מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שימוש חורג בגן ילדים לבתי כנסת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעיניין דנא, חל על הבניין תקנון מוסכם אשר נרשם בלישכת רישום המקרקעין, ובו גם הוראה המתייחסת לשימוש בדירות בבניין כך (סעיף 6.1 בתקנון): לא ייעשה שימוש בדירות למטרת ניהול עסק, לרבות גן ילדים, בית כנסת או מועדון מכל סוג שהוא ו/או כל שימוש הגורם למיטרד ולהפרעה לדיירים האחרים בית המשותף.
אכן, התברר כי מאז ההסדר שנעשה עם הערייה מתקיימות תפילות בשבתות ובמועדים במיתחם הגן הסמוך, לא בדירה, אך בשאר ימות השבוע ממשיכים הנתבעים לעשות בדירה שימוש המאפיין בית כנסת, שימוש החורג מהשמוש המקובל בדירת מגורים.
...
העתירה לחיוב הנתבעים בפיצוי – נדחות.
התביעה שכנגד – נדחית.
ביחס לעתירה המתייחסת לשימוש בדירה כבית כנסת – אני מקבל את התביעה וניתן בזאת צו האוסר על הנתבעים להשתמש בדירה שבקומת הקרקע בבניין שברחוב יחזקאל שטרייכמן 1 בתל אביב, או בכל חלק הימנה, לפעילות כבית כנסת או כמקום התכנסות ותפילה לציבור.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ב. בבדיקה אשר נערכה ע"י מחלקת הפיקוח על הבנייה בערייה ביום 23.08.2011 (להלן: "הבדיקה"), נמצא כי העמותה מנהלת על מיגרש 906 גן ילדים, זאת בנגוד להיתר מס' 930348 מיום 19.06.1994 שניתן ע"י הועדה המקומית רמלה להקמת מבנה זמני לבית כנסת, זאת מבלי לבקש היתר לשימוש חורג על פי דין.
...
פס"ד בלומנטל עסק בהקצאת קרקע עובר לנוהל, אך סבורני שהדברים נכונים גם להליך של ביטול הקצאה.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, מצאתי לדחות את העתירה.
העותרים ישלמו למשיבים את הוצאות המפט ושכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד טענו המבקשים, כי עוד בחודש ספטמבר 2015 הם קיבלו הודעה בהתאם לסעיף 149 לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (להלן – החוק), לפיה הגיש אגף חינוך חרדי בעירית ירושלים, לוועדה המקומית לתיכנון ובניה של עירית ירושלים, בקשה להיתר שמהותה "שימוש חורג מבית כנסת לגן ילדים" (נספח ב' לבקשה).
...
אין בידי לקבל את טענות המשיבות בדבר "הנוהל" או "הנוהג" בעניינים אלה, לפיהם, כך נטען, למעשה לא אוכפת העיריה את הדין במקרים אלה וכי התחלת פעילות ללא היתר היא בבחינת הכרח בל יגונה.
גם בת"א (מחוזי ירושלים) 3029/01 פדהאל ג'אן לוק נקש נ' חדווה בן יוסף (28.6.2001) נקבע, כי: "הפסיקה יצרה איזון בין האינטרסים השונים: כאשר הבניה נעשית עפ"י היתר כדין, יש צורך בפגיעה ממשית מאוד בבעל המקרקעין על מנת לזכות בסעד של הריסה. כאשר הבניה נעשית שלא כדין, די בפגיעה קלה בנוחיות או בהנאת בעל המקרקעין כדי לזכות בסעד של הריסה". בענייננו שוכנעתי, כי המבקשים אכן חווים, לכל הפחות, "אי נוחות" ופגיעה ברווחתם ובאיכות חייהם, בפעולת גן הילדים בסמוך לביתם.
סיכומם של דברים העולה מהאמור לעיל הוא כי דין הבקשה להתקבל, כמפורט להלן.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2015 בעניינים מקומיים נתניה נפסק כדקלמן:

משנודע לנאשם על חריגות הבניה הביע היתנגדותו ליוזמה לביצוען, פרש מכל פעילות בעמותה, הודיע על כך בכתב, אינו נמנה עוד על בעלי הזכויות בשם העמותה, ואף הפסיק להתפלל בבית הכנסת של העמותה.
מדובר במקרקעין אשר מיועדים לשטח לבנייני ציבור עליהם מצוי מבנה גני ילדים ובית כנסת בקומת קרקע 2 כיתות גן ובקומה מעל בית הכנסת בשימוש העמותה הנאשמת 1, כאשר הנאשמת 1 החליפה בקומות וירדה לקומת קרקע.
...
סוף דבר סוף דבר, מכל הטעמים שפורטו לעיל אני מרשיעה את כל הנאשמים על פי כתב האישום בעבירה המיוחסת להם על פי כתב האישום.
אני סבור שניתן בפעם הראשונה שהוא לא מתייצב לזמנו במסירה אישית ע"י התביעה, אני מזכיר כי מדובר באדם מבוגר עם בעיות רפואיות, יכול להיות שיש סיבה מוצדקת להעדרות, גם אם בית המשפט יוציא את הצו הבאה נבקש שהוא ישהה את ביצוע הצו עד המצאה של מסמך כזה או אחר.
בנסיבות אלה, כשאין מדובר במקרה ראשון של אי התייצבות של הנאשם 3 להליך זה, אני סבורה שיש מקום ליתן צו הבאה כנגד הנאשם, וזאת לאחר שנעתרתי לבקשת סנגורו שלא לקיים, בשלב זה, את הדיון בעניינו בהיעדרו.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביחס למגרשים אלו התקבלה ביום 5.7.10 תכנית קא/399 "מיתחם גני ילדים ובית כנסת שכונת קרית אונו", שמטרתה "הסדרת הבנייה במגרשים לבנייני ציבור", ועיקר תוכנה, עפ"י סעיף 2.2.4 לתקנון התכנית "הגדלת שטחי הבנייה העקריים ב-900 מ"ר". כמו כן, ניתן לעריית קרית אונו ביום 26.7.10 היתר לשימוש חורג במיגרש 505 להקמת גן- ילדים, במקום שישמש כבית כנסת.
...
בנסיבות אלו, ככל שמבקשת העותרת לבסס פגם שעניינו חוסר סבירות בהחלטת ועדת הערר, אין בעתירה כדי להקים תשתית עובדתית מספקת למסקנה מעין זו. כמו כן, משהעותרת עצמה לא ראתה לתת לנימוק בדבר מחסור במוסדות ציבור משקל מספיק שיש בו כדי למנוע תוספת יח"ד במסגרת ההיתר, ולא ראתה לספק תשתית עובדתית ממשית בנושא זה לועדת הערר, איני סבורה שבהימנעות ועדת הערר מלחקור לעומקו של עניין סבוך זה מיוזמתה, יש משום חוסר סבירות.
העותרת חלקה על המסקנה העובדתית האמורה, וטענה כי הקשר בין ההקלה ל"דיור בר-השגה" נעשה רק במסגרת איזון האינטרסים, כאשר הערך של האחרון גובר על הראשון.
כיוון שכך, ועל רקע אי העמדת תשתית ראיות בדבר מחסור במוסדות ציבור, מסקנתה העובדתית של ועדת הערר מעוגנת היטב, ולא קמה כל עילה להתערב בה. סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו