בנוסף, התובע והנתבעת חתמו על הסכם להשכרת ציוד ומוניטין, שלפיו השכיר התובע לנתבעת את המוניטין והציוד בנכס תמורת דמי שכירות חודשיים החל מסך של 8,000 ₪ בתוספת מע"מ בשנה הראשונה ועד לסך של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ בשנתיים האחרונות של תקופת האופציה (להלן: "הסכם השכרת הציוד והמוניטין").
כן הוכח שהנתבעת לא יכלה להמשיך לעשות שימוש בנכס לאורך כל תקופת השכירות, דהיינו כולל תקופת האופציה, והיא נדרשה לפנות את הנכס על ידי מחרוזה בתום תקופת שנת השכירות הראשונה, בחודש יולי 2019, כך שההסכם עימה הופר, באופן המצדיק פינוי המושכר והפסקת התשלומים בגינו, ושולל את אפשרות התובע לידרוש ממנה לשלם את יתרת דמי השכירות, ומקל וחומר לאור סעיף 7.5 להסכם השכרת הציוד והמוניטין, שעליו אעמוד בהמשך.
...
ולראייה, הנתבעת לא עזבה את המושכר בחודשים ינואר-פברואר 2019 חרף הפסדיה באותה העת והיא מצאה פתרון חלופי בדמות מכירת העסק לעמית שלי, אלא שפתרון זה נמנע ממנה לאור דרישת הפינוי וסיכול האפשרות לממש את תקופת האופציה שהובטחה לה. הואיל ומדובר בתולדה של מצגי שווא שהוצגו בפני הנתבעת, שמנעו את האפשרות להמשיך להפעיל את העסק במקום או למכור אותו לצד שלישי אשר יממש את תקופת האופציה בהסכם, הגעתי לכלל מסקנה שלא ניתן לראות בכך משום שימוש לרעה בזכות הנובעת מחוזה בניגוד לסעיף 39 לחוק החוזים, כך שלא נפל פגם בהתנהלות הנתבעת.
אשר על כן, מסקנתי היא הנתבעת הייתה רשאית לעזוב את המושכר במועד שבו פינתה, ואין לחייבה ביתרת דמי השכירות, כך שדין התביעות שלפניי להידחות.
סוף דבר
לאור הטעמים דלעיל, אני מורה על דחיית התובענות.