בית הדין הארצי קבע באילו מקרים ניתן לאכוף את תניית הגבלת העיסוק בחוזה עבודה? נקבע כי "חופש עיסוק ותחרות חופשית אינם עקרונות מוחלטים. כנגדם עומדים אינטרסים של כלל החברה ושל המעסיק הקודם הראויים אף הם להגנה. על החברה להגן על קניינו הרוחני של המעסיק, בפרט מפני עובד שיעשה בו שימוש שלא כדין. כמובן, שעיקר ההגנה נעשה באמצעות רישום פטנטים או זכויות יוצרים. אולם, מערכת המשפט מגנה על קניינו של המעסיק גם בעת דיון בתובענות, שמטרתן להגביל עובד שעבד אצל מעסיק מלמסור סודות מסחריים השייכים לו."
נקבע כי הגבלת עסוקו של העובד תתאפשר באם יוכח:
1) שהעובד נחשף ל"סוד מסחרי" השייך לחברה בה עבד.
לא כן לגבי סודות מסחריים מיוחדים האופייניים לעסק ספציפי, אשר השמוש בהם על ידי העובד עשוי לגרום נזק למעסיק.
בעניינינו, בחוזה העסקה בין התובעת לבין העובד תחת הכותרת "סודות החברה" נרשם:
"העובד מאשר כי תפקידו חייב את החברה למסור לידיעתו מידע רגיש וסודי בקשר לעסקי החברה ו/או עסקי לקוחותיה, וכי הוא נידרש לשמור על מידע זה כמידע סודי ולנקוט בו בכללי זהירות וסודיות. העובד מתחייב לא למסור לאחר או לעשות כל שימוש בידע, בשיטת עבודה, מחירים מסמכים, תנאי העסקת עובדים ושמותיהם ובכל מידע או מיסמך הנוגע לעסקיה של החברה או לעסקי לקוחותיה.
גם במקרה זה, טוענת התובעת כי ה"גורם" להפרת החוזה בינה כמעסיקה לבין עובד לשעבר שלה, הוא צד חצוני לחוזה העבודה, שגרם במעשיו או במחדליו, להפרת החוזה בינה לבין העובד (דב"ע נא/3-96 יעקב סימס - בנימין יוחננוף, פד"ע כד, 199).
...
לפיכך, בהתאם ובכפוף להוראות החוק והפסיקה אנו קובעים כי מדובר בהתחייבות עירומה לאי תחרות, שלא באה להגן על אינטרסים של התובעת, מעבר לאינטרס אי התחרות "כשלעצמו", ולכן דינה של תניה זו בחוזה העסקה להיפסל בהיותה נוגדת "תקנת הציבור".
לאחר שהגענו למסקנה שעסקינן בתניית אי תחרות 'ערומה' בחוזה העסקה, דינה להתבטל היות שהיא נוגדת "תקנת ציבור". ומשבוטלה תניית אי התחרות, אין הפרת חוזה מצד העובד כלפי התובעת , ומשכך דין התביעה להידחות כנגד הנתבע 3.
לאור האמור, גם התביעה כנגד הנתבעות 1 ו-2 דינה להידחות.
לאחר שבחנו את מכלול הנסיבות בתיק, לרבות קבלת הבקשה לדחייה על הסף ברוב עילות התביעה, סכום התביעה והעובדה כי התביעה נדחתה בכללותה הן מחמת תנייה לא חוקית בחוזה העסקה והן בהיעדר הוכחה בכל מרכיבי התביעה, אנו מחייבים את התובעת לשלם לכל אחד מהנתבעים סך של 15,000 ₪ (סה"כ 45,000 ₪) בגין הוצאות משפט, סכומים אשר ישולמו לכל אחד מהנתבעים בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום המלא בפועל.