באיזון בין האינטרסים הנוגדים שנסקרו, הורה בימ"ש קמא על "חלופת תפיסה", לפיה התפוסים יושבו לעוררות בכפוף לקיום התנאים הבאים:
ירשם שעבוד על התפוסים.
ב"כ המשיבה טענה כי דוקא נסיבות העבירות באיכות ירוקה מחזקות את הצורך החילוט התפוסים, במיוחד כאשר העוררות לא הסירו את המפגעים שיצרו באתר הפיראטי , וכאשר בהתאם לחוות דעת שבידי המשיבה צפויים לסביבת האתר הפיראטי נזקים הנאמדים בפי 14 משווי התפוסים.
אכן, בע"ח 28974-06-19 ידידיה משולמי נ. מדינת ישראל ( 2.7.19), נדחתה בקשה לשחרר תפוסים (כלי טיס) נוכח הפרת חוק הטיס עלי ידי העורר פעמים רבות (בקשת רשות ערעור על ההחלטה נדחתה על ידי בית המשפט העליון בבש"פ 5774/19 ) , וגם המשיבה טענה כי לא ניתן לתת בעוררות אמון הקף העבירות, והעובדה שהעוררות המשיכו לבצע את העבירות גם לאחר שנערך להן שימוע והן הוזהרו (ומבחן האמון גם הובא בחשבון על ידי כבוד השופט סילמן ).
סעיף 15 לחוק שמירת הניקיון אכן מפנה בעיניינו חילוט לחוקים אלה ואולם הדגש בפסיקה בעבירות הנ"ל הוא כי "התפוס" אינו רכושו של הנאשם.
...
טענה דומה נדחתה גם בע"פ 8664/19 מוחמד בכר נ' מדינת ישראל(8.3.20):
"באשר לחילוט הרכב. צודקת המשיבה כי המבחן לעניין זה הוא מבחן הזיקה בין העבירה לבין הרכב (ע"פ 1000/15 אבו אלחווה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (3.7.2015)). בהתאם לכך, בית המשפט מורה לא פעם על חילוט כלי רכב במסגרת הטלת עונשים על עבריינים שביצעו עבירות של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה (וראו: ע"פ 8970/15 עיסא נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (7.11.2016); ע"פ 8547/15 מדינת ישראל נ' מחאג'נה [פורסם בנבו] (5.6.2016)). מקרה זה נכנס יפה אל תוך גדרם של מקרים בהם קיימת זיקה בין העבירה לבין הרכב, שכן העבירה עצמה בוצעה בעזרתו. כמו כן, איני רואה חוסר מידתיות בין שווי הרכב לבין העונש הכספי בדמות קנס שהיה ניתן להטיל על המערער. זאת ועוד, ישנן רגליים מוצקות לסברה, כי חילוט כלי רכב לאחר ביצוע עבירת תעבורה קשה, אף אם הרכב יקר ערך (שלא כבמקרה זה), יחזק את ההרתעה כלפי עבריינים פוטנציאליים לעתיד לבוא".
לפיכך, אני מורה על דחיית ערעור העוררות.
באשר לערעור המשיבה, אני מקבלת את הטענה כי ככל שיש לאפשר לעוררות לשחרר את התפוסים, יש להוסיף תנאי לפיו עם שחרור התפוסים יציגו העוררות בפני המשיבה פוליסת ביטוח רכוש, לפיה יבוטחו כל התפוסים בשווי שנקבע בחוות דעת השמאי מטעם העוררות, כאשר המשיבה תהיה המוטב על פי הפוליסה, בכל מקרה של נזק או אובדן התפוסים.
בנוסף, על מנת לאפשר לעוררות לשחרר חלק מהתפוסים, אני מורה כי העוררות יהיו רשאיות לשחרר אחד או יותר מהתפוסים, לפי בחירתן, בכפוף למילוי כל תנאי השחרור שנקבעו בהחלטת בימ"ש קמא + תנאי הביטוח כאמור לעיל, ולרבות הפקדה במזומן או ערבות בנקאית בשווי מחצית התפוס אותו היא מבקשת לשחרר.