מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שימוש במבנה שכולל שני מבנים יבילים מחוברים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2013 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

גם אם התובעת בעלת הזכויות במקרקעין המיועדים לאיזור תעשייה של היישוב יקיר, השטח בו מחזיקים הנתבעים אינו כלול בשטח המיועד לתעשייה כי אם מחוץ לשטח לגביו הוצאה התב"ע. אין במקרקעין מבנה קבוע כי אם קונטיינר שהונח בהם על ידי הנתבע כבר למעלה משש שנים ולאחרונה הונח קונטיינר נוסף.
בהיעדר חיבור חשמל, לא שולם דבר עבור חשמל.
ניהול ההליך: התביעה הוגשה בהליך של תא"ח לפינוי הנתבעים מהנכס אשר אין חולק כי הנתבע , קיבל הרשאה מהתובעת לעשות בו שימוש ולאחריה, הוצבו שני מבנים יבילים בשטח שתואר בכתב התביעה וגודר מסביב (להלן-המקרקעין").
...
בנסיבות אלו ובהתאם לקביעותיי בדבר אי התאמת התביעה להליך של תא"ח , אני מורה על העברת התביעה לתביעה אזרחית משלא מצאתי כי נפגעה זכותם של הנתבעים בשל אופן ניהול ההליך כאמור .
בנסבות אלו, דין התביעה להתקבל.
אני מורה לנתבעים, ביחד ולחוד, לפנות את הנכס ואת השטח שגודר על ידם מכל אדם וחפץ, לסלק ידם מהם ולהחזירו לידי התובעת.

בהליך צו אחר (צ"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

על-פי הנטען בבקשה, הציבו משיבים 2-1 במקרקעין הידועים כחלקה 23 בגוש 12589 ואשר מצויים ביישוב נופית (להלן המקרקעין והיישוב בהתאמה) מבנים אלו: מבנה יביל מורכב משתי מכולות מברזל שחוברו להן יחדיו, בשטח של כ-56 מ"ר, אשר משמש ככיתת לימוד לתנועת נוער; מבנה יביל שני מאותו סוג ובאותו שטח כולל המשמש כיתת לימוד נוספת לאותה מטרה; מכולה מברזל ששיטחה כ-12.5 מ"ר המשמשת כשירותים (להלן יחד המבנים).
...
דיון והכרעה לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים שהועלו על-פה ובכתובים, מצאתי שיש להיעתר לבקשה וליתן את הצו המבוקש, אך זאת נגד משיב 3 לבדו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הנתבעים מציינים כי ניתן להסדיר את השימושים הלא חקלאיים במשק איבגי על-ידי חיבור המבנים נשוא כתב התביעה לבית אחד.
על-פי הנטען בכתב התביעה בתיק 19439-08-09, בבקורת שנערכה במקרקעין על-ידי מפקח מטעם התובע התברר כי גב' נויבאור עושה במקרקעין שימוש מסחרי לא חקלאי, ללא הסכמת התובע, ובנוסף בנתה במקרקעין באופן בלתי חוקי, והכל כמתואר כדלקמן: שני מבנים יבילים (קרוונים) שהושכרו למגורים של צדדים שלישיים (מסומנים 1 ו-5 במפה המצבית); מבנה יביל (קרוון) ומבנה נוסף שהושכרו לקוסמטיקאית כקליניקה (מסומנים 9 ו-10 במפה המצבית); הסבת מבנה ששמש כלול למבנה תעשייה שהושכר לצד שלישי לשימוש בית מלאכה (מסומן 6 במפה המצבית); הקמת מבנה שהושכר לצד שלישי לשימוש כבית מלאכה (מסומן 8 במפה המצבית); הרחבת והסבת מבנה ששמש כלול למבנה מסחרי והשכרתו לצדדים שלישיים למטרת איחסון וחנות רהיטים (מסומן 7 במפה המצבית).
...
לאור האמור, עתירת התובע להריסת מבנה זה נדחית.
התובע לא סתר בדרך כלשהי את טענת הנתבע, ולכן יש לדחות את עתירת התובע באשר למבנה 6.
בנסיבות אלה אני מקבלת את עתירת התובע להורות על הריסת מבנה זה. סוף דבר תיק 19423-08-09 ניתן צו האוסר על הנתבעים להשתמש במבנים 3, 8 ו-12 במשק 127 לשימושים שאינם חקלאים, וכן נאסר כל שימוש שאינו חקלאי במשק 127 שלא בהתאם להוראות הסכם המשבצת, הצו יכנס לתוקפו תוך 6 חודשים.

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

עיון בגזר הדין מעלה כי בתיק עמ"ק 20360/03 הורשע המערער בשימוש חורג במקרקעין הידועים כחלקה 1 בגוש 100223/1 הידועים גם כחוות הכבשים והשמש, וזאת בין היתר משנמצא שעשה שימוש במספר מבנים וביניהם מבנה המורכב משני מבנים יבילים המחוברים ביניהם בשטח כולל של 120 מ"ר וב-3 מבנים שבעבר היו קרונות רכבת וכן בסככה בשטח 480 מ"ר וב-2 מיכלי סילו.
בתיק עמק 128/07 הורשע המערער בין היתר בבניה שלא כדין ובשימוש חורג בין השנים 2003 ו-2006 במבנה חממה בשטח 21 מ"ר, בתוספת בניה לקרון רכבת המשמש למגורים .
...
העובדה האמורה לעיל לבדה עלולה היתה להביא למסקנה כי מדובר בעבירות שחומרתן לא תאפשר לוותר על הרשעה.
בנסיבות האמורות לעיל, כאשר המערער שהינו עורך דין, מפר ברגל גסה את החלטות ביהמ"ש שהורו על הרס המבנים, לא יוכל ביהמ"ש להיעתר לבקשתו ולקבוע כי הרשעתו תבוטל.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

כאמור בדוח הפיקוח המשלים של ביקור מיום 7.5.17 (מועד צלום התמונות), ציין המפקח ארנון כי פונתה האחסנה הפתוחה אולם המבנה היביל עדיין קיים, אם כי אין היתייחסות לשימוש בו. מקובלת עליי טענת הנתבעים כי אין לראות במועד עריכת הדוח רק ביום 11.6.17 כמועד בו הופסק השמוש החורג.
בהשגה מיום 11.3.18 טענו הנתבעים כי המבנה היביל לא חובר לתשתיות ולכן לא מדובר בדיור, אלא לכל היותר באחסנה.
באשר לשווי הקרקע ואופן חישוב דמי השמוש, לא נסתרה השומה מטעם רמ"י הכוללת גם רכיב יזמי וגם לא נסתר אופן החישוב לפי דמי שימוש של 6% על בסיס החלטת הנהלה 1243 והוראת אגף שיווק וכלכלה מס' 10א. אמנם התובעת לא צרפה הוראות אלו לראיותיה, אולם אין בסיס להישענות הנתבעים על החלטה 1101 של מועצת מקרקע ישראל מיום 27.3.07 העוסקת בתנאים לאישור שימוש לתעסוקה לא חקלאית בחלקת המגורים.
מבנה המגורים על בסיס הממצאים לעיל מצאתי מקום לצמצם התחשיב מטעם התובעת, הן ביחס לתקופות השמוש למגורים מיום 1.3.14 ועד ליום 1.4.17 והן נוכח קביעת שטח של 41.54 מ"ר. למרות שתחשיב השומה מורכב ומתייחס גם לשטח עליו מוצב המבנה, מאחר ושני הצדדים לא טענו כיצד משפיע הקטנת הגודל על התחשיב, מצאתי מקום להפחית התחשיב ביחס ישר ליחס השטחים.
...
התובעת הדגישה כי נחלה מטיבה נועדה רק לשימוש חקלאי (הפנתה לע"א 1257/01 שמעון אביעזר נ' מדינת ישראל – מינהל מקרקעי ישראל, פ"ד נז(5) 625 (2003)), ואין לקבל טענות הנתבע כי לא ידע כי אסור לעשות שימוש מעין זה. טענה זו מקובלת עליי, וכפי שהבהרתי לעיל מדובר בטענה מיתממת.
אשר על כן, ובפרט נוכח החלטת הנהלת המינהל בעניין זה, הנני קובעת כי אחוז התשואה, לו זכאית רמ"י, יעמוד על 6% לשנה משווי המקרקעין".
סוף דבר על הנתבעים לשלם דמי שימוש בגין השימוש במבנה היביל למגורים ואחסנה פתוחה, סך של 335,706 ₪.
אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת 335,706 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 31.8.18.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו