בו ביום נערך לו שימוע, ולאחריו הוחלט לבטל את רישיון הישיבה שניתן לו, הוצא נגדו צו גירוש מכוח סעיף 30א(ד)(2) לחוק למניעת הסתננות (עבירות ושיפוט), התשי"ד-1954 (להלן: "החוק למניעת הסתננות"), והוא הושם במשמורת.
לגבי מאזן הנוחות נטען כי היתנהלותו של המבקש בעבר (אשר "ביצע" עבירה פלילית של החזקה ושימוש בסמים ובהמשך הפר את תנאי השיחרור ולא שב למיתקן השהייה) מעלה ספקות גדולים לגבי יכולתה של המדינה לממש בעתיד את צו השהייה שהוצא נגדו או את הצוו להעברה למשמורת, וברי כי יהיה בכך משום פגיעה באנטרס הצבורי.
העולה מן המקובץ הוא כי בהחלטה להוציא כנגד המבקש הוראת שהייה נפלו פגמים מהותיים חמורים אשר עשויים להביא לבטלותה מדעקרא, גם על פי דוקטרינת "הבטלות היחסית".
ברי כי אם הוראת השהייה בטלה, ממילא המבקש לא עשה דין לעצמו כאשר לא חזר למרכז השהייה "חולות", וכפועל יוצא מכך בטל גם צו ההעברה למשמורת שהוצא נגדו בגין אי התייצבותו חזרה למרכז השהייה.
זאת, שכן אם הבקשה תדחה, ייפגע המבקש במידה קשה, תוך הגבלה חמורה של חירותו, בשים לב לכך שהוצא נגדו בנתיים צו להעברתו למשמורת בגין אי התייצבותו במרכז השהייה "חולות". לעומת זאת, אם יישמר המצב הקיים על ידי הוצאת צו ביניים, והעתירה בסופו של דבר תדחה, לא תהיה מניעה להוציא זימון למבקש למרכז השהייה "חולות" או צו העברה למשמורת, במועד מאוחר יותר.
...
זאת, שכן אם הבקשה תידחה, ייפגע המבקש במידה קשה, תוך הגבלה חמורה של חירותו, בשים לב לכך שהוצא נגדו בינתיים צו להעברתו למשמורת בגין אי התייצבותו במרכז השהייה "חולות". לעומת זאת, אם יישמר המצב הקיים על ידי הוצאת צו ביניים, והעתירה בסופו של דבר תידחה, לא תהיה מניעה להוציא זימון למבקש למרכז השהייה "חולות" או צו העברה למשמורת, במועד מאוחר יותר.
יובהר בזה כי החלטתי זו נוגעת אך לעניינו הפרטני של המבקש וכי אין בהחלטתי כל התייחסות לשאלת חוקתיותו של תיקון מס' 4 לחוק למניעת הסתננות, אשר תלויה ועומדת וטרם נדונה והוכרעה על ידי בית המשפט הגבוה לצדק.
סוף דבר
סוף דבר, ניתן בזה צו ביניים, שלפיו תעוכב השמתו של המבקש במרכז השהייה "חולות" – עד למתן פסק דין בעתירה.