בע"ע (ארצי) 410/06 המוסד לביטוח לאומי – ראיד פאהום (02.11.2008) אמר בית הדין הארצי מפי השופט שמואל צור את הדברים הבאים:
"יציבות מול תחלופה – עיקרון הזמניות המונח ביסוד העסקת עובדים באמצעות קבלני כח אדם משרטט מודל לפיו חברת כוח האדם היא המעסיק הקבוע והיציב בעוד המשתמש הוא הגורם המתחלף. כך, עובד של חברת כוח אדם יכול למצוא עצמו מועסק פרק זמן אצל משתמש אחד ולאחר מכן אצל משתמש אחר ולאחר מכן אצל משתמש שלישי ורביעי. זה המצב הטבעי והנכון היכול להצביע על חברת כוח אדם כמעסיק האמתי. עם זאת ישנם מצבים בהם עיקרון זה נשכח, משתבשים הדברים ומתהפכות היוצרות: מדובר באותם מצבים בהם, במקום שחברת כוח האדם הוא העוגן היציב והגורם המשתמש מתחלף מעת לעת, נוצרת מציאות לפיה חברת כוח האדם היא המתחלפת והמשתמש הוא הגורם היציב. זהו הפוכו של המצב הטבעי של העסקת עובדים באמצעות חברות כוח אדם ומתאים לו הדימוי הציורי הקולע של "זנב המכשכש בכלב". אכן, להעסקת עובדים באמצעות חברות כוח אדם יש מסגרת וגבולות ומשעה שאלה נפרצים ונשכחים עקרונות הבסיס, תבחן מתכונת העסקתו של עובד על פי המצב שנוצר בפועל ואפשר שייקבעו יחסי עובד – מעביד בשונה מן המתכונת שנקבעה בין הצדדים מלכתחילה.
לצד זאת הודגש בפסיקה כי גם כאשר מדובר ביחסי עבודה, נקודת המוצא היא שיש לתת תוקף לעיקרון האישיות המשפטית הנפרדת של התאגיד ולא די בכך ש"עולה תמונה מדאיגה" בנוגע לאופן שבו העסיקה חברה את עובדיה כדי להביא להרמת המסך (בר"ע (ארצי) 52353-08-16 א. ב. טוקו שף בע"מ - ADMARIAM GAVR NEGOUSE (13.11.16; להלן: עניין טוקו שף; וראו גם עניין מיארה).
...
מכאן שנכון היה להגדיל באופן משמעותי את הפיצוי בגין הפגמים בתלושי השכר, אלא שלא ניתן לחרוג מהסכומים שנתבעו על ידי המערערים, ועל כן, אנו קובעים שהחברה תשלם לכל אחד מהמערערים את הסכומים המרביים שנתבעו על ידם :
עבדאלרחים – 2,200 ₪, היינו תוספת של 700 ₪.
לטעמנו, בנסיבות אלה הפיצוי שנפסק ניצב מתחת לרף שזכאים לו המערערים.
סוף דבר – למעט הפיצוי בגין הפגמים בתלושי השכר ואי מתן הודעה לעובד, כמפורט בסעיפים 30 ו-31 לעיל, הערעורים נגד החברה, קטו וחדיג'ה – נדחים.