לפיכך, טוענת המערערת, כי על בית המשפט לקבוע, כי הצבא, המפקדים וגורמי הרפואה מטעמו התרשלו בטיפול במנוח בעת שרותו הצבאי ובכך שלא גילו את המחלה ממנה סבל המנוח מוקדם יותר ועוד במהלך שרותו, שעה שהמנוח פנה לקבל טפול רפואי, כי נימנע ממנו לקבל טפול רפואי וכי דרך הטיפול והמעקב הרפואי אחר המנוח חרגו מטיפול רפואי סביר.
אקדים ואציין, כי מחוות דעת המומחים, פרופ' זידאן וד"ר ברעם, ומעדויותיהם עולה, כי אכן, מחלתו של המנוח אובחנה בשלב מאוחר (שלב 3-4) וכי גילוי מוקדם של המחלה היה משפר באופן ניכר את סכויי ההחלמה.
הכללים ואמות המידה, לפיהם יש לבחון סוגיה זו, עוצבו בפסק דינו של כב' השופט ריבלין בזו הלשון:
"בית-משפט זה היתייחס לא פעם לאפשרות כי אי-איבחון מחלה של אדם או אי-טפול מתאים בה במהלך שרותו הצבאי עשויים להקים זכאות להכרה על-פי חוק הנכים. בע"א 503/76 כהן נ' קצין התגמולים [1], מתייחס השופט ח' כהן להיעדרו של רופא במחנה הצבאי בשעה שחייל נזקק לטפול רפואי, וקובע (שם [1], בעמ' 38):
...
אני סבורה כי לא הונחה בפני הוועדה תשתית ראייתית קבילה לפיה ניתן לקבוע ברמה הנדרשת כי המנוח עצמו התלונן בפני מפקדיו על מצבו.
השאלה המתעוררת היא האם הימנעות מפקדיו של המנוח מלהפנותו לקבלת טיפול רפואי החמירה את מצבו, בין היתר בשים לב לכך שהמנוח פנה בסופו של דבר לקבלת טיפול רפואי רק מספר חודשים לאחר ששוחרר?
זוהי כמובן שאלה שברפואה.
השאלה היא שאלה שברפואה, ולפיכך, בסופו של דבר, מסכימה אני כי נותיר שאלה זו בידי הרופאים.