בכתב האישום שהוגש נגד המערער בתיק קמ"א, ביום 30.12.2010, הואשם המערער בעבירה של שימוש חורג, במקרקעין הידועים כחלקה 26+27 בגוש 19353, אשר בעראבה (להלן: "המקרקעין") לאחר שנימצא, שהוא משתמש בחלק מקומה א' של הבניין הבנוי על המקרקעין: "לצרכי מכללה, במקום משרדים, בשטח של 120 מ"ר, ללא היתר". בגין כך הואשם המערער בבצוע שימוש הטעון היתר, ללא היתר, עבירה על סעיפים 145(א), 204(א), 208 לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק") ועל תקנה 1(1) לתקנות התיכנון והבניה (עבודה ושימוש הטעונים היתר), התשכ"ז-1967 (להלן: "התקנות").
העירעור על ההחלטה (ומשכך - על הכרעת הדין):
עסקינן בהיתר בנייה שהוצא למערער, על פי בקשתו (נספח ה' להודעת העירעור), אשר מתיר שימוש חורג, כדלקמן:
"היתר לשימוש חורג לשינוי יעוד ממלכה (צ"ל מלאכה) ותעשיה ליעוד מסחר, משרדים, מחסנים עיסקיים ומסעדה, לתקופה של 5 שנים בלבד".
בהמשך נרשמה הערה:
"היתר הנ"ל מאושר בתנאי שאין להפעיל מכללה להוראה, אלא רק משרדים בלבד" (להלן: "ההגבלה").
עוד ציין בימ"ש קמא, כי ככל שהמאשימה מוכיחה מהו ייעוד המבנה, עובר הנטל על המערער, להוכיח שהשימוש שהוא עושה בו, אינו חורג מהייעוד המוגדר [רע"פ 5633/93 מדינת ישראל נ' אומניפול (1957) בע"מ ואח' (מיום 26.04.1994)]
ביהמ"ש קמא עמד על התכלית של דיני התיכנון והבנייה, כפי שהיא באה לידי ביטוי בפסיקה והכוללת, בין היתר, את מדיניות התיכנון הרצויה לציבור ולַפְּרַט, הבטחת טובתם של הציבור ושל הפרט, הבטחת איכות החיים, איכות הסביבה וכן בטיחות הבנייה והשמוש בה.
בימ"ש קמא ציין, כי במקרה דנן, אסר היתר הבנייה, מפורשות, על שימוש במבנה כמכללה וזאת, בין היתר, בשל העובדה שתחנת דלק אותה מפעיל המערער מצויה בתוך רדיוס של 80 מטרים מהמכללה.
הדרישה היא, למרחק אוירי של 80 מ' בין "צנורות האוורור של המכלים התת קרקעיים, אי עמדות התידלוק ונקודות המילוי של מכלי הדלק של תחנת התידלוק, לבין גבול המיגרש המיועד לשימושים המפורטים בסעיף 1-2...". צנורות האוורור ונקודות המילוי של מכלי הדלק, אינם רק משאבות התידלוק ו"גבול המיגרש" בודאי איננו "כיתות הלימוד". ברי שגבול המיגרש קרוב יותר לתחנת הדלק, מאשר כיתות הלימוד.
תכנית ג/15786 (להלן: "התכנית"), המעודכנת, הכוללת את תכנית ג'/6761, מגדירה את השימושים המותרים באיזור מלאכה ותעשיה זעירה ומסחרי (הוא האיזור בו עסקינן), כ: "בתי מלאכה למיניהם, כולל מסחר, להוציא תעשיה מזיקה", לאחר מכן הוספה תכלית של "מסעדות".
סעיף 2, הנזכר בתכנית לצורך המרחק של 80 מ', כולל, במפורש: "מוסדות ציבור לרבות בית חולים, מעון לקשישים, בית כלא, פנימייה לקטינים, מוסך חינוך, גן ילדים, בית ספר וכיו"ב".
מהעובדה שהסעיף אינו מגביל את התיבה "מוסד חינוך" לגילאים מסוימים, יש להסיק שלא הייתה כוונה להגביל את התנאי רק למוסד חינוך בו לומדים קטינים, דוקא.
...
אלא, שעל פי הסכמת ב"כ הצדדים, בדיון מיום 1.7.15 בפני בימ"ש קמא (המצוטטת בסעיף 3 לעיל) הסכימו הצדדים, כי "המחלוקת היחידה היא אם התכנית החלה, שמספרה ג 15786 שלעניין התכליות מכילה את תכנית ג' 6761, מאפשרת את השימוש לצרכי מכללה להכשרה מקצועית". בנסיבות אלה, אין מנוס מלדון גם בתכנית ולא רק בהיתר.
בשולי הדברים אומר, כי נראה שהמערער עצמו לא הבין כך את ההגבלה, שכן אילו היה מבין זאת כך - היה טוען זאת, מיד, בפני בימ"ש קמא -גם כאשר לא היה מיוצג, ולא היה מודה בכתב האישום ומורשע על פיו.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את הערעור על ההחלטה ומשכך - הרשעת המערער בעינה עומדת.