גם אם קיימים חוסרים או ליקויים ברשומה, לא כל חוסר או ליקוי ברשומה רפואית יצדיק את העברת נטל ההוכחה לכתפי הנתבע.
עוד נקבע כי "על העדר הרישום לגעת 'ישירות בסלע המחלוקת'....חייב להיות קשר סיבתי בין הנזק הראייתי לבין העידר היכולת מצד התובע להוכיח רכיב בעוולת הרשלנות" (ע"א 2087/08 מגן נ' שירותי בריאות כללית, 12.8.10).
לגבי השתהות ממושכת בהגשת התביעה (השתהות ממושכת פחות מזו שהיתה בעניינינו) ציין בית המשפט העליון כי -
"היפוך הנטל בהחלת הכלל של נזק ראייתי נועד לסייע לתובע להחלץ ממצוקה ראייתית שאליה נקלע, שלא באשמתו שלו, כי אם באשמת הנתבע. ברם השתהות ממושכת מאוד בהגשת תביעה (גם אם טרם פגה תקופת ההתיישנות) מציבה לעתים את הנתבע במצב שבו יקשה עליו להיתמודד עם טענות התובע, בין אם משום שאיננו מסוגל לאתר עוד ראיות, בין אם משום שנתעמעם זיכרונו ביחס לפרטי הארוע, ובין אם מטעמים אחרים. נוכח האמור, ייתכנו נסיבות, שבהן השתהות רבה בהגשת תביעה, הגורעת מיכולתו של בית המשפט לרדת לחקר האמת – תהווה שיקול לבית המשפט שלא להפעיל את חזקת הרשלנות האמורה" (ע"א 761/06 יהוד נ' בית חולים קפלן, 14.4.11, ולענין השפעת השהוי בהגשת התביעה על העברת נטל הראיה ר' גם ע"א 3750/15, שם, פסקה 2).
...
צוין כי בינתיים נסתיימה שמיעת הראיות והתיק קבוע לשמיעת סיכומים, ובנסיבות אלה, לא נמצא טעם להיעתר לבקשות התובעת ויש להשלים את הדיון בתביעה כפי שנקבע מראש.
סוף דבר
לסיכום, אני מאמצת את חוות דעתם של פרופ' שטיינברג ופרופ' ורדי, וקובעת כי לא הוכח קיומו של קשר סיבתי בין אירועי הלידה לבין נזקיה של התובעת.
כפועל יוצא מכך, אני מורה על דחיית התביעה.
התובעת תשלם לנתבעת את הוצאות ההליך בסכום כולל של 30,000 ש"ח.
מזכירות בית המשפט תמציא פסק הדין לב"כ הצדדים ותוודא טלפונית קבלתו.