מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שהייה זמנית ובלתי סדירה במושכר

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

החלטת מזונות זמניים מאותו היום ניתנה על בסיס החלטה זו, ובה קבעתי כי בהנתן הדין החל, יחס ההישתכרות בין הצדדים וזמני השהות, האב ישלם לאם בגין מזונות הקטינה סך של 1,160 ₪ וכן יישא בסך של 1,240 ₪ כהשתתפות במדור ואחזקתו, ובסה"כ 2,400 ₪ ("החלטת המזונות").
במסגרת התסקיר השני שהוגש ביום 26.1.20 העו"ס תארה כי המפגשים בין הנתבע לקטינה אינם מתקיימים באופן סדיר, יחד עם זאת, הנתבע משתדל להיות בקשר טלפוני עם הקטינה.
₪ הכנסתה הפנויה של התובעת (הכנסות פחות דמי שכירות) עומדת על 2,800 אשר על כן, יחס ההכנסות הפנויות בין הצדדים עומד על 30% אם, 70% אב. לאור האמור לעיל, בהנתן נסיבות המקרה, צרכי הקטינה, יחס ההכנסות בין הצדדים והדין החל, אני קובעת כי על הנתבע להעביר לידי התובעת, עבור מזונות הקטינה ומדורה סך של 1,650 ₪ לחודש (בעיגול כלפי מטה) עד הגעת הקטינה לגיל 18 או סיום לימודי התיכון לפי המאוחר מבין השניים.
...
יוצא אפוא כי עול הגידול, הן ברובד הכלכלי והן ברובד המנטלי, נופל רובו ככולו על כתפי האם.
לאור האמור לעיל, ובהתחשב בעובדה כי האב מחויב במחצית הוצאות החינוך של הקטינה, אני קובעת כי על הנתבע לשאת בדמי טיפול חודשיים בסך של 450 ₪ ("דמי הטיפול"), זאת נוסף על דמי המזונות כך שבסך הכל על הנתבע להעביר לידי התובעת מדי חודש סך של 2,100 ₪ בעבור מזונותיה של הקטינה כולל דמי טיפול ("דמי המזונות").
אשר על כן הנני מורה כדלקמן ניתן בזה להמלצת עו"ס לסדרי הדין מיום 7/6/20 תוקף של פסק דין.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

המלצות אלה קיבלו תוקף של החלטה ביום 13.9.14 על פי החלטת בית משפט זה. מאז ועד היום, כאשר הקטינה כיום בת תשע וחצי, בפועל, הסדרי השהות היתקיימו כימעט באופן סדיר במשך השנים.
עדות הנתבעת זמני השהות של הקטינה עם האב הנתבעת נחקרה והעידה לעניין זמני השהות כי התובע נוהג להשיב את הקטינה לפני סיום זמני השהות, עד להתערבות הפסיכולוגית אשר דרשה לטובת בריאותה הנפשית של הקטינה כי האב יקפיד לקיים את מלוא זמני השהות שנקבעו, והוסיפה לשאלת ב"כ התובע כי עיקר טענותיה, לרבות בפני המומחה שמונה על ידי בית המשפט היו לגבי אי קיומם של זמני השהות.
אחת הבעיות העולות בעת חישוב הוצאות שכירת המדור היא, כי אם ניקח את הסכומים בהם נושא בפועל כל אחד מההורים ונגזור מהם את שיעור חיובו של כל אחד מהם, הרי שאנו נותנים פתח למי מההורים לשכור מדור בעלויות גבוהות לצורך שינוי שיעור החיוב כלפי מישנהו, כך אם יחסי ההכנסות הוא כדוגמה - 40 לטובת האב והצדדים חולקים זמני שהות שוים, הרי שאם האב ישכור דירה בעלות של 10,000 ₪ והאם בעלות של 5,000 ₪ ולא יחוב, לכאורה, האב מאומה לאם.
...
על מנת להתגבר על עניין זה אנו סבורים כי הדרך הראויה לחשב את רכיב המדור לקטין המתגורר בשני בתים היא בדרך של הערכת עלות מדור סבירה בעניינו וחלוקת אותה עלות בין הצדדים ע"פ יחס זמני השהות ושיעור השתכרותם.
נבהיר את הדברים ביחס לנדון – בנדון אנו סבורים כי סביר יהא להעריך סך שכירות חודשי הראוי למגורי הקטינות בעלות של 5,000 ₪, אשר חלקן של שתי הקטינות בדמי שכירות אלו עומד על 40% ע"פ הפסיקה הנוהגת )וראו, כדוגמה - עמ )תל - אביב - 35 יפו( 1162/03 - ד' ע' נ' ר' ע' ) 2005 ( ובסה"כ 2,000 ₪.
(₪ מכאן שעל בית המשפט לעדכן את חיובו של האב במדור, ואני קובעת כי החל ממועד מתן 26 פסק דין, דהיינו החל מחודש 11/20 חיובו של האב במדור הקטינה יעמוד על סך של ₪ לחודש.

בהליך י"ס שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

נטען, כי משיח אגבי עם בעל הדירה עלה כי האֵם הודיעה שלא תאריך את תקופת השכירות.
בעוד שלטענת האֵם הדבר היה ידוע ומוסכם, טען האב כי הדבר נעשה בהפתעה ובהיחבא וכי תוצאת המהלך תוביל לאיון האפשרות לקיים זמני שהות סדירים עם הקטינים במהלך השבוע.
בנסיבות אלו ובאיזון הראוי אני מורה בכל הנוגע לזמני השהות של האב עם שני הקטינים, באופן זמני ועד אשר אלו יוכרעו במסגרת תביעה שתוגש על ידי מי מהצדדים בנידון, כדלקמן: ראשית, אני מורה על מינוי עו"ס לס"ד מכוח סמכותי לפיח סעיפים 19+68 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב- 1962 לצורך בחינת זמני השהות בראי טובת הקטינים, לרבות האפשרות להרחבת זמני השהות עם האב בעתיד כך שיכללו גם לינה, למצער בסופ"ש ובחגים.
...
בנסיבות אלו אני מורה כי ככל והאב יוכיח כי בתקופה החל מחודש 7/22 נשא בהוצאות חריגות אשר פורטו בהחלטה, מחשבון בנק אישי שלו ולא מחשבונם המשותף של הצדדים, רשאי יהיה לקזז מחצית הוצאות אלו מיתר חיוביו בגין הוצאות חריגות (ודוק, אין לקזז הוצאות חריגות ממזונות שוטפים אותם יש לשלם כסדרם).
יתר המחלוקת הנוגעות להוצאות החריגות ולתשלום המזונות, ככל וקיימות, ראוי כי יתבררו בהליך המתאים בלשכת ההוצל"פ ואין מקום להביאם לפתחו של בית משפט זה. חרף אישור המעבר, ונוכח התנהלות האֵם אשר פעלה באופן חד צדדי להעתקת מקום מגורי הקטינים ולרישומם למסגרות החינוך, חלף קבלת הסכמת האב או אישור מקדים מטעם ביהמ"ש, ובשים לב לנטל ההסעות המשמעותי שהוטל עליה, אני מורה על פסיקת הוצאות לחובתה על הרף הנמוך בסך של 3,000 ₪ בלבד, שישולמו בתוך 30 יום מהיום (סכום זה אינו בר קיזוז מחוב המזונות).
החלטתי תומצא ללשכת הרווחה ב[עיר המזרחית], לאפוטרופא לדין ולצדדים.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעת, בעיותיה הרפואיות כאמור מגבילות אותה אף בעבודה סדירה או בעבודה בהקף שעות משמעותי.
כשנה לאחר חתימת הסכם הגרושין ולאחר שהנתבעת פתחה הליך י"ס בבית המשפט הגיעו הצדדים להסכמות לשינוי בזמני השהיה כך שיתקיימו באופן הבא: אלא שזאת אין לשכוח – בעת אשור ההסכם המשנה זמני השהות וכאמור, הסכימו הצדדים כי לא יחול כל שינוי במזונות הקטינה או בהסדרים האחרים שבהסכם הגרושין.
אלא שכבר בדצמבר 2016, לפני כ-6 שנים, במועד אשור הסכם הגרושין, ציין התובע לפרוטוקול כדלקמן: "...אני שוכר דירה. משלם שכירות 5000 ₪ . אין חדר לילדה. אני צריך לעבור לדירה אחרת.." דהיינו אין התובע מדייק גם לענין זה. א. מפנה התובע בכתב התביעה גם לכך שהקים לאחרונה מישפחה וביוני 2019 נולד לו בן נוסף אותו עליו לכלכל ולדאוג לצרכיו, דבר אשר מגדיל משמעותית הוצאותיו.
...
ראה גם דברי כב' הנשיא המנוח שמגר בפסק הדין  ע"א 4515/92 שטיין קומרוב נ' שטיין [פורסם בנבו]( 13.6.94):  "... כאשר מדובר על סכום מזונות שנקבע בהסכם בין ההורים, אין לשנות את המזונות כפי שנקבעו על נקלה, אלא אך ורק במקרים בולטים. הסכם גירושין הוא בדרך כלל בגדר הסכם כולל של נקודות רבות שבמחלוקת ויש לבחון אותו כשלמות אחת. יש לנסות ולהקנות לו יציבות ואמינות כדי לטפח הסדרים מוסכמים בין בני הזוג שנפלה ביניהם מחלוקת שאינה ניתנת ליישוב, אחרת לא יהיה ערך להסכם גירושין וכל הסכם יהיה רק בגדר שלב ביניים עד לפנייה חוזרת לביהמ"ש. סיכומו של דבר, אפשר לשנות גם סכומים של דמי מזונות שהוסכם עליהם בין ההורים, אולם בטרם יוכרע דרוש שכנוע חזק שאכן יש שינוי מהותי בנסיבות המצדיק התערבות במה שהוסכם".   בבע"מ 7670/18 פלונית נ' פלוני[ פורסם בנבו]( 29.1.21)הכריע ביהמ"ש העליון וקבע כי: "הלכת בע"מ 919/15 (פורסם בנבו) אינה מהווה עילה לפתיחת הליכי מזונות חלוטים, זאת ועוד אין בהלכת 919/15 כדי לשנות, לרכך או להשפיע על מבחן שינוי הנסיבות המהותי בתביעות להפחתת מזונות שנקבעו - בין בפסק דין חלוט שאישר הסכם כולל או הסכם קונקרטי, ובין בפסק דין חלוט שניתן לאחר הליך משפטי טרם שנפסקה הלכה זו". מאחר שלא ניתן להגדיר כללים ברורים לשינוי נסיבות המצדיק דיון מחדש בתיק, נפסק, כי על בית המשפט להביט על התמונה בכללותה ולבחון כל שינוי לגופו על פי השכל הישר, ניסיון החיים ופרטי המקרה, תוך גם בחינה של תום ליבו של התובע (בע"מ 3148/07 פלוני נ' פלונית [פורסם בנבו](13.6.07) ככל שביהמ"ש מגיע למסקנה כי התרחש שינוי נסיבות מהותי כמשמעותו בדין כאמור לעיל, אזי בחינת המזונות תיעשה בהתאם להלכת בע"מ 919/15 שהינו הדין החל כיום.
ראה לענין זה: בע"מ 3148/07 פלוני נ' פלוני [פורסם בנבו] (13.6.07) עמ"ש (חי') 45821-03-20 פלונית נ' פלוני [פורסם בנבו] (12.11.20) תמ"ש (ת"א) 107782/00 ח.א נ' מ.ח  [פורסם בנבו] (17.5.06) סיכום לאחר שבחנתי כלל הנתונים כאמור לעיל, ומשעה שהנטל להוכחת שינוי הנסיבות מוטל על התובע והוא לא עמד בו וכאמור לעיל – נחה דעתי כי דין התביעה להדחות .

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בית משפט לעינייני מישפחה בפתח תקווה תלה"מ 17468-05-23 תיק חצוני: מספר בקשה:1 בפני כבוד השופטת מורן ואלך-ניסן המבקשת (להלן: "האשה"): פלונית ע"י עו"ד צוריאל בובליל ו/או כוכי דדון המשיב (להלן: "האיש") אלמוני ע"י עו"ד שמואל גרוס פסיקת מזונות זמניים לפניי עתירת האשה לחיוב האיש במזונותיה, במזונות הבן הקטין והשבת הוצאות עבור שני הבגירים שבבית. טענות האשה: 1. הצדדים נישאו זה לזו, כדמו"י, ביום 00.00.93 והתברכו בארבעה ילדים, מתוכם שלושה בגירים, ילדי 1994, 1999 ו-2000, וקטין, יליד יוני 2007, כבן 16 שנים, שהנו תלמיד ישיבה תיכונית. 1. האשה החלה לעסוק לפני כארבע שנים בתיווך; האיש נחשב קבלן שיפוצים מוצלח ובעל שם והכנסותיו גבוהות ביותר; רמת החיים של הצדדים משך השנים הייתה גבוהה ביותר ולצדדים דירה יקרה, חשבונות בנק, זכויות סוציאליות, מוניטין של האיש וכיוצ"ב. האיש מבצע הברחות כספים, ונכון לימים אלו מתגורר עם אשה אחרת. 1. זולת הבן הבכור, מתגוררת האשה עם שלושת ילדיהם המשותפים בדירה השכורה, בה התגוררו הצדדים יחד, טרם הפירוד. 1. האיש מכניס כספים רבים לחשבונו וכן במזומן. בדפי חשבון הבנק שלו משנים 2022-2023 ניתן לראות הפקדות יפות של עשרות אלפי ₪. ניתן ללמוד גם מחוזים לשפוץ דירה, שהאיש חתום עליהם, כי מדובר בתשלומים של 130,000 ₪ + מע"מ לעבודה. האיש מפעיל גמ"ח מכספי המשפחה – הלוואות של כספי המשפחה לצדדים שלישיים. האיש עצמו היתפאר שהוא מרויח בסכומים של עשות אלפי ₪, שרק חלקם הופקד לחשבון הבנק. 1. האשה עבדה טרם הנישואין ובמהלכם ביהלומים, אלא שלפני כעשר שנים עזבה את עבודתה, נוכח דרישת האיש כי תטפל בבית ובילדים, על מנת שיוכל להתפתח בקריירה וכך היה משך חמש שנים. לפני שנים ספורות, החלה לעסוק בתיווך ובשנה שעברה הרויחה בממוצע כ – 10,000 ₪ נטו לחודש. אולם, מזה תקופה ונוכח המשבר המשפחתי, בעיקר לאחר גילוי הבגידה וחורבן הבית, היא אינה מצליחה להתרכז בעבודה ומזה זמן, שאין לה עסקה. 1. לצדדים דירה בבעלותם עליה רובצת משכנתא. הצדדים השכירו את הדירה שבבעלותם ושכרו דירה אחרת למגוריהם, כך שנוצר הפרש שכיסה חלק מהמשכנתא, ואת יתרת המשכנתא שילם האיש מחשבונו. לאחרונה, הורה האיש להפסיק את תשלומי המשכנתא והאשה בסיכון של הוצאת הדירה לכנוס, וזאת על אף שהאיש ממשיך לקבל לידיו את דמי השכירות. כמו כן, האיש פנה לבעל הדירה בה מתגוררת האשה עם שלושת הילדים ובקש ממנו להשיב לידיו את דמי השכירות ששולמו שנה מראש ולפנות את האשה מהדירה השכורה. 1. לאיש חשבון על שמו, אליו הופקדו הכנסות האיש והוצאו כספים רק על ידו. בנוסף, קיים חשבון הרשום על שם שני הצדדים (אשר היה חשבונה של האשה עובר לנישואין והאיש צורף אליו בהמשך), אליו מופקדות הכנסות האשה ונמשכו כספים על ידה. אולם, לאחרונה, האיש הגביל את הפעילות בחשבון המשותף לשתי חתימות, ובכך "חנק" את האשה כלכלית והיא נאלצה לקחת הלוואות, עד לקבלת צו בית המשפט לשיחרור החשבון הנ"ל. 1. לאיש זכויות פנסיונית בגובה של כ – 300,000 ₪, ₪, בעוד לאשה לא ידוע על זכויות הרשומות על שמה. לצדדים רכב הרשום על שם שניהם, ורכב הרשום ע"ש האיש, כאשר האיש נטל את שני הרכבים לשימושו הבלעדי, תוך שניצל את העובדה שהיא קיבלה לזמן קצר רכב שאמור לחזור לסוכנות. 1. האיש מרויח כספים רבים ללא דיווח, תוך גילגול כספים ו"מכבסת כספים" באמצעות צדדים שלישיים לרבות בני משפחתו. 1. מכוח הכלל של "עולה עמו" על האיש לשאת במזונותיה של האשה, בהתאם לרמת החיים לה הורגלה, וכן לשאת במזונות הבן הקטין באופן מכובד. בשלב זה, יש לחייב את האיש לשאת במלוא הוצאות המדור ואחזקתו. לכשיתגרשו הצדדים, יש להפחית סך זה לשליש. הובהר כי, בשלב זה, דמי השכירות שולמו מראש, ולכן הדרישה מתייחסת לתום התקופה עבור שולמו דמי השכירות. 1. האשה העמידה את הוצאותיה בסך חודשי של 11,500 ₪, את הוצאות הקטין העמידה אשה בסך חודשי של 5,510 ₪ כאשר 750 ₪ מתוכם הנם רק לדמי כיס ו-600 ₪ בגין הישיבה התיכונית. בנוסף לאלו דורשת האשה השבת מזונות / הוצאות בגין שני הילדים הבגירים החיים עימה, בתוספת של 3,000 ₪ לחודש. טענות האיש: 1. האיש ביקש לחלק את יתרת הכספים הנמצאים בחשבון הרשום על שם שני הצדדים ולהסיר את שמו, אך האשה סירבה לכך. 1. היות שהאשה פעלה לסילוק האיש מדירת המגורים של הצדדים, הרי שאין לה עוד צורך בדירה בת 6 חדרים. האשה נוטלת הלוואות ללא כל צידוק. 1. לא ברור מדוע האשה "מגיעה להיתמוטטות" כלשונה, כאשר היא מרויחה בין 12,000-15,000 ₪ בחודש, לפי האישור שהיא הגישה, ויש בבית קטין אחד בן 16 ושני ילדים בגירים, מעל גיל 21, המשתכרים בכוחות עצמם, משכורת אחת בגובה 20,000 ₪ ומשכורת שנייה קרוב ל-8,000 ₪, ואין כל חובה על האיש להישתתף בהוצאותיהם. 1. האשה מבקשת להאדיר את הכנסות האיש, אלא שכקבלן שיפוצים יש לו הוצאות רבות דוגמאת פועלים, חומרים ועוד. פירוט הכנסותיו בפועל מלמד כי אלו שוות להכנסות האשה ועומדות על סך חודשי של כ – 11,000-12,000 ₪. 1. האיש מעולם לא ביקש מהאשה לחדול מעבודה, היא פשוט קיבלה הוראה להפסיק לעבוד לצורך התביעה, ויש לראות את ההכנסה שהשתכרה כפוטנציאל הישתכרות. 1. רמת החיים של הצדדים הייתה רגילה, עם בילויים של מישפחה ממוצעת. 1. האיש הורה להפסיק את תשלומי המשכנתא, היות שהאשה סירבה להישתתף במחציתם. 1. לאיש חשבון עסקי ממנו הועברו לא פעם כספים לטובת חשבון האשה; כלי הרכב נועדו לעבודתו של האיש, ולאחר שעות העבודה היה עושה בהם שימוש לטובת המשפחה. לאיש "המיליונר" רכבים משנת ייצור 2007 ו-2011, כאשר אחד במוסך כבר 3 חודשים מאחר ולא משתלם לתקנו. בנוסף, ככל שהאשה אינה מצויה במעגל העבודה כנטען על ידה, כיצד היא נוהגת על רכב שקבלה מהעבודה? ומדוע היא מבקשת הוצאות רכב? 1. הקטין לומד בישיבה תיכונית, ונימצא שם עד אחרי השעה 17:00. האיש נושא בהוראת קבע בסך 600 ₪ עבור הישיבה, בנוסף לתשלום ישיר למכון כושר עבורו. הקטין מתנייד באופניים חשמליים, ומכאן שלא ברורים סכומי המזונות והנסיעות הנטענים. כן לא ברורים סכומי ההוצאות הנטענות, שלא נתמכו באסמכתאות, כגון 1,000 ₪ חומרי נקוי, הוצאות "שונות ומשתנות" בסך 500 ₪ לחודש, 350 ₪ לבילויים בתוספת 750 ₪ דמי כיס ועוד. 1. האיש צירף דפי פירסום של תיווך דירות שפורסמו ברשתות מטעם האשה במסגרת עבודתה כמתווכת, בסמוך להגשת התביעה. 1. לפיכך, התבקש בית המשפט לקבוע מזונות לקטין בלבד ולחייב את האשה בהוצאות לדוגמא בגין הגשת תצהיר שקרי. תשובת האשה: 1. אין הלימה בין הדיווח של האיש על הכנסותיו לבין הכנסותיו בפועל. האיש אף הצהיר בדווח שאין לו הכנסות משכר דירה, בזמן שהוא גבה שכר דירה. 1. האיש לא הכחיש כי אינו משלם אגורה עבור מזונות. 1. האשה לא הסתירה כי בשנה שעברה הרויחה כ-10,000 ₪ לחודש, אך השנה היא מתקשה, על אף שהיא עובדת קשה ומפרסמת דירות. האשה אינה בטלנית, אך האיש אינו לוקח אחריות על החורבן שהותיר אחריו. 1. האיש אינו לוקח את הקטין לזמני שהות ולפיכך מלוא הנטל מונח על האשה. 1. יש לחייב את האיש במזונות אשה בסך של 6,000 ₪ לחודש, מלוא הוצאות המדור ואחזקתו, מלוא המשכנתא, מזונות הקטין בסכום גלובלי בסך 2,500 ₪, לא כולל מדור ואחזקתו, בצרוף מלוא הוצאות חינוך ורפואה, וכן 3,000 ₪ לחודש בגין השבת / השלמת מזונות עבור הילדים הבגירים. חלוקת זמני השהות: 1. בהחלטתי מיום 14.06.23, התבקשו הצדדים להבהיר מפורשות מהי חלוקת זמני השהות עם הקטין. 1. האם הודיעה, כי הצדדים התגרשו בתאריך 14.06.23, וכן הודיעה כי מאז צו ההגנה שהוצא במרץ 2023 האב מקיים מפגשים אקראיים וקצרצרים בני מספר דקות עם הקטין ואין כל הסדרי שהות. 1. האב הודיע, כי מדובר בילד בן 16 שלא ניתן לכפות עליו זמני שהות. האב סיכם עם הקטין להפגש פעמיים בשבוע למשך 4 שעות כל פעם, ופעם נוספת ביום שישי, אולם, עקב הסתה של האם, הקטין מסרב להגיע אליו, ולכן בשלב זה, הקטין אינו לן בבית האב ולא שוהה עמו בשבתות, למירוץ שהאב חפץ בכך. דיון והכרעה: 1. ראשית יובהר, כי האם אינה רשאית להגיש תביעה למזונות בשם הילדים הבגירים, שכן היא אינה משמשת עוד כאפוטרופוסית טבעית שלהם. כך גם אינה זכאית ל"השבת" הוצאות, שעה שכלל לא מוטל על האב חיוב לשאת במזונות ילדיו הבגירים. למעלה מן הצורך יצוין, כי גם לו היה מקום לידרוש השבת הוצאות, אזי יש לעשות כן בתביעה נפרדת להשבת הוצאות, במסגרתה היה צורך לפרט את ההוצאות שהוצאו בפועל ולתמוך זאת באסמכתאות. במקום זאת, בחרה האשה להגיש דרישה סתמית לסך של 3,000 ₪ בחודש, ללא פירוט וללא אסמכתות, ואף מבלי להתייחס לטענה שהילדים הבגירים עובדים ומשתכרים היטב לפרנסתם. 1. באשר למזונות אשה – הצדדים התגרשו ביום 14.06.23, כך שממילא הדרישה למזונות אשה מתייחסת עד למועד הנ"ל ותו לא. יחד עם זאת, גם עבור התקופה הקצרה הנ"ל, לא מצאתי לנכון לפסוק מזונות אשה. 1. מדו"ח רווח והפסד לא מבוקר שצרפה האשה לשנת 2022 עולה, כי הרווח של האשה, לאחר מסים, עומד על 125,760 ₪, דהיינו 10,480 ₪ נטו לחודש בממוצע. הטענה כי האשה אינה יכולה לעבוד בשל המשבר בין הצדדים ובגידת האיש נטענה באופן סתמי, ללא אסמכתות, ואף צורפו פרסומים לפיהם, האשה ממשיכה לפרסם נכסים למכירה / השכרה כמתווכת. האשה אף ציינה, כי קיבלה רכב מטעם מקום עבודתה. לפיכך, גם אם האשה אינה עובדת מסיבה זו או אחרת, הרי שלא ניתן להיתעלם מפוטנציאל הישתכרותה העומד על כ-10,000 ₪ לחודש, לכל הפחות. 1. זאת ועוד, רק לאחרונה ניתנה החלטה בתיק הרכושי הקשור, במסגרתה ניתנה לאשה הזכות להשתמש באופן חופשי בחשבון הרשום על שם הצדדים, שהיתרה בו הייתה מעל 100,000 ₪. יצוין, כי לטענת האשה, רק היא הפקידה הכנסות לחשבון הנ"ל ורק היא השתמשה בו, מה שמלמד על כך שיתרת הזכות בחשבון הנ"ל נצברה מהכנסותיה של האשה.
לעניין זמני השהות - אין מחלוקת כי הקטין מתגורר עם האשה אשר נושאת בהוצאותיו באופן ישיר, ולא מתקיימים זמני שהות סדירים ויציבים עם האיש.
...
לפיכך, בהתחשב בגיל הקטין, צרכיו, העדר חלוקת זמני שהות והכנסות הצדדים בהתאם למידע המצוי בפני כעת, אני מורה כדלקמן: האיש יישא במזונות הקטין בסך של 1,400 ₪ לחודש.
החלטתי זו מותרת לפרסום, בהעדר פרטים מזהים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו