בתצהיר התשובות של התובע לשאלון מיום 10/9/12, מסר התובע "לא הייתה לי הכשרה מקצועית, זמן קצר לפני התאונה התחלתי לעבוד בפחחות וצבע וללמוד מיקצוע זה". לשאלה מי היה מעבידו, השיב "קבלתי תלוש משכורת מר ג' ש", ציין כי החל לעבוד אצלו ביום 14/3/11, עשה שימוש בטינר כפי שהיה מקובל במוסך וכי לא קיבל שום הדרכה.
התובע אישר כי הניקיון מבוצע בעזרת סמרטוט אותו טובלים בטינר, או ששופכים עליו הטינר, ומסר כי עשה שימוש בסמרטוט בשתי ידיו, אך לא ידע להסביר מדוע אין רואים במצלמות האבטחה כל סמרטוט בידו הימנית, עת עמד מאחורי הרכב עם קופסת הטינר אותה נטל משולחן צדדי.
סיכום ביניים - שלבי הצביעה של הרכב והשמוש בטינר - ניתוח הראיות
לאחר שבחנתי את עדויותיהם של התובע, זוב, בן שושן, זיגלמן, ש' ופורסאן, אני רואה לקבוע כי שלבי הצביעה של הרכבים הם כמתואר על ידי ש' ועדי ההגנה האחרים, כפי שמסר גם התובע בשלב הראשון, זאת מפני שגירסתם - על אף היותם בעלי דין ועדים מעוניינים - לא נסתרה.
טסלר העיד כי לאחר הדיווח למפקח עבודה, מספר חודשים לאחר עריכת הדו"ח, רשם לעצמו הערה לצורך מעקב, מבלי להשלים את הבירור.
משנטען בפני ש' כי העסיק את עובדיו, לרבות התובע, מבלי לדאוג להם לביטוח ולהדרכה, השיב "כשעובדים במקצוע הזה יומיים, זה כבר הדרכה, לא צריך יותר. יודעים שטינר נשרף, חומר דליק, יודעים את סדר העבודה, מה אסור... לא בעל מיקצוע כמה שנים במקצוע. אחד מתחיל הוא יודע כבר שזה אסור וזה מותר. שם מה שיש לנו אין שם שום סכנה בעבודה שלנו... מקרה כזה לא קרה... אני 40 שנה במקצוע. שטינר לבד יידלק? לא קיים". (עמ' 187, ש' 1-5; עמ' 196, ש' 23-25).
...
לפיכך, הטענה בדבר ניתוק הקשר הסיבתי נדחית בזה.
אולם במקרה דנן, סבורני כי יש לתת ביטוי משמעותי לאשמו המוסרי הגבוה של התובע, לתרומה הבולטת והמכרעת שלו לאירוע וממילא לנזקו.
סוף דבר
התביעה נדחית, אפוא, וכך גם ההודעות לצדדים השלישיים והרביעים.