מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שימוע לעובד שאינו שולט בשפה

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלו, מאחר שהתובעת אינה מיוצגת ואינה שולטת בשפה העברית, לאור כך שלא מצאנו שקיים פער עובדתי מהותי בטענות הצדדים לעניין זה, מצאנו לנכון לקבל לתיק בית הדין את תימלול הקלטת השימוע.
...
במסגרת הדיון המוקדם שהתקיים ביום 13.4.2021, הגיעו הצדדים להסכמות לפיהן הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים המגיעים לה בגין תקופת עבודתה, בהתאם לעבודתה כעובדת שעתית, על פי כל דין, בגין הרכיבים שלא שולמו לתובעת בסיום עבודתה, בטעות, כפי טענת הנתבעת.
בכל מקרה, לא מצאנו כי תמלילי נדרשים לצורך הכרעה בשאלות המצויות במחלוקת בין הצדדים, ואין הם מעלים או מורידים מהכרעתנו להלן.
לא נעלם מעניינו, כי התובעת הביאה עובד דובר רוסית מטעמה לשיחת השימוע וכי התובעת שולטת במידה לא מועטה בשפה העברית.לטעמנו, קיים שוני בין "להסתדר" בעברית, לבין להתמודד בשיחת שימוע בשפה שאינה שפת האם שלך.
לאור כל אלו, מצאנו לנכון לחייב את הנתבעת, בפיצוי בסך של 3,000 ₪, בגין הפגמים כמפורט לעיל במכתב הזימון לשימוע, כמו גם בהתנהלות הנתבעת בשיחת השימוע.
לסיכום – אנו פוסקות כי על הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: · פיצויי הלנה בסך של 2,500 ₪, אשר ישולמו בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד סיום עבודתה של התובעת ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דומה, כי חרף העובדה שקיימים מסמכים בכתב, הרי שבנסיבות העניין הנטל הועבר לכתפי הנתבעת להוכיח כי היתקיים שימוע; זאת בנגוד לטענת חנן בדיון ההוכחות שלפיה "שניהם לא עובדים אצלי כבר הרבה זמן, אתה צריך להוכיח ולזמן". בהקשר זה יוער, כי במקרה בו לא נערך לעובד שימוע לפני פיטוריו, אולם במהלך תקופה ממושכת קודמת, פורטו בפניו כל הטענות נגדו וניתנה לו היזדמנות להשיב עליהן, הרי שלא בהכרח ייקבע כי נפל פגם בהחלטה על פיטורי העובד (ע"ע 344/08 משה דרוט נ' מדינת ישראל, משרך החינוך (7.5.2009)(פורסם בנבו).
קשה להלום מצב שנערך שימוע עינייני לעובד אשר אינו מבין במהלך השימוע את השפה המדוברת עמו.
...
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ועדויות הצדדים בכתב ובעל פה, הגענו לכלל מסקנה, כי דין טענת התובעת בעניין השימוע להתקבל בעיקרה.
לאחר שבחנו את טענות הצדדים בעניין, הגענו לכלל מסקנה כי אולנה קיבלה משכורת י"ג ואין להידרש עוד לעניין זה. ננמק.
סוף דבר תביעת התובעת מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת, תוך שלושים יום מהיום: פיצוי בגין פיטורים שלא כדין (ללא שימוע) בסך 10,000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

אדרבא, כאשר העובד לא שולט בשפה העברית ולא הבין את משמעות המסמך עליו חתם, וכן כאשר לא הוגש לעובד חשבון סופי או תשלום הסכומים המגיעים לו עם סיום עבודתו.
מתלוש השכר לחודש יוני 2014, למדים כי העובד עבד במהלכו 25 ימים וכי עבד בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת ושכרו לא שולם בגין תקופה זו. באשר להזמנה לשימוע מיום 15.5.2014, נטען כי טענת המעסיקים לפיה העובד זייף את ההזמנה מגוחכת, שכן לו היה מזייף היה משתמש בו בהליך קמא, וממילא, כיצד יזייפה, אם אינו יודע קרוא וכתוב (עד היום).
...
דמי הבראה ופדיון חופשה דין ערעורם של המעסיקים ביחס לרכיבים אלו להידחות, ויש לאשר את פסק דינו של בית הדין קמא, מטעמיו.
לא מצאנו לנכון להתערב בקביעתו זו של בית הדין וספק אם היתה הצדקה לערער על סכום כה זניח.
על כן, לא מצאנו מקום להתערב בחיוב בהוצאות ושכ"ט עו"ד שנפסקו על ידי בית הדין האזורי.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, השימוע נערך ללא נוכחות מתורגמן, הגם שהתובעת לא שולטת בשפה העברית.
...
לאור האמור התביעה בגין רכיב זה – נדחית.
אחרית דבר התביעה העיקרית מתקבלת והנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיה פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בהיעדר שימוע כדין -6,000 ₪.
בשים לב לכך שהתביעה שכנגד נדחתה רובה ככולה (למעט סכום בסך 150 ₪ המהווה 4 פרומיל מסכום התביעה שכנגד), ומשסבורני כי מדובר בתביעת סרק, שלא הוגשה אלא כדי לשמש משקל שכנגד לתביעה העיקרית, אני מחייב את התובעת שכנגד לשלם לנתבעת שכנגד השתתפות בשכ"ט עו"ד בסך 4,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

באשר לטענת התובע לפגמים בהליך השימוע נוכח אי שליטתו בשפה העברית – שוכנענו כי התובע שולט בשפה העברית ברמה מספקת לצורך הליך השימוע, ולכן לא נפל פגם בזכות הטיעון שניתנה לו בהיבט זה. זאת, על יסוד הראיות הבאות שהובאו בפנינו: הנתבעת הגישה בפנינו את קורות חיים של התובע ושאלון פרטים אישיים שמילא התובע עם תחילת העסקתו בחברה (ע' 24-27 לנספחים לתצהיר גב' גדסי).
...
משכך, שוכנענו כי מדובר בחוב קצוב ומוכח של התובע, אשר גם נתן הסכמתו בכתב לניכוי החוב ממשכורתו, ולכן רשאית הייתה הנתבעת לנכות חוב זה ממשכורתו האחרונה של התובע בהתאם להוראות סעיף 25(ב) לחוק הגנת השכר.
לאור האמור, התביעה להשבת הסכום שנוכה משכרו של התובע וכן התביעה לסעד הצהרתי לפיו התובע אינו חייב לנתבעת כספים נוספים בגין מענק ההתמדה – נדחות.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו