ובהמשך הצהיר בסעיף 7 לתצהירו:
" 7.1 לשם השלמת התמונה, ועל מנת שלא ייצא הנייר חסר, יובהר כי אגודת מכבי תל אביב, שהחלה לנהל את בית הספר לכדורגל אחרי הנתבעת 1, העסיקה אותנו כמנהלי בית ספר לכדורגל של מכבי תל אביב עד לסיום העונה. בהקשר זה אציין , כי על פי ההסכם בין הנתבעת 1 לבין מכבי תל אביב, הנתבעת לא העבירה למכבי תל אביב ומכבי תל אביב לא קיבלה מהנתבעת 1 כל זכות ו/או חובה הקשורים לעובדים ( ראה סעיף 4.12 להסכם בין הנתבעת 1 למכבי תל אביב). בהסכם בין הנתבעת 1 לבין מכבי תל אביב , התחייבה הנתבעת 1 עוד , כי עד חודש לאחר יום העברת פעילות בית הספר למכבי תל אביב , תידאג הנתבעת 1 לסיים את העסקתם של העובדים, לשלם ולבצע את מלוא התשלומים לעובדים, כפי המגיע לכל עובד, על פי הסכם העבודה עמו ועל פי כל דין, לרבות כל הזכויות הסוציאליות, פצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת... במצב דברים זה, ברי כי אין ממש בטענות הנתבעת 1 וגלובול, שנטענו במטרה לחמוק מתשלום חובותיהן לטוויג ולי, כאילו מכבי תל אביב היא החבה בתשלום הזכויות הנתבעות על ידי בגין תקופת עבודתי אצל הנתבעת 1 וגלובול, והן הן נסתרות מניה וביה על ידי הוראות ההסכם האמור"
עיון בחקירתו הנגדית של התובע 1 מעלה כי תצהירו לא נסתר ,כמצוטט:
"... אני התחלתי לעבוד במכבי תל אביב מ9/92 סיימתי ב6/09 קבלתי פיצויים ממכבי על כל התקופה. ב10/10 התחלתי לעבודה בנתבעת 1 תחת יוסי בן משה עד 6/16 סליחה, עד 8/16, כי היה חוסר ידע לאן זה הולך או למכבי תל אביב או שזה נשאר אצל יוסי בן משה, לא ידענו, ב9/16 זה עבר למכבי תל אביב. ש. ב9/16 התחלת לעבוד במכבי תל אביב? ת. נכון ש. מתי נהלת מו"מ מול מכבי ? ת. לא היה לנו מו"מ רק באוקטובר, אני מעריך, כי היה חוסר ידע כל הזמן לאן זה הולך , לא היה שום דבר ברור. קיבלנו את התלושים רק ב11/16. לא זוכר בדיוק מתי ידענו על התנאים כי זה היה כל הזמן בין שני הגופים. זה היה לאחר שהתחלתי לעבוד שם ב9/16 לשאלתך. אציין שאני אחראי מקצועית גם שעבדתי כל ה8 שנים תחת יוסי בן משה, הייתי מבחינה מקצועית תחת מכבי ומבחינת שכר הייתי תחת יוסי בן משה. ש.שחתמת על הסכם עם מכבי ,זה היה אחרי שכל תנאי השכר כבר סוכמו איתם? ת. כן. ש. מציג לך את נספח ה' לתצהיר הנתבעות ? למעלה יש ציון תאריך 1.9.16, העדת שלפני שחתמת על החוזה נהלת מו"מ, איך בתשובה הקודמת שלך שאמרת שהכל קרה אחרי ספטמבר 16? ת. המו"מ לא היה קודם, החוזה מספטמבר כי זה תחילת העבודה , אבל את תלושי השכר התחלנו לקבל רק מ11/16, שום דבר לא היה מסודר שם. ש. הייתי באולם ושמעת את עדות אורן, שהעיד שכבר חודשיים קודם בתחילת יולי הוא ידע שמ1/9 הוא הולך להיות מעוסק במכבי, ואתה כאחראי מקצועי על כולם, אורן ידע את זה ואתה לא ידעת? ת. אורן לא ידע כלום, כי כל יום זה השתנה, פעם זה היה אצל יוסי ופעם במכבי. אם לפי אורן הכל היה ביולי אז בספטמבר היינו מקבלים משכורות. העובדה שלא קיבלנו משכורות. אורן לא זוכר הכל כמוני. לא לכולם יש אותו זכרון. ש. הזכרון שלך יותר טוב? ת. כנראה ש. מפנה אותך לסעיף 16 לכתב ההגנה של הנתבעים 1,2,4 שם אנו טוענים שאתה נהלת מו"מ שלך ושל יתר המאמנים בזמן שהיה מו"מ, אני שואל אותך , משפט שמייחס לך אחריות רבה לא רק על עצמך ועל יתר המאמנים, ואתה לא מכחיש אותו ולא מתייחס אליו ואתה מסכים לכך? ת.אני לא מסכים לסעיף זה. אני הייתי אחראי מקצועי ובתור כך אני צריך להפגש עם מכבי תל אביב, בווטספ הקבוצתי שלי של יוסי ושל אלון שמי שלחץ עליי להפגש לסגור את הענין זה יוסי ולא אני. מכבי לא ענו לי במשך חודשיים. יוסי לחץ להפגש, והכל רשום. כל הפגישות שהיו לי עם מכבי תל אביב היו מקצועיות- כמה ילדים, כמה מאמן מאמן וכד'. ש. למה לא אמרתי את הדברים האלה בתצהירך? ת .נתתי את כל הפרטים האלה לעורכי הדין שלי. ש. מפנה לסעיף 8.1.1 – מתי שמעת בפעם הראשונה שאתה מפוטר לגרסתך? ת. ברגע שזה עבר באופן סופי ונחתם וקיבלתי הודעה מיוסי ומכבי שזה עובר למכבי תל אביב. לא קבלתי הודעה שאני מפוטר, כמו שאר המאמנים שקבלו הודעה בינואר". ר' עמ' 14-15 לעדותו של התובע1.
וכך נאמר:
"במסגרת זו ניתן לשקול מיגוון שיקולים, אשר מבלי להתיימר למצותם, כוללים: עוצמת הפגם והחומרה במחדלי המעסיק, האם חובת השימוע הופרה באופן מלא או חלקי (לענין בחינת מהותיות הפגם ראו: ענין אורן; ענין אהרונוב פיסקה 63); אופיו של ההליך שקוים – ככל שקוים – והאם נשמר בגדר השיח והשיג כבודו של העובד כאדם או שאך הוטחו האשמות (ראו ענין פלונית וענין אורן);האם הפיטורים היו מסיבה עניינית או שאינה עניינית, שכן החומרה המהותית הקיימת במקרה בו עילת הפיטורין אינה עניינית משליכה גם על תוצאת החומרה שבאי שמירה על זכויותיו הדיוניות של העובד טרם פיטוריו; משך תקופת העסקת העובד; גילו של העובד (ראו ענין אהרונוב פיסקה 63) ; האם נפל דופי גם בהתנהגות העובד (ראו ענין פלונית פיסקה 42) ועוד".
במקרה דנן , ונוכח שינוי ההלכה בפסיקה בכל הנוגע לאופן קביעת הפצוי כסכום גלובלי ולא לפי מכפיל של שכר עובד ) ר' מאמרה של רעות שמר בגס, צדק פרוצידוראלי בהליך הפיטורים - עיונים בהילכת השימוע, עבודה, חברה ומשפט י"ג 175 (2012)) ומשחד לא נעשה הליך שימוע בכלל ומנגד שעה שהתובע 1 היה מעורב בהליך המעבר לעבוד באותו מקום עבודה אולם תחת מעסיק חדש ומנגד שלקח זמן עד שהתבהרה התמונה ומשלא נימסרו הפרטים המדוייקים בנוגע למעבר וזכויות התובע במעבר בצורה ברורה וחד משמעית ומשמדובר בתקופת העסקה לא קצרה, שוכנענו כי יש לפסוק לתובע פיצוי שאינו ממוני הכולל גם את רכיב עגמת הנפש ולהעמידו ע"ס של 15,000 ₪.
...
משכך לא שוכנענו כי יש לקבל את טענת הקיזוז שנטענה ללא כל ביסוס ומבלי להביא כל ראיה לעצם הקיזוז ולכימותו.
אשר על כן התביעות מתקבלות בחלקן, מנגד טענות הקיזוז נדחות.
התביעה של התובע 2 כנגד הנתבעת 2 וכנגד הנתבע 3 נדחית.