דברים ברוח זו נאמרו בע"פ 6758/07 פלוני נ' מדינת ישראל (11.10.2007):
"מעשי אלימות בתוך המשפחה נתפסים כבעלי חומרה מיוחדת במערכת האיסורים הפליליים העוסקים בעבירות אלימות. הציפייה האנושית הטבעית הנה כי בתוך המשפחה ישררו יחסי אהבה, הרמוניה, וכבוד הדדי. הפרתה של ציפייה זו הופכת את השמוש באלימות במשפחה לתופעה העומדת בנגוד עמוק לחוש הצדק האנושי. יתר על כן, במסגרת המשפחה, מופעלת האלימות על פי רוב על ידי החזק כלפי החלש. פערי הכוחות הם גדולים כשמדובר באלימות כלפי קטינים או כלפי בת זוג"
אשר למשמעות, ההשלכות והחומרה של העבירות שבהן הורשע הנאשם בגדר האישום השני- סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה ויידוי חפצים בדמות אבנים או בקבוקים, יפים לעניינו דברים שנאמרו בע"פ 207/16 פלוני נ' מדינת ישראל (15.10.2017):
"תופעת יידוי האבנים על כלי רכב הפכה רווחת ומטרידה ביותר. אין להקל ראש בחומרתם של מעשים אלה, שכן השלכת חפצים לכיוונן של מכוניות הנוסעות בכביש מסכנת חיי אדם, משבשת את שגרת החיים ופוגעת בתחושת הבטחון של המשתמשים בכביש".
באשר לנסיבות מעשי הנאשם- הנאשם הורשע במספר מעשי אלימות שביצע כלפי המתלוננת, בין השנים 2017-2021, בביתם, בשני מקרים נגרמו למתלוננת חבלות כתוצאה מהאלימות שהפגין כלפיה.
דברים דומים סיפרה גם המתלוננת לשירות המבחן, כשנראה שגם מעצרו לא הפחית את מסוכנותו והוא ממשיך ליצור עמה קשר באופן שגורם לה לחשש רב. שירות המבחן המליץ לגזור על הנאשם עונש מוחשי ומרתיע, להתרשמותו, היתנהגותו מסוכנת והוא אינו מצליח לשלוט בה, וכי על אף שהיה מודע לכך במשך תקופה ארוכה, לא פנה לטפול.
פסילה על תנאי למשך 12 חודשים מלקבל או להחזיק ברישיון נהיגה ככל שיבצע עבירה של נהיגה מסכנת חיי אדם, למשך שנתיים מיום שיחרורו.
...
המערער נדון למאסר בן 50 חודשים;
בע"פ 1370/19 אהרון אבו סעלוק נ' מדינת ישראל (8.7.2019) נדחה ערעורם של שני אחים, שעל רקע סכסוך קודם, רדפו ברכבם אחרי רכב בו נהג המתלונן ולצדו קטין, הגבירו את מהירות הנסיעה והתנגשו בעוצמה בחלקו האחורי של רכב המתלונן.
על כן, לאחר שבחנתי את נסיבות מעשי הנאשם, מידת הפגיעה בערכים המוגנים והפסיקה הנוהגת, אני מוצאת כי מתחם העונש ההולם באישום הראשון נע בין 12-24 חודשי מאסר בפועל ובאישום השני, בין 36-60 חודשי מאסר וענישה נלווית.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
42 חודשי מאסר בפועל החל מיום מעצרו 18.11.21.