בהתאם לחוו"ד מומחה הפוליגרף, התובע נמצא דובר אמת בשלושת השאלות הנ"ל.
הכרעה
לעניין המצב המשפטי באשר לשימוש בבדיקות פוליגראף בסכסוכים אזרחיים, יפים הדברים הבאים שהובאו בפסק דינו של כב' השופט טננבוים אברהם בתק (י-ם) 4860/05 (פורסם בנבו):
" 4. גלוי וידוע לכלל הציבור כי אין הפוליגרף מהוה כל ראיה במשפט פלילי. אלא שבמשפט אזרחי מקובל כי ניתן להשתמש בפוליגרף. וזאת מדוע? משום שכל הסכמה סבירה במשפט אזרחי בנושא הקשור לדיני הראיות מחייבת את הצדדים וכובלת אותם "עד כדי שלילת ערעור על החלטה שניתנה כתוצאה מהסכמתם" (ע"א 61/84 - יוסף ביאזי ואח' נ' אברהם לוי פ"ד מב(1), 446).
...
הנתבע טען כי המשיך להתגורר בדירה בהתאם לסיכום בע"פ בינו ובין התובע, וכי בהתאם לכך, עזב את הנכס ביום 1.7.08, בהתאם להודעתו בכתב לתובע-כפי אשר צורפה לכתב התביעה, ואשר כוללת קריאת מוני מים וחשמל.
כפי שהעיד התובע בפניי: "אנחנו הגענו באופן אישי אליו וניסינו לפעול והוא לא רצה להתפנות...לא הוצאנו נגדו צו פינוי כדי שלא להגיע לביהמ"ש ולסיים את העניין בצורה מכובדת..."
לסיכום, עקב העובדה שאין מקום לכפל פיצוי: פיצוי מוסכם ופיצוי בגין דמי שכירות שלא שולמו, בית המשפט יפסוק לפי הסכום הגבוה שבין השניים: בענייננו הסכום הגבוה הוא סכום הפיצויים המוסכמים (אף לאחר הפחתת הסכום כפי שמצאתי לנכון לבצע).
כאמור לעיל, בהתאם לסעיף 15 (א) לחוק החוזים תרופות סכום הפיצויים המוסכמים נפסקים ללא צורך בהוכחת נזק בפועל, ולפיכך אני מורה כדלקמן:
לאור הפרת החוזה ע"י הנתבע כפי שפירטתי לעיל, על הנתבע לשלם לתובע סך של 20,997 ₪ לפי החישוב כדלקמן: 30 דולר ליום החל מיום 26.12.07 ועד ליום 1.7.08 (בו פינה את הדירה), קרי למשך 188 ימים; העובדה כי אין התייחסות בחוזה לעניין המועד הקובע לחישוב ערך הפיצוי המוסכם הדולרי, והנסיבות בהן התביעה הוגשה רק כעבור מספר שנים ממועד עזיבת הדירה, מצדיקות את עריכת החישוב לפי השער היציג במועד הגשת התביעה (17.1.13)- קרי 3.723 ₪.
אשר על כן, הנתבע ישלם לתובע סך של 20,997 ₪ וכן הוצאות הפוליגרף בסך של 1,400 ₪ וכן הוצאות משפט בסך של 800 ₪.