העובדה שבמקרה דנן לא מדובר בשאלה פרשנית גרידא של סעיף כזה או אחר בתכנית, מקובלת עלי פרשנות ועדת הערר לעניין תכולת תכנית ע' 1 ולאי תחולת תכנית 58 על הנכס.
לאור כל האמור לעיל, הפרשנות שמבקש העותר להציע לעניין תחולת התכניות הרלוונטיות, ולפיהן המרתף נבנה במקור מכוח תכנית 58 וניתן להתיר לגביו את כל השימושים המותרים לתכנית זו, כולל מגורים, לא ראיתי לנכון לקבל בהעדר כל בסיס ראייתי ומשפטי לטענותיו.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, דין העתירה להידחות.