מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות רפואית מוות עובר בגין אי ספיקה שליתית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הרקע של המנוח ואשפוזו האחרונים המנוח, יליד 28.11.34, סבל עובר לפטירתו ממחלות כרוניות קשות ביניהן מחלת ריאות כרונית על רקע עישון, אי ספיקת לב, אי ספיקת כליות, השמנה ניכרת, תיסמונת מטבולית שכללה יתר שומני דם וסוכרת וכן עבר מאורע מוחי (פרופ' להב, עמוד 2 לחוות הדעת).
היתייחסות לטענות שונות שהעלו הצדדים לטענת התובעים, מתן חומרי הרדמה שלא לצורך רפואי או ללא החלטת רופא מהוה תקיפה ו/או רשלנות ונטל השיכנוע כי לא ההתרשלות גרמה לנזק – מותו של המנוח, מוטל על הנתבעת מכוח סעיף 41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש].
...
סיכום אני דוחה את התביעה.
התובעים ישלמו לנתבעת שכ"ט עו"ד והוצאות משפט בסכום כולל של 10,000 ₪.
גובה שכר הטרחה וההוצאות משקלל את החשדות שאכן התעוררו בבית החולים וכן את העובדה שבסופו של דבר התביעה נדחתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעים לא הוכיחו קיומה של כל התרשלות מצד הנתבעת והצוות הרפואי שלה, וגם לא הוכיחו קיומו של קשר סיבתי בין התרשלות זו ככל שהייתה, לבין מות העובר.
מומחה התובעים גורס, כי העובר נפטר עקב אי-ספיקה שלייתית[footnoteRef:9].
...
בשולי האמור אך לא בשולי חשיבות הדברים, למקרא חוות דעתו השלישית של מומחה התובעים שצורפה לכתב התביעה בהליך הנוכחי, שמתי לב לאמור בהערת השוליים הראשונה בחוות הדעת, וכך נכתב על-ידי המומחה: "בתיק זה ת"א 4912-09 הוגשה בעבר תביעה נגד קופ"ח מכבי וקופ"ח כללית. ניתנו חוות דעת (מטעם ההגנה) של המומחה לגניקולוגיה פרופ' שיף מטעם קופ"ח מכבי, ופרופ' הרמן מטעם קופ"ח כללית. התביעה נגד קופ"ח מכבי הסתיימה בהסכם פשרה. התביעה נגד קופ"ח כללית נדונה בבית המשפט שלום ירושלים לפני כבוד השופטת תמר בר-אושר צבן בתאריך 23.3.14. ועקב בקשת העותרים התביעה נמחקה, והדיון הועבר לביהמ"ש המחוזי בירושלים" (ההדגשה אינה במקור) אין בידי לקבוע מה היו המניעים של התובעים לפעול כפי שפעלו.
סיכום לאור האמור, התביעה נדחית.
העתירה לחיוב בא-כוח התובעים בהוצאות אישיות - נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה מכחישים הנתבעים כי התרשלו, וטוענים כי בדיקת מי השפיר בוצעה על פי כללי המיילדות והגניקולוגיה המקובלים, ובהתאם לנהלי משרד הבריאות, ולא גרמה למות העובר.
בהתייחס לדו"ח הפתולוגי שהעלה אפשרות בדבר אי ספיקה שלייתית, טען לדחיית אפשרות זו מכל וכל (עמ' 78 ש' 20-33), וציין שמדובר בספקולאציה ובדו"ח הפתולוגי עצמו נכתב שלא ניתן לקבוע זאת מאחר ולא נבדקה השיליה (עמ' 81 ש' 30-33).
...
בית המשפט לא קבע אפוא בפלונית, שככלל אין מקום להורות על מינוי מומחה מטעם בית המשפט בתביעות רשלנות רפואית, אלה מנה את הקשיים שבית המשפט צריך להיות ער להם כשהוא נדרש לסוגיה זו. הדברים עולים גם בהחלטה נוספת שבה קובע השופט זילברטל "בסופו של דבר, האיזון בין השיקולים השונים אמור להיעשות בכל מקרה לגופו, על ידי השופט שלפניו מתבררת התובענה" (ראו: רע"א 4799/12 פלונית נ' שירותי בריאות כללית (8.8.2012)).
מדובר בחוות דעת בעניינים מובהקים שבמומחיות, שלגישתי אין זה נכון שבית המשפט יידרש להכרעה בהן ללא קבלת חוות דעת מומחה מטעמו, ושוכנעתי כי מקרה זה נמנה על המקרים שבהם נכון לקבע חוות דעת חיצונית, אובייקטיבית וניטרלית של מומחה מטעם בית מהשפט, שיסייע לבית המשפט להכריע במחלוקות בין הצדדים ולהגיע לחקר האמת.
לנוכח כל האמור לעיל, ימונה מומחה מטעם בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הערה מקדמית לגבי ההילך הדיוני בתיק בנוגע לרשלנות הרפואית הנטענת – טרם נצלול לדיון בסוגיות הרפואיות, יש לתת את הדעת לטענת המדינה לגבי הרחבת החזית ולצורך כך להסביר בקצרה כיצד התפתחו הטענות במקרה זה. כתב התביעה המקורי הוגש רק כנגד המל"ל ומדינת ישראל כאחראית על המל"ל. מטעם התביעה צורפה בשלב הזה חוות דעתו של ד"ר קושניר, אשר תכליתה היה להסביר שהנפילה בסניף גרמה לשבר בירך וכי האישפוז בבתי החולים לא היה נידרש לולא הנפילה בסניף, לאמור -שיש קשר סיבתי בין הנפילה לבין האישפוז ותוצאותיו, כלומר - מותו של המנוח.
האם טפולי הדיאליזה בוצעו כראוי והאם ניתן היה למנוע את פטירת המנוח? המחלוקת בשלב זה נוגעת לשאלת איכות הטיפול הרפואי שניתן למנוח בתחום הנפרולוגי לרבות השאלה האם בוצעו ניתור ובדיקה מספקים של מצב המנוח עובר לטיפולים ולאחריהם, והאם בוצעו די טפולי דיאליזה, בהתאם למצבו הרפואי של המנוח באותה העת.
כל המומחים מסכימים כי בצלום שבוצע למנוח ביום 18.3 (יום הפטירה) ניצפה גודש בריאות (לעיל ולהלן: "הגודש"), וכולם אף מסכימים כי במידה ומתגלה גודש בריאות אצל חולים שסובלים מאי-ספיקה של הכליות – חייבים לבצע דיאליזה דחופה מיידית.
ההסבר הרביעי מובא על ידי פרופ' רביד, הטוען כי הגודש בריאות מלמד על בצקת בריאות שנובעת מהצטברות נוזלים עקב אי מתן טפולי דיאליזה מספיקים והולמים.
...
לכן, שוכנעתי על פי מאזן ההסתברויות שהעדר דיאליזה מספקת היה הגורם הדומננטי, אף אם לא הבלעדי, להדרדרות שהובילה לפטירה.
אפנה כאן לע"א 9328/02 מאיר נ' לאור, פ"ד נח(5) 54 (2004) ולסיכום ההלכה בהקשר זה כפי שמובאת במאמרו של גיא שני "אובדן סיכוי החלמה, נזק ראייתי והטיה נשנית: נקודות המפגש ואתרי ההתנצחות שבין המודלים לפתרון בעיית הסיבתיות העמומה" ספר שלמה לוין 395 (2013), בעמ' 404, לאמור: "עינינו הרואות: נטל השכנוע עבר לנתבעים במצב של סיבתיות עמומה שבו ידוע כי הייתה התרשלות אך קיימת אי-ודאות אם ההתרשלות גרמה לנזק. העמימות לא נבעה ממחדל ראייתי עצמאי כגון תיעוד רפואי כושל, אלא היתה נעוצה ב"עצם טיבה של הסיטואציה אליה נקלע הניזוק" – סיטואציה שבה הידע הרפואי אינו יכול ליתן תשובה אם במקרה הספציפי הגורם לנזק הוא עוולתי או שמא אינו עוולתי.
ההודעה כלפי הצד השלישי נדחית כיון ששוכנעתי כי יש להשית אחריות גם על שכם המל"ל, כמפורט מעלה - ללא צו להוצאות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2001 בעליון נפסק כדקלמן:

במהלך האשפוזים נילקחו מהאם דגימות לצורך עריכת בדיקת אסטריול, בדיקה שנועדה לגלות אי ספיקה שלייתית, אי ספיקה אשר הרופאים המטפלים חששו שגרמה למות העוברים בשני ההריונות הקודמים.
בית המשפט קבע, כי הוכחה רשלנות של בית החולים: "סבור אני, אפוא, כי הנתבעים לא ביצעו הבדיקות הדרושות לגילוי אי ספיקה שלייתית במועד כפי שנידרש היה הדבר מרופא סביר באותן נסיבות, לא השתמשו במיומנות הדרושה ולא נקטו במידת הזהירות הדרושה, בהתנהגות זו היתה משום התרשלות שהביאה לנזק הנידון. בנוסף ולחילופין סבור אני כי הוכחו היסודות הדרושים ע"י סעיף 41 לפקודת הנזיקין..." (עמודים 50-49 לפסק הדין).
את המענה לשאלה, האם בית החולים התרשל בטיפול שהעניק לאם התובעת, יש לתת על רקע הבדיקות אשר נחשבו לסבירות בתחום הרפואה בשנת 1968, על רקע הידע הרפואי שהיה ידוע אותה עת. שני ההריונות הקודמים של האם הסתיימו במות העוברים בחודש השמיני.
אף אם נקבל את טענת הנתבעים, כי הבדיקות לא בוצעו בסורוקה ועל כן לא ניתן להמנע מקיומו של עיכוב מסוים, הרי שהיה צריך לדאוג לכך שהבדיקות תגענה במהירות המירבית האפשרית.
...
לכך יש להוסיף את אי מניעת התמשכות הסבל העוברי, כפי שהתגלם בפעולותיהם הרשלניות ביום הלידה, ויתכן אף החרפתו של סבל זה. אציין, כי דין טענת הנתבעים, כאילו עובדת אי קיום תשניק בעוצמה מסויימת הינה עובדה המנתקת את הקשר הסיבתי, להידחות.
על כן, דין טענה זו להידחות.
על דרך האומדן, הייתי פוסק לתובעת סכום של 80,000 ש"ח בפרט נזק זה. על סמך כל האמור לעיל, נדחה ערעור הנתבעים ומתקבל חלקית הערעור שכנגד, במובן זה שלסכום הפיצויים שנפסק לתובעת יתווסף סכום של 80,000 ש"ח. לסכום זה יתווספו הפרשי הצמדה מיום פסק הדין בבית המשפט המחוזי וכן שכר טרחת עורך דין בשיעור 16,000 ש"ח. כן ישאו הנתבעים בשכר טרחת עורך דין של התובעת בערעור זה בסך 30,000 ש"ח ומע"מ. השופטת ד' דורנר: אני מסכימה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו