עדאל נהג להשתמש בשירותיו של התובע כנהג מונית ואף העביר לו שיקים של לקוחותיו ושל הנתבעת ותמורתם היה מקבל כסף במזומן.
ברכב הם החזיקו מסמכים רבים לרבות קבלות ורישומים לגבי כל סכום ששולם לתובע, ומתנהלת בעיניין זה חקירה כנגד התובע.
ראה בענין זה את ע"א 465/88 בנק למימון וסחר נ. מתתיהו, פ"ד מה(4) 651,658; ע"א 55/89 קופל נ. טלקאר, פ"ד מד(4) 595,602; ע"א 27/91 קבלו נ. ק. שמעון קבלנות מתכת בע"מ, פ"ד מט(1) 450; ע"א 2275/90 לימה חברה ישראלית לתעשיות כימיות בע"מ נ. רוזנברג, פ"ד מז(2)605, 614; ע"א 369/99 ארדמן נ. חברת פרויקט אורנים בע"מ, פ"ד נח(2), 385.
מעדותה עלה כי גילתה שבעלה אכל מספר פעמים בביתו של התובע; בהתאם לבקשת עדאל רכשה לבנו של התובע גלביה בעת ששהתה במצרים; עדאל לא סיפר לה דבר והיא גילתה והבינה הכל רק שניפתח תיק ההוצאה לפועל; התובע לא דיבר עימה מעולם והוא יכול להביא פירוט טלפון משנת 2007 ועד הגשת התביעה; היא לא מכירה את התובע או רעייתו; היא נהגה לחתום על שיקים עבור תשלום חשבונות ולתת אותם לעדאל, ופתאום שמה לב שאין לה שיקים; היא נתנה לו שיקים ולא הגבילה אותו; השיקים ניתנו לתובע מתוך תמימותו של עדאל; עדאל סיפר לה שחתם על השיטריות מכיוון שפחד שהעניין יגיע אליה; הם העבירו למומחה שלושה שיקים לבקשת השופט.
מחקירתו עלה כי התובע היה גובה מלבד הנסיעה במונית גם רבית של 12% בחודש; הוא קיבל מהתובע הלוואה; בכל חודש שילם לתובע 12,000 שקל רבית וכשלא היה לו לשלם הוא חתם על שטרות החוב; הוא לא חתם בחלק האחורי של השיקים אלא התובע; הוא לא שיתף את אישתו בהתרחשויות עד שכל הסיפור התגלה; הוא נתן את השיקים שלה מרוב לחץ.
"
על פי הוראות סעיף 8(ב) הנ"ל בכתב תביעה או בבקשה לבצוע שטר היה על התובע לפרט, בין היתר, את הרבית שנגבתה מהנתבעים, את סכום החוב שעל הנתבעים היה לשלם בשים לב למועד שהיה קבוע לפירעון ההלוואה, כיצד נזקפו התשלומים ששלמו הנתבעים על חשבון ההלוואות, שכן אופן זקיפת התשלומים משפיע על חישוב החוב.
...
לאור כל האמור אני קובע כי הנתבע הלווה לעדאל הלוואה חוץ בנקאית ועל רקע זה ניתנו לעדאל השיקים הנ"ל.
הפרת הוראות חוק הלוואות חוץ בנקאיות:
סעיף 8(ב) לחוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, תשנ"ג-1993 (להלן-"החוק") קובע כדלקמן:
"בתובענה או בקשה כאמור בסעיף קטן (א) יציין המלווה את הסכום שתשלומו נדרש ואת אופן חישובו, וכן פרטים אלה:
לאור ההלכה שנקבע בפס"ד בס, מאחר והתובע לא מילא אחר דרישות החוק להלוואות חוץ בנקאיות, ואף נמנע מהבאת ראיות חשובות ביותר, דין התביעה להידחות.
סוף דבר:
לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין היא כדלקמן:
1) ההתנגדות של הנתבעת לביצוע השיקים מתקבלת, יש לסגור לאלתר את תיק הוצל"פ מס' מספר 34-02210-13-4 בלשכת ההוצאה לפועל רמלה, ולבטל את כל הליכי הגבייה בתיק זה;
2) התובע ישלם לנתבעת כדלקמן:
1) את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל;
2) שכ"ט עו"ד בסך 17,500 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל;
המזכירות תוכל להשיב השיקים במועדים כדלקמן:
1) בתוך 60 יום מהיום, אם לא יוגש ערעור לבית המשפט המחוזי;
2) אם יוגש ערעור לבית המשפט המחוזי, לאחר מתן פסק הדין בבית המשפט המחוזי.