מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שחרור ממעצר לטיפול רפואי: זכויות וחובות

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המשיב טען כי המערערת ונציגיה השונים הפרו כלפיו חובותיהם על פי חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים) תשנ"ו-1996 (להלן: "חוק המעצרים").
המשיב העמיד את תביעתו (לצרכי אגרה) על סך 75,000 ₪, בהם נכלל פיצוי ללא הוכחת נזק בגין פירסום לשון הרע ונזקים בלתי ממוניים מחמת מעצר השוא, שלילת החרות ופגיעה בזכויות יסוד של המשיב.
באשר לעילת התביעה לפי חוק איסור לשון הרע, שהתייחסה להבאת המשיב למרפאה ולבית החולים כשהוא בסטאטוס "עצור" ואזוק בפומבי, קבע בית המשפט כי לא מדובר בלשון הרע וכי עומדת למערערת ההגנה מכוח סעיף 13(9) לחוק איסור לשון הרע, שכן כאשר מובא לטפול רפואי אדם בסטאטוס עצור חובה על השוטרים לדיווח על כך לצוות הרפואי.
"עצם קיומו של בסיס לעשיית שימוש בסמכות המעצר, אינו מחייב עשיית שימוש בסמכות; ועל השוטר לשקול, אם לא ניתן להשיג את תכלית המעצר – קרי: לקדם את פני הסיכון העומד בבסיס עילת המעצר – על ידי נקיטה באמצעים אחרים, לרבות תנאי שיחרור בערובה" (קדמי, שם, בעמ' 94).
...
הערעור נדחה איפוא.
המערערת תשלם למשיב שכר טרחת עורך דין בסך 25,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לדעת הסניגור, עבירת התקיפה בכתב האישום, שתוקנה לתקיפה סתם, שקולה ל"זוטי דברים", ולמעשה ההגדרה הנכונה של תקיפה זו הייתה צריכה להיות "היתגוששות בין השניים". לא היו חבלות, לא הייתה הזקקות לטפול רפואי, כך שמדובר, לטענת הסניגור, בתקיפה ברף הנמוך ביותר.
עוד ציין בית משפט קמא, שהערך החברתי שניפגע בעבירות האיומים של המשיב כלפי המתלוננת, הנו: זכותו של אדם לכבוד, תוך שמירה על שלוות הנפש שלו ואוטונומיית הפרט שלו.
כמו כן, ידעה המתלוננת לספר שבשעתו היא אכן פחדה מן המשיב, אך כיום אין היא פוחדת ממנו, ואף ניסתה לחדש אִתו את הקשר בהיותו במעצר בית, אך המשיב לא הסכים לנוכח תנאי השיחרור בערובה.
בנוסף, הפניתה הסנגורית, לנזק שניגרם למשיב נוכח השהייה הממושכת במעצר בית, ולחובות הכספיים הגבוהים שצבר בתקופה זו, ומכאן שעונש מאסר, גם אם בעבודות שירות, צפוי לגרום לפגיעה במשיב.
...
נוכח האמור לעיל, סבורים אנו, שגזר דינו של בית משפט קמא, שהסתפק בענישה צופה פני עתיד, אינו עולה בקנה אחד עם עיקרון ההלימה.
למעשה, ראוי היה להטיל על המשיב עונש מאסר לריצוי בפועל מאחורי סורג ובריח לתקופה של מספר חודשים במסגרת מתחם הענישה שקבע בית משפט קמא, ואולם, בהתחשב בגילו הצעיר של המשיב, העדר הרשעות קודמות (זולת עבירת היעדרות מן השירות), התקופה הארוכה בה שהה המשיב במעצר בית מלא (כמחצית השנה) ובמעצר בית חלקי (כשנה נוספת), המחלה הקשה ממנה סובלת אמו, קשייו הכלכליים שהחמירו עקב התקופה הממושכת של מעצר הבית, הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן באופן שנחסך זמן שיפוטי ונחסכה עדות המתלוננת, נטילת האחריות והחרטה שהביע, וכן בהתחשב בכך שאין זו דרכה של ערכאת הערעור למצות את הדין עם הנאשם כשמתקבל ערעור המדינה על קולת העונש, הגענו לכלל מסקנה שראוי להטיל על המשיב עונש מאסר לתקופה של 5 (חמישה) חודשים אותו יוכל לרצות על דרך עבודות שירות כעולה מחוות דעתו של הממונה על עבודות שירות.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאנו מקבלים חלקית את ערעור המדינה ומטילים על המשיב 5 (חמישה) חודשי מאסר שאותם ירצה המשיב בעבודות שירות בהתאם לחוות דעתו של הממונה על עבודות שירות מיום 12.9.18.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

כתוצאה מכך, נטען, נזקקה לטפול רפואי ונאלצה להעדר מעבודתה למשך 13 יום.
לטענתו, בעקבות האירועים הנטענים בכתב התביעה הוא נעצר למשך יומיים, במהלכם התבררה טענת אליבי שלו, ובעקבות זאת שוחרר ממעצר.
נטען, כי רצף מחדלים זה, ונסיונו של המבקש להשית את האחריות להם על כתפיו של ב"כ המשיבים דוקא, לא נועדו אלא למשוך זמן בנסיון להיתחמק מתשלום החוב הפסוק.
לא אחת נפסק, כי בבקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הגנה הגישה היא ליבראלית וניתן לרפא את הנזק שניגרם לבעל הדין שכנגד עקב המחדל הדיוני בפסיקת הוצאות ובהפקדת בטוחות, זאת לאור חשיבות ממושה של זכות הגישה לערכאות, שהוכרה כזכות חוקתית ממעלה ראשונה (ראה רע"א 2158/15 עיסא נ' סרסור ואח' [2.6.2015]; רע"א 4036/14 מסעודין נ' מנהל הרשות הממשלתית למים ולביוב [29.12.2014]; רע"א 1000/17 פלוני נ' פלוני [12.9.2017]; רע"א 640/19 אבו חאמד נ' אלבאחבסה ואח' [17.4.2019]).
...
לטענתם, אין מקום להיעתר לבקשת המבקש עקב מחדליו החוזרים והנשנים, החל באי הגשת כתב הגנה, עבור דרך אי המצאת הבקשה למבקשים לפי החלטת בית המשפט וכלה בהמצאתה בסופו של דבר למבקשים עצמם ולא לבא כוחם.
אני סבורה, כי שלילת זכות זו מהמבקש לא תהא מידתית בנסיבות המקרה, אלא יש לאפשר לו להעלות את טענותיו ולבררן בהליך משפטי מלא.
עם זאת, באיזון בין זכותו של המבקש לבירור טענותיו ובין זכותם של המשיבים שלא לסבול ממחדליו הדיוניים של המבקש, ובשים לב לטענות הצדדים כמפורט לעיל, אני קובעת, כי ביטול פסק הדין יהיה בכפוף לכל אלו, אשר יבוצעו בתוך 30 יום מהיום: תשלום הוצאות בסך של 2,500 ₪ למשיבים באמצעות בא כוחם.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ב"כ הנאשם ביקש כי אפנה הנאשם לקבלת תסקיר שירות המבחן וכן לממונה על עבודות שירות והפנה למצבו הכלכלי והנפשי של הנאשם ולמאמציו להסדיר כלל ענייניו לרבות הפקדות רישיון שבוצעו, חובות ששולמו, פסילת משרד הרשוי שבוטלה.
(2) חלון פקוח יכול שיהיה לשם קבלת טפול רפואי, טפול נפשי או טפול אחר הדרוש למפוקח, פגישה עם קצין מבחן בהתאם להמלצת שירות המבחן, ולגבי מפוקח שהוא קטין – גם לשם לימודים בבית ספר, ויכול שיהיה לתכלית אחרת שהומלצה בתסקיר המעצר, או לתכלית חשובה אחרת, מטעמים שיירשמו.
בית המשפט המחוזי עמד על השיקול המרכזי בסוגיה זו: "בבחינת האפשרות להורות על יציאה ממעצר לצורך ביצוע עבודות שירות, שיקול המרכזי הוא מידת המסוכנות הנשקפת מהעצור לביטחון הציבור ומידת האמון שניתן לרחוש לו". בעניינינו, הנאשם נהג בזמן פסילתו עד לתום ההליכים שהוטלה בנוכחותו, במסגרת בקשה למעצרו וכחלק מתנאי שיחרורו בערובה.
זאת ועוד - עת ביקש הנאשם לכבד הסדר הטיעון בעיניינו בחודש 11/21 בתיק 7531-04-21 – היתעלם מעובדת מעצרו בתיק זה. לנאשם אין זכות מוקנית לבצע עבודות שירות; הנאשם כאמור – יכול היה לצרף גם תיק זה ל-4 התיקים המצורפים בהרשעתו האחרונה מחודש 11/21, אך בחר שלא לעשות כן, וטעמיו עימו.
...
אשר לשינוי בנסיבות - אני סבורה שאותם נימוקים שעמדו ביסוד החלטת המעצר בפיקוח אלקטרוני תקפים גם היום, וביתר שאת.
לא מצאתי להיעתר לבקשת הנאשם לפתיחת חלונות קבועים לצורך ריצוי מאסרו בעבודות שירות.
הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

משלא הצליח פתח כספת אחרת שהכילה שיק בסך 25,000 ₪, דרכונים ושטרי חוב, ויצא מהמשרד עם הכספת הקטנה, לאחר שזרע הרס רב ואי סדר, וגרם לנזק בשווי 1,600 ₪.
השתלשלות ההליכים כתב האישום בתיק העקרי הוגש נגד הנאשם ביום 22.11.2020, ובגינו היה הנאשם עצור כשלושה חודשים, עד שיחרורו לחלופת מעצר ביום 21.2.2021.
הסנגור הפנה בטיעוניו לנסיבות חייו המורכבות של הנאשם, והדגיש כי הוא אדם חולה אשר מצוי במעצר באגף השגחה רפואי, וזקוק לטיפולים רפואיים בבתי חולים.
הערכים המוגנים בהם פגע הנאשם במעשיו הם זכות האדם לרכוש ופרנסה, לבטחון אישי, ולהבטחת חיי מסחר תקינים.
...
במכלול העבירות בהן הורשע הנאשם, בנסיבותיהן, לנוכח הענישה הנוהגת ומשעתרו הצדדים לקביעת מתחם כולל, אני קובעת כי זה נע מ- 30 חודשי מאסר ועד 50 חודשים.
אשר על כן אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 42 חודשים, מיום מעצרו 23.7.2022, ובניכוי ימי מעצרו בהתאם לרישומי שב"ס, בכל התיקים שבכותרת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו