עוד הוסכם כי החיפוש בטלפון בוצע לאחר שאותו אחר שוחרר ממעצר, וכי לאחר שהופקו ממנו הראיות נעשתה פניה במסגרת תיק זה לבית המשפט בבקשה למתן צו חדירה לאותו טלפון.
ס' 21, בפרק שעניינו בעיכוב, מעצר, חפוש, תפיסה ועוד, קובע כי הוראות פרק זה חלות גם לגבי עבירה שבוצעה בישראל או באיזור מוחזק בידי צה"ל והוא בר עונשין מכוח הדין החל במקום בו בוצע.
ס' 67 בצו, שכותרתו חפוש בחצרים, קובע –
"קצין או חייל שקצין הרשהו לכך באופן כללי או באופן מיוחד, רשאים להכנס בכל זמן, לכל מקום, כלי-רכב, כלי-שיט או כלי-טיס, שעלול להיות טעם לחשוד כי משתמשים בהם, או שהשתמשו בהם לכל מטרה, הפוגעת בשלום הציבור, בביטחון כוחות צה"ל, בקיום הסדר הצבורי, או למטרות היתקוממות, מרד או מהומה, או שיש מקום לחשוד בהם כי נמצא שם אדם שעבר על צו זה, או סחורות, חפצים, בעלי חיים, תעודות, הצפויים לתפיסה לפי צו זה ורשאים הם לחפש בכל מקום, כלי-רכב, כלי-שיט או כלי-טיס וכל אדם הנמצא בהם או היוצא מהם".
יובהר בקשר לצוו האמור, כי מאז 1967 פורסמו מספר צוים העוסקים בדין הפלילי בשטחים, החלים על התושבים הפלסטינאים.
גם בתיק (יהודה) 3239-19 התביעה הצבאית נ' עבוד דאוד צאלח אבו חליל, ניתן ביום 10.4.19 (פורסם בנבו), נידון סעיף 67 בצו, משנתבקש בית המשפט הצבאי להשיב רכוש שנתפס מביתו של המבקש במהלך חפוש, בין היתר בשל טענה בדבר אי חוקיותו של החיפוש, אשר בוצע ללא צו. באותו עניין מדובר היה בחקירת עבירות התפרצות ורכוש – כבעניינינו, ולא בחיפוש על רקע ביטחוני, ובית המשפט קבע כי לא נסתרה טענת המדינה לגבי תחולת סעיף 67 על החיפוש, אשר אינו מחייב צו.
אף בע"מ 1729/18, התביעה הצבאית נ' יוסף יעקוב סעיד כאלותי, ניתן ביום 22.5.18 (פורסם בנבו), נידונה טענת ההגנה כי חפוש שנערך ברכבו של המשיב נעשה בחוסר סמכות.
...
כשנשאל אם נעצר והטלפון שלו נתפס, שינה מספר פעמים גרסאות, ובסופו של דבר טען כי נלקח טלפון מהרכב, אך הוא אינו יודע של מי הטלפון (עמ' 113 - 114).
בהתחשב בהלכה הפסוקה שלעיל, ולאחר שהתרשמתי מהנאשם באולם בית המשפט במסגרת מספר ישיבות הוכחות ובהן בעת עדותו בפניי, ולאחר שהזהרתי עצמי בדבר הקושי הטמון פעמים רבות בזיהוי דמויות, באתי לכלל מסקנה כי הנאשם הוא האדם המצולם בתמונות ובסרטון לצד שלל הגניבה.
לפיכך, מורשע הנאשם בביצוע העבירות בהן הואשם.