בהתאם להחלטות המוסד לביטוח לאומי אשר מחייבות גם בהליכים אלה, נקבע איפוא כי בתאונה נגרמה לתובע נכות צמיתה בשיעור של 14.26%, אשר מורכבת מ- 5% נכות בגין שבר בחוליה, לפי פריט 37 (8) (א) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז 1956, 5% נכות בגין כאבי גב תחתון, לפי פריט 37 (9) (חלקי) לתוספת הנ"ל ו- 5% נכות בגין סימנים שורשיים דלילים בתחום הנורולוגי, לפי פריט 32 (1) (א) (1) (מחצית) לתוספת הנ"ל.
עוד נקבעו נכויות זמניות של 30% לתקופה של שבעה חודשים לאחר תקופת אי הכושר ושל 30% לששה חודשים נוספים.
לאחר התאונה נשוא ענייננו, כשתמה תקופת אי הכושר, עבד התובע בקפה שינדלר במטבח, בעבודה דומה לעבודה שעשה לפני התאונה במסעדת מאצו' מאצ'ו, אם כי לטענתו הוא חזר לעבוד במיגבלות מסוימות שכן יש לו קושי בתנועה, בעמידה ממושכת, נימול ברגל שמאל וקשה לו לשבת ולעמוד לפרק זמן ארוך (ע' 6 לפרו').
מחד גיסא, קשה לקבל את טענתו של התובע כי תאונה קשה, בגינה נקבעו לו 34% נכות ותקופת שקום ממושכת, בגין שבר באגן, איננה משפיעה על יכולת הישתכרותו, וכי כל הגריעה בשכר כולה, נובעת אך ורק מתאונת הדרכים, בה נגרם נזק לעמוד השידרה, שמבחינה רפואית, הוא שקול לפחות ממחצית מהנזק מתאונת העבודה.
...
ראשי הנזק
הפסדי שכר לעבר - בנסיבות אלה, לאחר שבחנתי את מכלול הנתונים, נראה לי נכון לייחס לגבי העבר, תקופת אי כושר של שלושה חודשים, לנוכח 91 ימי מחלה מאושרים, היינו 13,500 ₪, אשר עומדים נכון להיום על כ- 15,000 ₪.
לאחר ששמעתי את מכלול העדויות והבאתי את מכלול הנתונים בחשבון, נראה לי נכון לפצותו בגין עזרה והוצאות לעבר ולעתיד בשיעור גלובאלי כולל של 20,000 ₪.
סיכומו של דבר
אני מחייב אפוא את הנתבעת לשלם לתובע סכום כולל של 95,000 ₪, בתוספת שכ"ט בשיעור של 14,500 ₪ והשבת האגרה.