בית משפט השלום לתעבורה החליט, נוכח הפער בין העונש המותנה שהיה בן שמונה עשר חודש לבין העונש שהוטל כאמור בגין התאונה הקטלנית, ונוכח התסקיר החיובי שהיתקבל בעיניינו של המשיב ורקעו הנורמאטיבי (עד לפרשת התאונה) - שלא להפעיל את עונש המאסר המותנה בן 18 החודשים, כי תהא בכך "תוצאה בלתי מידתית למעשה שטות שעשה הנאשם ומתחרט עד מאוד על מעשה זה"; כן התרשם בית המשפט כי המשיב הפנים את משגהו בהפרת הפסילה, ועל כן לא גזר עליו עונש מאסר בפועל, אלא קנס של 1,500 ₪, פסילה למשך 12 חודש והארכת 18 חודשי המאסר על תנאי לשנתיים, וכן ריצוי 600 שעות שירות לתועלת הציבור.
(א) נציב בתי הסוהר רשאי להחליט כי עבודתו של עובד שירות תופסק וכי הוא ישא את יתרת עונשו בבית סוהר, אם ראה הנציב כי נתקיים בעובד השרות אחד מאלה:
(1) הוא נעדר מהעבודה ללא אישור הממונה או המפקח;
(2) הוא התרשל בבצוע עבודתו או שמבחינה אחרת אין היתנהגותו בעבודה מניחה את הדעת;
(3) הוא הפר תנאי מתנאי עבודת השרות שקבע בית המשפט לפי סעיף 51ב(ג);
(4) הוא לא ציית להוראה של הממונה או של המפקח או לא קיים חובה המוטלת עליו לפי סימן זה;
(5) ניפתחה נגדו חקירה בחשד שעבר עבירה.
דומה הדבר – למשל – להפרת תנאי שיחרור בערובה, שאף אם דרך המלך לגביה ככלל היא החזרה למעצר, נוכח הפרת האמון שניתן במשוחרר בערובה, אין בית המשפט "חייב להחזיר נאשם למעצר ממנו שוחרר בתנאים מגבילים בכל מקרה בו הנאשם מפר את תנאי השיחרור" (השופט זמיר בבש"פ 3962/00 גאנם נ' מדינת ישראל (לא פורסם); ראו גם בש"פ 8046/05 וקנין נ' מדינת ישראל (השופטת – כתארה אז – ביניש) ובש"פ 9670/03 טיומקין נ' מדינת ישראל (השופט – כתארו אז – מצא)).
...
(9) בענייננו, כותב עורך השימוע, שהוא שהמליץ בפני נציב השירות על הפסקת עבודות השירות, בהמלצתו מיום 31.12.06, כי "בפנינו מקרה קשה של אי לימוד לקח לאחר הרשעה בתעבורה וחוזר להתנהגות פסולה באותו התחום. ולכן העו"ש (עובד השירות –א"ר) צריך להאשים את עצמו. לא שוכנעתי שלמדת לקח ואין מנוס מלהמליץ בפני הנציב על הפסקה מינהלית. העבירה הראשונית קשה והוספת פשע בעבירה השניה. וציבורית קשה לתת סיכוי נוסף".
(10) והנה, בית המשפט לתעבורה, הגם שבהליך אחר, סבר בנקודות אלה עצמן – לגבי העבירה שבפניו – כי יש סיכוי שהמשיב למד לקח ויש מקום למתן סיכוי נוסף.
(11) על כן סבורני כי אף אם אפשר היה להחזיר כאמור את התיק לדיון בפני הנציב, הנה בשקלול כל הנסיבות הספציפיות, לרבות מערכת השיקולים הדומה שהופעלה כאמור, נסיבותיו האישיות של המשיב כפי שתיאר בית המשפט לתעבורה, וגם תקופה של מעצר ומעצר בית מלא וחלקי בעקבות ההפרה – יש מקום שלא להיעתר במקרה דנא לבקשה.
אין בכך כדי להפחית מן החומרה שיש לייחס להפרה, אך דומני כי נוכח כל האמור אין דברים מגיעים לכלל ההכרח להתערבותו של בית משפט זה.
(12) המשיב ישוב לרצות את עבודות השירות החל ביום 24.2.08.