מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שאלות מפלות נשים בהריון בראיון עבודה

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בראיון עבודה שהתקיים עם סגנית מנהל הסניף, נישאלה התובעת האם היא בהיריון והשיבה בחיוב.
רשת שופרסל – טענה אף היא כי התובעת אינה אשה תמימה, וכי מדובר באישה, "אשר גילתה דרך קלה להתעשר, מבלי לעבוד בפועל, ועברה, בשיטתיות, ממעסיק פוטנציאלי אחד לאחר, בעשותה שימוש בטכניקת הקלטה, בחוסר תום לב מובהק, בעודה מכניסה מילים לפיו של המוקלט בלא יודעין", וכי התביעה הוגשה כנגד שלושה נתבעים בלבד, שכן אותם היא הצליחה להפיל בפח, כאשר, "סביר מאוד, ברמה גבוהה של וודאות, כי במסע ההקלטות הוקלטו עוד מספר כזה או אחר של מעבידים פוטנציאליים, אשר, "לרוע מזלה" של התובעת, הסכימו לקבלה לעבודה, חרף הריונה.
את אומרת שאז לא ידעת, מתי הבנת שיש בעיה חוקית? מי הסביר לך את זה? בימים שאחרי השיחה עם עריית בני ברק, בעלי שלומד ראיית חשבון בבר אילן אצל עוה"ד ליאת תבל המייצגת אותי פה היום, והיה לו שיעור בדיני עבודה, הם הגיעו לנקודה הזאת של הפליית נשים והוא חזר הביתה וסיפר לי את זה. ביקשתי ממנו שישאל אותה ויתייעץ איתה.
...
לסיכום – טענותיה של התובעת כלפי העירייה עולות בקנה אחד עם עדותה בפנינו – עדות אותה מצאנו אמינה וסדורה.
בהביאנו בחשבון את נסיבות המקרה כפי שאלו תוארו לעיל, מצאנו כי זהו המקרה בו יש לפסוק פיצויים בגין נזק לא ממוני.
" לטעמנו, אין הדעת סובלת מצב שכזה, וזהו אחד המקרים המובהקים של פגיעה שבית הדין לעבודה צריך לומר את דברו בקול רם וברור.
לאור נסיבות המקרה, ולאור הפגיעה הבוטה בתובעת כאשה וכעובדת, מצאנו לפסוק לטובתה בגין נזק לא ממוני סכום כולל בסך 30,000 ₪, קרי, 10,000 ₪ מכל אחת מהנתבעות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת סירבה להצעתו בנימוק שמצאה עבודה אחרת (ע' 6 ש' 33-26) דיון והכרעה שתי שאלות עומדות להכרעתנו, האם הפרה הנתבעת את הוראות חוק שויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988 וככל שהפרה את הוראת החוק מהו הפצוי הראוי בנסיבות.
בהקשר של נשים הרות הוא מצטרף לחוק עבודת נשים, תשי"ד -1954 שניהם יחד נועדו למנוע פגיעה בעבודתן של נשים בשל הריון ולידה ולתת להן היזדמנות שווה להישתלב בחיי העבודה.
מועמדותה של התובעת נדחתה בשל כך שגב' בזיני סברה שהיא הרה או מתעתדת להיות הרה, אין מדובר באפליה על רקע מין או מעמד אישי כי אם באפליה על רקע הריון.
כשהבנתי שאולי היא בהיריון והיא רצתה חניה וידעתי שלא נוכל לספק לה חניה ורצתה לבוא ביום שני בצהריים, הרגשתי את הצורך במחשבה מאד בטעות מבחינתי שתוותר על להגיע לראיון עבודה.
...
מעדותו של מר תשובה בעלי הנתבעת, שוכנעתי שלא קיימת מדיניות של אפליה בהעסקת עובדים בחברה, אך יחד עם זאת השתהה בנקיטת פעולה כלשהי, לתיקון פעולתה של הגב' בזיני.
לסיכום - על דעת רוב חברי המותב, הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 15,000 ₪.
לאור כך שמרבית התביעה נדחתה מצאנו להעמיד את שכ"ט והוצאות הנתבעת על סך 3,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם הופלתה התובעת בקבלתה לעבודה אצל הנתבעת (להלן גם- משרד החינוך) מחמת הריון? זו השאלה העומדת להכרעה בפנינו.
תחושתה של התובעת מתיישבת עם תוצאות האפליה, כפי שתוארו בפרשת נעמי נבו, כדלקמן: "ההפליה היא נגע היוצר תחושת קפוח ותסכול. היא פגמת בתחושת השייכות ובמוטיוואציה החיובית להישתתף בחיי החברה ולתרום לה. חברה אשר בה נוהגת הפליה איננה חברה בריאה, ומדינה שבה נהוגה אפליה לא תוכל להיקרא מדינה מתוקנת." החשיבות שקיימת בתכלית ההרתעתית שעומדת בבסיס חוק שויון, אשר מטרתה למגר התנהלויות הכרוכות באפליה פסולה ולקדם היתנהלות שויונית כלפי נשים בהיריון, מתקיימת בקרב מעסיקים בכלל והמדינה כמעסיקה בפרט.
...
בהתחשב בכלל נסיבות הענין מצאנו לפסוק לזכות התובעת פיצוי בסך 40,000 ₪ בגין נזק לא ממוני בהתאם לחוק שוויון.
סוף דבר – התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת, בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין, את הסכומים שלהלן (נקובים בערכי ברוטו): פיצוי בגין הפסד השתכרות בסך 18,700 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טלי: כן, אני מספרת לך שנשארתי עם השאלה הזאתי כשהגעתי לראיון עבודה, ישבתי עם רוז כימעט שעה וחצי ב, בפגישה, והיא ידעה עלי את כל הדברים ורציתי לדעת בכל זאת, מה, מה, כאילו למה הכנסתם אותי לשיחה ורציתם ש, שאני כאילו, כן, ינהל.
בבואו לאזן בין זכות הניהול של המעסיק, לבין זכות האשה העובדת לשויון קבע בית הדין הארצי לעבודה כי רק בהתקיים נסיבות מיוחדות יהיה זה מוצדק לקבוע כי ההריון נשקל כנסיבה רלוואנטית, וכי אין מדובר באפליה (ע"ע (ארצי) 363/07 שרונה ארביב נ' פואמיקס בע"מ, מיום 26.5.10): האם עובדת הריונה של העובדת בנסיבות העניין שלפנינו רלוואנטית לתפקיד מזכירת החברה שאליו בקשה להיתקבל, ועליו סב ראיון העבודה שקוים עמה? על פני הדברים התשובה לכך הנה בשלילה.
...
אם כן, לא מצאנו טעם להוסיף על הפיצוי שקבענו לעיל, פיצוי נוסף לפי הוראות חוק עבודת נשים.
אם כן, תביעתה של התובעת ברכיב זה כלל אינה ברורה ועל כן נדחית.
סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים כדלקמן: פיצוי בגין הפרת הוראות חוק שוויון הזדמנויות בסך 30,000 ₪.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2010 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אולם, השאלה העומדת להכרעה אינה אם הייתה מוטלת על העובדת חובה מכוח חוק עבודת נשים לגלות את עובדת היותה בהריון אלא אם אי גילוי עובדת ההריון מהוה היתנהגות הנגועה בחוסר תום לב, בהתאם לסעיף 12 לחוק החוזים.
עקרון הוא שעקרונות אחרים יגורו מפניו, יקודו וישתחוו לו. במצב דברים זה, הטלת החובה על נשים לגלות את עובדת היותן בהריון בעת מו"מ לקבלה לעבודה תביא במקרים רבים לאי קבלת האשה לעבודה מטעם זה, דהיינו להפלייתה מטעמי מין והורות, כאשר המעסיק יסווה שיקול זה בשיקולים אחרים (אי התאמה, מועמדים אחרים היו בעלי כישורים טובים יותר וכו').
הנתבע ראה כמעילה באמון את העובדה שהתובעת לא גילתה שהיא בהיריון: הנתבע סבר כי העובדה שהתובעת לא גילתה לו בראיון העבודה כי היא בהריון מהוה הפרת חובתה לנהוג ביושר, ועם גילוי העובדה כי היא בהריון נישבר האמון שלו כלפיה (סעיפים 43, 44, 66; עדות הנתבע, ע' 31, ש' 12 – 13; יש לייחס משקל רב לדברי הנתבע בזמן אמת: אנו סבורים, כי יש לייחס משקל רב לדברים שאמר הנתבע בשיחה בינו לבין התובעת ובשיחה בינו לבין מר קרמזין, עת סבר שמר קרמזין הוא מעביד פוטנציאלי של התובעת (נספחים ח(2) וט(2) לתצהיר התובעת).
...
אנו סבורים, כי נדרשת הוכחה שהפעולה פגעה בחברה, או נעשתה ממניעים שאינם קשורים לחברה, ועובדות אלה לא הוכחו.
לאור האמור: התביעה האישית כנגד הנתבע נדחית.
סוף דבר: אנו מחייבים את נתבעת 1, נאמן ייעוץ והכוונה לגיל הזהב בע"מ, לשלם לתובעת בתוך 30 יום מהמועד בו יומצא לה פסק הדין כמפורט להלן: 62.1.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו