ד"ר זילברמן ציין, כי בתאריך 01/12/87 נולדה התובעת 1 במשקל 4,180 גרם בלידה נרתיקית באפגר 9/10, כאשר לאחר הלידה סבלה התובעת 2 מדימום מאסיבי והשליה הופרדה ידנית בהרדמה כללית.
בהסתמך על חוות דעתו של ד"ר זילברמן ובהעדר התעוד הרפואי של מעקב ההריון, נטען על ידי התובעים, כי אין אפשרות לאשר או לשלול מאורעות ברי מניעה שגרמו/תרמו להווצרות תיסמונת שיתוק המוחין אצל התובעת 1, וזאת לאחר שהמומחה פירט בחוות דעתו גורמי סיכון שונים, ובכללם גורמים טרום לידתיים, הכוללים לידות מוקדמות, זיהומים תוך רחמיים, סיבוכים שלייתיים, זהום מי שפיר, פגור תוך רחמי בגדילה, הפרעות קרישה, חשיפה לרעלים, מחלות מטבוליות, יתר לחץ דם ועוד.
'לשם הוכחת הקשר הסיבתי בין ההתרשלות לבין הנזקים השונים הנובעים ממומו של הילד, יש להראות, בשלב הראשון, כי אילו עמד בפני הועדה להפסקת הריון מלוא המידע הרפואי הרלבנטי (מידע שלא הובא לידיעת ההורים בשל ההתרשלות) – היתה הועדה מאשרת להורים את הפסקת ההריון.
...
משמעות הדבר הינה, כי תביעתה של התובעת 1 קיימת ותקפה ותידון לפי פסק הדין בע"א 518/82, ד"ר רינה זייצוב נ' שאול כץ, פ"ד מ(2)85, ואילו תביעת התובעים 2 ו-3 דינה להידחות מחמת התיישנות.
פועל יוצא מן האמור, כי הנני מורה על דחיית ההודעה לצד השלישי והצד הרביעי.
הנני מחייבת את התובעים 1-3, ביחד ולחוד, לשאת בהוצאות הנתבעות 1-2, ביחד ולחוד, בסך כולל של 20,000 ₪.
כן הנני מחייבת את הנתבעות 1-2 לשאת בהוצאות הצד השלישי בסך כולל של 7,500 ₪.