מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות רפואית בפגייה שגרמה למוות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מסקנת חוות הדעת הפתולוגית לעניין סיבת פטירת הפג היא "כי מותו נגרם מאי ספיקה נשימתית שמקורה בחוסר בשלות של הריאות. בנתיחה לא נימצאו מומים מולדים, פגור התפתחותי או שינויים אחרים הראויים לציון מלבד דימומים טריים נרחבים בריאות המציגים הבשלה המתאימה לגיל הפג, אך לא במידה מספקת לצורך נשימה. ... בנתיחה לא נמצאה התנקבות המעי או מקור אחר לאויר שנימצא בחלל הבטן במהלך ההחייאה." (נ/1, עמ' 10; ההדגשה שלי - מ.ש.).
מטעם זה, כבר כעת ניתן לקבוע שאין לקבל את טענת התובעים בסיכומיהם (סעיף 16) - שאף לא נתמכה בחוות דעת רפואית כלשהיא, לרבות של המומחה מטעמם - כאילו תיסמונת המצוקה הנשימתית, להבדיל מן הפנומוטורקס, נגרמה כתוצאה מבצוע רשלני של פעולת האקסטובציה.
לא זו אף זו, מומחה הנתבעים הדגיש בחוות דעתו ובעדותו, כי הנשמה בפגים אמנם מצילה חיים, אך במקביל יכולה לגרום נזק לריאות שמעלה את הסיכון לסיבוכים, כגון: מחלה ריאתית כרונית, עיכוב התפתחותי ואף מוות.
...
שוכנעתי מעדותה של ד"ר שורס, כי במקרה הנדון היא אכן הפעילה שיקול דעת כזה, ומשך הזמן בו ביצעה את ההנשמה באמבו ומועד קבלת ההחלטה על ידה כי זו אינה משפרת את מצב הפג ועל כן יש לבצע אינטובציה חוזרת באים בגדרי שיקול דעת זה, שלא הוכח כי נפל בו פגם כלשהו שהיה בו כדי להביא למותו המצער של הפג (ראו לעניין זה עדותו של פרופ' שינוול בעמ' 36 ש' 5-1; עמ' 39 ש' 18-10; עמ' 47 ש' 10-8).
לאור כל האמור, מסקנתי היא, כי לא זו בלבד שלא היתה מניעה לבצע את האקסטובציה בשבת, היה צורך רפואי לנסות לגמול את הפג מן ההנשמה במועד מוקדם ככל שניתן, נוכח הסיכונים הגלומים בהנשמתו.
גם לעניין שאלת הדיווח למשרד הבריאות, לאור המסקנה אליה הגעתי, ממילא איני צריכה להידרש לשאלה זו. אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

התינוקת סבלה ממצוקה עם לידתה ואושפזה במחלקת פגים וילודים ומצבה השתפר בהדרגה; עם זאת, בגיל 65 שעות חלה היתדרדרות פתאומית במצבה, כתוצאה מאלח דם שגרם להלם זהומי.
אין מדובר בדרישה להוכיח כי במקרה זה היתקיים מעשה רשלני מסוים; להיפך, מניחים כי הנסיבות שגרמו למות התינוקת אינן ידועות, ובוחנים האם בדרך כלל מות תינוקת מאלח דם נובע מהתרשלות כלשהיא של הצוות הרפואי (ראה גם ע"א 8151/98 שטרנברג נ' צ'צ'יק ואח', דינים עליון 2001 (23) 799, סעיף 23 לפסק הדין (4.11.01)).
...
לאור מסקנתי לפיה נטל הראיה להוכיח כי עירוב המומחים לא היה מועיל מוטל על בית החולים, הרי שאותו ספק שנקבע על ידי בית המשפט קמא פועל כעת לטובת המערערים, ופירושו, כי גם לשיטת בית המשפט קמא, לא עמד בית החולים בנטל להוכיח, כי פניה למחלקה למחלות זיהומיות לא היתה משפרת את סיכויי התינוקת להיוותר בחיים.
בשולי הדברים יוער, כי המערערים טענו גם לתחולתו של הכלל 'הדבר מעיד על עצמו', הקבוע בסעיף 41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], לפיו - "בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה כי לתובע לא היתה ידיעה או לא היתה לו יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק, וכי הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע היתה שליטה מלאה עליו, ונראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא נקט זהירות סבירה - על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי המקרה שהביא לידי הנזק התרשלות שיחוב עליה". איני סבורה כי ניתן להחיל כלל זה בענייננו.
סוף דבר, לו דעתי נשמעת, דין הערעור להתקבל ויש לבטל את פסק הדין של בית המשפט קמא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים מותה הטרגי של בתם המנוחה נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית של הטיפול באם לפני הלידה, בתהליך הלידה, ובתינוקת לאחר הלידה.
בחקירה נגדית הוא אישר כי התוצאה של פגות הייתה יכולה להגרם אילו החיידק הגיע לדם של האם ולהערכתו החיידק לא להגיע לדם האמהי (עמ' 61  לפרוטוקול מיום 31/5/12).
...
סוף דבר אסיים כפי שפתחתי.
בנסיבות אלה אני דוחה את התביעה.
לפיכך, התובעים ישלמו לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 30,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
כמו כן ישלמו התובעים לנתבעת, לפי שומה את הוצאותיהם בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופטת י' וילנר: לפנינו ערעור על פסק-דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב – יפו (כב' השופטת י' אילני) בת"א 10910-02-17 מיום 17.10.2021, בגדריו נדחתה תביעת המערערים בגין רשלנות רפואית שגרמה, לטענתם, ללידה מוקדמת של המערער 1 (להלן: המערער) ושל אחיו התיאום, ולהידבקות המערער בפטריית קנדידה במהלך שהותו בפגיה בבית החולים 'סורוקה' בבאר-שבע (להלן: בית החולים), שבבעלות המשיבה.
לאחר לידתו אובחן המערער כסובל מבעיות בריאותיו ובמוחו, שהותירו בו נכויות קשות, ולדאבון הלב, אחיו התיאום נפטר כשלושה שבועות לאחר הלידה.
...
לנוכח האמור, לא מצאנו עילה להתערב בפסק-דינו של בית המשפט המחוזי.
בשים לב לכל האמור, לא נמצאה לנו עילה להתערב בממצאי העובדה והמהימנות שקבעה הערכאה הדיונית, ואף לא מצאנו פגם בקביעות המשפטיות שהתקבלו על בסיס ממצאים אלו.
אנו דוחים אפוא את הערעור ומאמצים את פסק-דינו של בית המשפט המחוזי על נימוקיו, לפי תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים מותה של התינוקת נגרם בשל רשלנותה של הנתבעת שלא הפניתה את התובעת לבית החולים או לכל טפול רפואי מתאים, ביודעה כי כאבי גב מהוים סממן ללידה מוקדמת ובהיעדר אפשרות לבדוק אצלה האם אכן מדובר בלידה מוקדמת (בהיעדר גניקולוג או איבזור גניקולוגי מתאים כמו מוניטור או אולטרסאונד במרכז הנתבעת בבאר שבע).
בעניינינו, על אף שהתובעים הגיעו לחדר המיון רק לאחר ירידת המים, לאחר שעות של צירים, בהיעדר טפול רפואי טוקוליטי או אחר לדחיית או להשהיית ההריון; ללא טפול בסטרואידים או צלסטון או מגנזיום במועד שהיה משפיע על הפרוגנוזה ועל ניזקי הפגות; ועל אף כל אלו - התינוקת המנוחה נולדה במשקל גבוה יחסית, כימעט 900 גרם.
...
נתונים ספציפיים אלו פועלים לטובת מסקנה בדבר סיכוייה הגבוהים של התינוקת המנוחה לחיות לו הייתה מופנית התובעת לבית החולים בלילה עובר ללידה, מקבלת את הטיפול הטוקוליטי, נדחית הלידה לפחות ביומיים עד שבעה ימים, מתקבל טיפול טוקוליטי – כגון צלסטון ומגנזיום – לשיפור מצבה של התינוקת המנוחה.
נוכח כלל האמור, אני מקבלת את חוות דעתם של מומחי התובעים בעניין זה, וקובעת כי אם התובעת ועוברה היו מופנים למיון, סביר יותר להניח שהייתה מאובחנת לידה מוקדמת, היה ניתן טיפול מתאים, היתה מושהית או נדחית הלידה והיה ניתן טיפול טוקוליטי, ובכך היה נמנע מותה המצער של התינוקת המנוחה, התובעת 1 ז"ל. הנזק נוכח ההלכות הידועות בכל הנוגע לקטין (הלכת פינץ (ע"א 10990/05  פינץ נ' הראל חברה לביטוח בע"מ, פ''ד סא(1) 325 (2006); שכר ממוצע במשק ועוד), אין מחלוקת בין הצדדים אשר לנזקים בגין הפסד השתכרות בשנים האבודות – סך של 964,053 ₪ ובגין הוצאות קבורה ומצבה סך של 15,000 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעים סך של 1,829,053 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו