עוד נכתב כי "נימצאו סימנים מיקרוסקופים ומאקרוסקופים של אי ספיקת לב שיחד עם מצב של התרגשות יתר בעקבות ארוע תאונת הדרכים, תרמו לסיבת המוות.". לסיכום נקבע כי מימצאי הנתיחה והנסיבות מתיישבים עם מוות במצב של הלם אמוציונאלי.
הפיכתו קצוב תשפיע על זכותה של קרנית להפרע ממר צמח, ככל שיחוב לפי פסק הדין כאן, בהתאם למעמדו בהליך הפש"ר.
לגופו של עניין:
לאחר ששמעתי את העדים ועיינתי בשלל הראיות שהוגשו, שוכנעתי לקבוע את העובדות כדלקמן:
מרישומיי משרד הרשוי עולה כי ביום התאונה היה רשום הרכב מושא התביעה (מ.ר. 5764716) על שם מר אטיה.
מכאן, שקיים לטעמי קשר סיבתי עובדתי לפי הנידרש בהגדרת "תאונת דרכים" בסעיף 1 לחוק הפלת"ד, היינו כי נזק הגוף נגרם "עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה".
קשר סיבתי- משפטי
בע"א 6000/93 עיזבון המנוח קאוסמה נ' רג'בי, פ"ד נ(3) 661 (1996), נקבע שמבחן הסיכון - תוך שלובו במבחן השכל הישר - עומד ביסוד דרישת הקשר הסיבתי-משפטי.
מבחן השכל הישר בוחן את הקרבה (הרעיונית) של ה"שימוש" לנזק, את מידת תרומתו של ה"שימוש" ברכב להיתהוות התוצאה המזיקה.
ד"ר פינקלשטיין סיכם כדלקמן: "הקיצור בתוחלת חייו של הנבדק הנובע מהתמכרותו לסם נאמד בשיעור 20% בהשוואה לאוכלוסייה הכללית עובר ליום התאונה. דהיינו: על פי אומדני, תוחלת חייו עמדה במועד התאונה על 80% מתוחלת החיים הצפויה לבני גילו באוכלוסיה הכללית. בהתייחס לקביעת המומחה ברפואה הפנימית, האומד את תוחלת חייו של המנוח עד 70 שנה לכל היותר, יש לקבוע אפוא שהשימוש העיקבי בסם גרם לקיצור תוחלת חייו בשמונה שנים נוספות. כלומר צפוי היה שהמנוח יאריך ימים עד גיל 62 שנה לכל היותר, אילמלא נספה בתאונה".
ד"ר פינקלשטיין נחקר על חוות דעתו בבית המשפט וציין כי לשימוש ספורדי בסמים אין השלכות ארוכות טווח, אך תלוי באילו סמים מדובר (כך למשל לניסיון חד פעמי בקוקאין או באקסטזי - לא תהיה השפעה ארוכת טווח).
...
טענות ההגנה של הנתבעים והצדדים השלישיים:
קרנית[footnoteRef:2]: קרנית טוענת כי דין התביעה כנגדה להידחות נוכח העובדה כי המנוח, והתובעים שבאים בנעליו, לא זכאים לפיצוי כלשהו כפועל יוצא מחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, בין היתר נוכח העובדה כי לעת התאונה שימש הרכב בידו של המנוח (שהיה נתון למעצר בית) לביצוע פשע ו/או היה המנוח הבעלים ו/או המחזיק ו/או המשתמש ברכב וידע כי היה עליו לבטחו בביטוח חובה.
על כן, שוכנעתי כי למנוח ולאלמנה לא הייתה קופה משותפת ולכן אין כל יסוד להנחה כי יש לבצע את חישוב ההפסדים על פי שיטת הידות.
אני מקבל לעניין זה את טענותיה של קרנית בסיכומיה המבוססות על קביעותיו של בית המשפט העליון בע"א 3751/17 הפול נגד פלוני ות.א.(חיפה) 60161-03-17 פלוני והמל"ל נגד הכשרה ביטוח[footnoteRef:33].
]
נוכח העובדה כי האלמנה קיבלה ממר בראנץ סך של 30,000 ₪, אשר היה מיועד לה ולש.ב. בחלקים שווים ומתברר כי האלמנה לא העבירה חלקו של ש.ב. לידיו, אני מורה לה לעשות כן ולהעביר לידיו של ש.ב. סך של 15,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 15.7.2016 ועד היום, תוך 30 ימים מיום קבלת הפיצוי מקרנית.