רקע עובדתי
המערערת, אזרחית אריתראה, הגישה תביעה נגד המשיבה וחברת דוד אל סדרנות ומשלוחים (ת.מ.) בע"מ (להלן: דוד אל) שעיקרה תשלומים בגין פיטורי המערערת בעת הריונה בנגוד להוראות חוק עבודת נשים התשי"ד-1954 וחוק שיויון הזדמנויות בעבודה התשמ"ח-1988 בסכום כולל של 181,000 ₪; לתשלום בגין אי ביצוע הפרשות פנסיוניות בסך של 5,850 ₪; קרן הישתלמות בסך של 5,850 ₪ ; הפרישי שכר בסך של 2,300 ₪ ופצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך של 3,000 ₪.
בכתב התביעה טוענת המערערת, לחובת המשיבה הן מכוח הוראות החוק להגברת האכיפה של דיני העבודה תשע"ב-2011 (להלן: החוק להגברת האכיפה) והן מכוח העסקה ישירה של עובדת חברת כוח אדם.
על פי קביעת הרשמת, המערערת לא הציגה ראשית ראיה שיש בה כדי לחייב את המשיבה בזכויותיה כעובדת מכוח זיקה ישירה להעסקתה, היא לא תמכה טענותיה בתצהיר ומנגד המשיבה צירפה את הסכם ההיתקשרות בינה לבין חברת דוד אל שממנה עולה לכאורה שמדובר בהתקשרות אותנטית בין מזמין שירותים לקבלן שירות.
לדבריה בכתב העירעור, ההחלטה התבססה על הטענה שלפיה לא הוכחו יחסי עבודה בין הצדדים כאשר טענתה של המערערת בפני כב' הרשמת הייתה כי יש לחייב את המשיבה בתשלום הכספים הנתבעים בכתב התביעה מכוח החוק להגברת האכיפה.
אשר ליתר הזכויות הנטענות – צודקת המשיבה בטענתה כי המערערת לא מילאה אחר הוראות סעיף 25(א)(3)(א) לחוק הגברת האכיפה המקימות את אחריות מזמין השרות בתנאי ש"העובד דרש מהקבלן, בכתב, למלא את החובה, ומסר למזמין השרות הודעה בכתב ולפיה מסר לקבלן את הדרישה האמורה .
...
הכרעה
לאחר שעיינו בכתב הערעור ובתשובה, בכתבי הטענות בתיק העיקרי על נספחיהם ובהחלטת כב' הרשמת ולאחר שעיינו בטענות הצדדים, מצאנו כי דין הערעור להידחות.
בנסיבות אלה, משלא טענה המערערת לקיומם של "טעמים מיוחדים שירשמו" המצדיקים הימנעות מהפקדת ערובה, משלא הצביעה על יכולת פירעון ומשלא הציגה כל ראשית ראיה לתביעתה כנגד המשיבה, לא מצאנו כי נתקיימו נסיבות המצדיקות מתן פטור מאגרה ואין מקום להתערב בהחלטת כב' הרשמת אשר שקלה את הזכויות השונות וערכה איזון כנדרש בין זכויות הצדדים.
על יסוד כל האמור, הערעור נדחה.