מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שחרור אסיר שהורשע בעבירות מין: תנאים מגבילים

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק הדין נדחתה עתירת אסיר, שעניינה בהסרת סיווגו כ"טעון הגנה" ושילובו במסגרת טיפולית לעברייני מין בבית סוהר "חרמון". רקע עובדתי המבקש, יליד שנת 1996, נדון על ידי בית המשפט המחוזי בבאר שבע בשבתו כבית משפט לנוער לחמש שנות מאסר בפועל החל מיום מעצרו (6.7.2015), בגין עבירות מין שביצע בשני קטינים (גזר הדין ב-תפ"ח 40602-07-15 ניתן ביום 27.6.2016); בנוסף הושת על המבקש מאסר על תנאי ופצוי למתלוננים.
מתסקיר שירות מבחן שנערך בחודש מאי 2016 עולה כי היסתגלותו של המבקש לחיים בבית הסוהר לוותה בקשיים רבים ועימותים עם אסירים; והוא אף דיווח על היתעללות מינית ונפשית קשה מצד אסירים אחרים על רקע סוג העבירות שבהן הורשע.
התפיסה שביסוד החוק היא שהערכת מסוכנות, פקוח חצוני ומתן טפול ייעודי, הם שלושה נדבכים השלובים זה בזה, משלימים זה את זה, ויחד יוצרים מנגנון יעיל ומידתי למניעת הישנות עבירות המין: "השקום המונע ממוקד בהתייחסות למרכיבים הפסיכולוגיים ההתנהגותיים והקוגניטיביים של עבריין המין. בלא שינוי התפיסה, העמדות, המודעות, האחריות וההתנהגות של עבריין המין, קיים סיכון גבוה יותר כי למרות הפיקוח והמעקב, עברייני המין יחזרו לבצע עבירות מין. יתרה מזאת, הטלת תנאי פקוח ומעקב בלא שקום מונע עלולה להגביר את מסוכנותו של עבריין המין, עקב היותו נתון בלחצים שמקורם במיגבלות ובתנאים המוטלים עליו במסגרת צו הפיקוח. ככל שהליך השקום המונע יעלה יפה, תפחת מסוכנותו של העבריין ויהיה ניתן להקל בתנאי הפיקוח המוטלים עליו. המצאות עבריין המין בתהליך של שקום מונע תאפשר קבלת אינדיקאציות לעניין המסוכנות כך שיהיה ניתן לאורך התהליך לאתר הדרדרות במצבו ולהתריע על עלייה ברמת המסוכנות" (ראו: דברי ההסבר, בעמ' 192).
נוסף לכך, הישתלבות בטיפול ייעודי משמשת לא פעם אינדיקאציה חיובית בבוא העת לבחון את תנאי המאסר של האסיר (כדוגמת הישתלבותו בסבב חופשות), את התאמתו לשיחרור מוקדם, את תנאי הפיקוח שיושתו עליו עם שיחרורו, וכיוצא באלה.
...
למעלה מן הצורך התייחסתי לטענות המבקש גם לגופן, והגעתי לכלל דעה שבשלב זה לא נפל כל פגם בהחלטות הגורמים המקצועיים במב"ן בנוגע לשילובו של המבקש בטיפול, וגם לא בהחלטת ועדת טעוני הגנה בנוגע לסיווגו של המבקש כטעון הגנה.
משכך, דינה של בקשת רשות הערעור היא להידחות.
התוצאה היא שבקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

כמו כן, לפי סעיף כז לפקודה, מקום שמדובר באסיר שהורשע בבצוע עבירת מין יציאתו לחופשה תאושר רק "לאחר קבלת חוות דעת ממעריך מסוכנות, לפי חוק הגנה על הציבור מפני עברייני מין, התשס"ו-2006, המתייחסת להערכת מסוכנות עדכנית כהגדרתה בחוק האמור, בנוגע לאסיר"; ולפי הנמסר, בעניינינו המעריך הוא המרכז לבריאות הנפש (להלן: מב"ן).
ביום 12.9.2018 ניתנה חוות דעת תקופתית בעיניינו של המבקש מטעם מב"ן. בחוות דעת זו, מב"ן העריך כי מסוכנותו של המבקש היא בינונית-נמוכה והמליץ בהתאמה על יציאתו לחופשות בנות 12 שעות בתנאים מגבילים.
לאחר עיון במלוא החומר הנוגע למבקש, המליצה וג"ע לא לשנות את הקטגוריה שאליה סווג המבקש, כך שלא יתאפשר לשלבו בסבב חופשות ואף לא להורות על שיחרורו המוקדם.
...
לאחר עיון בבקשה ובתגובה לה, על הנספחים שצורפו להן, לרבות החומר החסוי – באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
ויוער כי העובדה ששב"ס נעתר להוציא את המבקש לחופשה מיוחדת לשם השתתפות בחתונת בתו באוקטובר 2018, אינה מורידה או מעלה בהקשר זה; ובכל מקרה נכונות שב"ס לאפשר למבקש לצאת לחופשה מיוחדת אינה צריכה להיזקף "לחובתו" (ראו והשוו: רע"ב 3885/19 מדינת ישראל נ' שטרית, פסקה 9 (12.6.2019)).
על יסוד כלל האמור, הבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במשך 4 שנים, טרם הרשעתו, היה העותר משוחרר בתנאים מגבילים.
על פי ההוראות הנוהגות בשירות בתי הסוהר אין לאשר חופשה לאסיר שהורשע בעבירות מין במשפחה אלא "לאחר קבלת שתי חוות דעת. האחת של מב"ן והשנייה של וג"ע. בחוות הדעת של מב"ן נאמר כי אין היתנגדות להוצאתו לחופשות של 12 שעות בליווי ערב צמוד, איסור יצירת קשר עם קורבנות העבירה ואיסור כניסה למקום הימצאם של קטינים. מנגד, וג"ע בחוות דעתה מיום 19.10.2015, ובחוות הדעת משלימה מיום 21.9.2016 לא המליצה על הוצאתו של העותר לחופשות. חוות דעתה של וג"ע מיום 19.10.2015 כללה חלק גלוי וחלק חסוי. החלק החסוי נימסר לעיוני בלבד.
...
לא מצאתי עילה המצדיקה התערבותו של בית המשפט ודינה של העתירה להידחות.
אין בידי לקבל טענת ב"כ העותר כי חוות הדעת של וג"ע אינה מנומקת.
סוף דבר, העתירה נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש הורשע בעבירות מין אשר ביצע בשתיים מבנותיה של בת זוגו לשעבר ונדון לעונש של 14 שנות מאסר, אותו החל לשאת בשנת 2008.
מנגד, המלצת מב"ן הייתה להתיר את שלובו של המבקש בסבב חופשות בכפוף למספר תנאים מגבילים, שכן נמצא כי רמת המסוכנות הנשקפת ממנו היא "בינונית". נוכח עמדתה של וג"ע, דחה שירות בתי הסוהר את בקשתו של המבקש לשלבו בסבב חופשות.
למעשה, קביעת בית המשפט קמא בנוגע ליחס שבין חוות-הדעת של מב"ן לבין חוות-דעתה של וג"ע אינה אלא יישום קונקריטי של ההלכה שנקבעה בפסיקות קודמות של בית משפט זה, אשר לפיה רשאי שירות בתי הסוהר לייחס להמלצת וג"ע משקל מרכזי בהחלטתו אם לשחרר אסיר לחופשה, ואף להעדיפה על פני חוות הדעת של מב"ן במקרים מסוימים (ראו: רע"ב 7549/09 כוכבי נ' מדינת ישראל, פסקה 7 (4.11.2009) (להלן: עניין כוכבי); [רע"ב 8737/09](http://www.nevo.co.il/links/psika/?link=רעב%208737/09) פלוני נ' שב"ס (15.2.2010)).
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובתשובה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
לאחר שעיינתי בחוות הדעת של וג"ע (לרבות בחלק החסוי שהוגש לבית המשפט קמא), מצאתי כי החלטת שירות בתי הסוהר אינה חורגת ממתחם הסבירות.
בנסיבות העניין, ובשים לב לנימוקיה המקצועיים וכבדי המשקל של וג"ע, החלטת שירות בתי הסוהר בעניינו של המבקש לא חרגה ממתחם הסבירות, וממילא אין עילה למתן רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי שלא להתערב בה. הבקשה נדחית אפוא.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

עם כניסתו לכלא סווג המבקש לצורך יציאה לחופשות בקטגוריה א' (יצוין כי בעבר הורשע המבקש פעמים רבות במגוון עבירות, בין היתר בעבירות מין) ולפי נוהלי שירות בתי הסוהר אין להוציא לחופשה אסירים מקטגוריה זו בשל סכנה לשלום הציבור או לבטחון המדינה.
עוד טוען המבקש כי הכחשת עבירה אינה שיקול בלעדי בבוא מב"ן לחוות דעתה בשאלת שיחרורו של אסיר וכי חוות דעתה של מב"ן אינה שיקול בלעדי בהחלטה האם לשחרר אסיר לחופשה.
לחלופין טוען המבקש כי ככל שאכן נשקפת ממנו מסוכנות ניתן לשחררו לחופשה בתנאים מגבילים, אשר ינטרלו את המסוכנות.
...
נוכח כל האמור לעיל סבורים המשיבים כי בדין דחה בית משפט קמא את עתירת המבקש לאפשר לו לצאת לחופשות וטוענים כי אין כל עילה להתערב בהחלטתו.
ביום 25.3.2010 הודיעה הסנגוריה הציבורית כי היא משאירה את השאלה האם יש מקום שתייצג את המבקש לשיקול דעתו של בית המשפט, בציינה כי המבקש היה מיוצג על-ידה בהליך אחר ובעוד שהליך זה היה תלוי ועומד בפני ועדת השחרורים הגיש המבקש באופן עצמאי את העתירה נשוא בקשת רשות הערעור שבכאן, לאחר שהסנגוריה הציבורית החליטה שלא להגיש עתירה זו. בנסיבות אלה לא מצאתי טעם לקבל את עתירת המבקש להורות על מינוי סנגור בהליך זה. דין בקשת רשות הערעור להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו