מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שהייה חוקית של אזרח אריתראי אמריקאי בישראל

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט לעניינים מינהליים בבאר שבע עת"מ 38005-04-15 קפיטיה נ' שר הפנים בפני כב' השופטת רות אבידע בעיניין: המערער: עלי עבדללה קפיטיה, אזרח סודאן, רישיון ישיבה ע"י ב"כ עוה"ד גיא ברנד ו/או נועה דיאמונד משד' שאול המלך 39, תל אביב 6492807 טל. 03-6035119, פקס. 03-5355119 -נגד- המשיב: משרד הפנים (מנהל אכיפה וזרים סהרונים) ע"י פרקליטות מחוז דרום (אזרחי) רח' התקווה 4 באר שבע טל. 08-6264670, פקס. 02-6467058 פסק דין
עוד טען העותר, כי הקריטריונים על פיהם הוצאה הוראת השהייה לעותר, אינם סבירים ונוגדים את החוק, שכן, על פי הקריטריונים, הוראת שהייה מוצאת רק על פי ארץ מוצאו של המסתנן ותאריך כניסתו לישראל (נתיני סודאן אשר הסתננו לפני תאריך 31.5.2011 ונתיני אריתריאה שהסתננו לישראל לפני התאריך 31.5.2009), קריטריונים אלה הם, לטענת העותר, אף שרירותיים משאין בהם איבחנה ראויה בין אזרחי סודאן ממוצא ערבי, לבין אזרחי סודאן ממוצא אפריקאי, אשר נרדפים עד עצם היום זקוקים להגנה.
...
גם אם קיים ספק אם טענת העותר, כי עתירתו אינה לוקה בשיהוי בשל כך שהגישה לאחר שפנה למשיבה ביום 13.4.2015, ולא קיבל תשובה לפנייתו, מתגברת על טענת השיהוי, הרי שדינה של טענת השיהוי להידחות, בשל בקשת העותר למתן אורכה להגשת העתירה.
תשובה זו של המשיב מקובלת עלי, ולפיכך, אין בידי לקבל את הטענה בדבר אכיפה בררנית.
לפיכך, הנני מקבלת את העתירה, ומקצרת את הוראת השהייה באופן שתוקפה יהיה עד לחודש לאחר המועד שבו יגיש העותר למשיב בקשה למקלט מדיני, ושאז יפוג תוקפה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לא נעלמו מעיני הסתירות בין הגב' בוץ והגב' נחימוב בתאור הסיבה לנפילה הראשונה של הנאשם (גב' בוץ תארה שני גברים אריתראים שסייעו למתלוננת להחזיר לידיה את בנה וגרמו לנפילתו של הילד, בעוד שגב' נחמני אמרה שלא ראתה סיבה לנפילתו של הנאשם).
גרסה זו של הנאשם מציבה בפניו משוכה קשה למעבר, שכן נוכח הכחשתו הגורפת עליו לעורר ספק בגרסאותיהם של כל אחד מעדי התביעה הרבים שהעידו, הכוללים, כאמור, הן אזרחים שאינם מכירים האחד את השני, והן שוטרים המתארים את היתנהגותו בשטח, ובהמשך בתחנת המישטרה.
מהאמור מצטיירת תמונה המצביעה על מחדל של חוקר הזי"ט, שהתבקש על ידי הגורם האחראי על החקירה לבדוק מצלמות אבטחה לאורך ציר הנע בין רח' הרצל 28 לבין רח' הרצל 30, אולם הסתפק בסופו של יום בבדיקה מצומצמת מזו שהתבקש, זאת לאחר ששוחח עם הסייר שהגיע למקום, שמסר לו את מיקום ההתרחשות ה"מדוייק".
כפי שנקבע לא אחת, מחדלי חקירה אינם מובילים, כשלעצמם, לזיכוי הנאשם, אלא יש לבחון את משמעותם על רקע כלל הראיות שהונחו בפני בית המשפט, במטרה לבדוק האם חרף מחדלי החקירה, הונחה בפני בית המשפט תשתית ראייתית מספקת להוכחת האשמה [ע"פ 8447/11 סולימאן נ' מדינת ישראל, פסקה 24 (24.9.2012)].
...
גב' בוץ שללה את טענת הנאשם, לפיה הילד הסתובב שלא בלווית אמו: "היא יצאה מהחנות עם התיקים שלה, הילד הלך קצת לפניה היא יצאה אחריו כדי שלא יברח למעבר החציה הקרוב, החשוד עמד שם והסתכל, כל זמן שאני ראיתי ואז בסופו של דבר הוא הלך אחריה בדיוק לאן שהיא הלכה... הילד ניגש אליו אחרי שהוא אמר לו משהו". משנשאלה האם אז הלך עם הילד, השיבה: "הוא לא הלך הוא הרים את הילד, הילד ניגש אליו. הקורבן (המתלוננת – ע.מ) מיד הלכה אחריו ואז תפסה בחולצה" (עמ' 33).
לאור מכלול הנימוקים אני קובע שאין לתת משקל כלשהו לעדותה של אחות הנאשם.
לפיכך אני קובע שעלה בידי המאשימה להוכיח את תקיפת המתלוננת ואת תקיפת הילד.
סוף דבר נוכח כל האמור, מצאתי להרשיע את הנאשם בכל העבירות המיוחסות לו בכתב האישום: תקיפה הגורמת חבלה של ממש, לפי סעיף 275 לחוק; תקיפה סתם, לפי סעיף 379 לחוק; הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה השאלה העומדת להכרעתנו היא אם יש עילה בדין לבקשת המערערת, אזרחית אתיופית, לקבל מעמד חוקי בישראל מכוח היותה בת זוג של המערער, אזרח אריתריאה, השוהה בישראל בהתאם למדיניות המשיב בדבר אי הרחקה זמנית הנוהגת כלפי אזרחי מדינה זו בעת הנוכחית.
המחלוקת הקונקרטית בין הצדדים נגזרת איפוא מהשאלה הכללית בדבר מעמדם של אזרחי אריתריאה בישראל בנקודת הזמן הנוכחית וסיווגה של מדיניות ישראל כלפי קבוצה זו. האם – כשיטת המערער – מתירה המדינה לאזרחי אריתריאה להשאר בתחומה בשל מחויבויות המעוגנת במשפט הבנלאומי, או שמא – כשיטת המשיב – מדובר בצעד הומניטרי פרי החלטה ריבונית של מדינת ישראל, שיסודו בהפעלת שיקול דעת מדיני ואין הוא נובע ממחויבות שבדין.
יוער כי נכון להיום, הוראות הדירקטיבה משנת 2001 – והחקיקה המדינתית שיישמה אותה – טרם הופעלו, מכיוון שמועצת האיחוד הארופאי טרם הכריזה על מצב שמצדיק נקיטה במנגנון של "הגנה זמנית". הגנה זמנית בארה"ב בארה"ב, מנגנון מסוג "הגנה זמנית" בעל אופי שונה מההסדר הארופאי, מעוגן בפרק 8 לקוד הפדרלי האמריקאי במסגרת 8 U.S.C. § 1254a. מנגנון זה נועד להיתמודד עם נסיבות יוצאות דופן וזמניות במדינות מוצא, שבעטיין לא ניתן להשיב אליהן אזרחים ותושבים.
...
לפיכך לא נידרש לתחולה אפשרית של הגנה זו בענייננו ולנפקויותיה, מעבר להערתנו זו. מצאנו אפוא כי אין לקבל את טענת המערער כי זכאי הוא להסדיר את מעמדה של בת-זוגו הזרה בישראל מכוח היותו "פליט" או "בחזקת פליט". עם זאת, אציע לחבריי, לאפשר למערער – ככל שהוא מעוניין בכך – לפעול בהתאם למתווה שהוצע בפסק דינו של בית המשפט המחוזי – שעליו המשיב לא ערער – ולהגיש בקשה פרטנית למקלט.
בנסיבות אלה, מסכימה הנציבות כי אין מנוס מהשהיית הליכי הבחינה הפרטניים לפי אמנת הפליטים.
מצאנו כי אין לראות במערער כפליט או ב"חזקת פליט", במיוחד לאחר שנפתחה לו הדרך להגיש בקשה למקלט (בכפוף לסייג המפורט בפסקה 19 לעיל).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו