בהתאם הגישה התובעת ביום 22.6.2022 כתב תביעה מתוקן אליו צורפה גם חוות דעת בתחום רפואת הכאב מאת ד"ר יעקב פוגלמן (התובעת ויתרה על הגשת חוות דעת בתחומים הפסיכיאטרי והראומטולוגי); המומחה קבע, כי הניתוחים שעברה התובעת משנת 2014 גרמו לנזק רקמתי חמור ולתסמונת כאב כרונית, הגורמים לנזק עיצבי ולכאבים נורופתיים ברקמות ריצפת האגן והאגן, בין השאר על רקע הטראומה, הכאב והסטרס היומיומיים שהיא חווה מאז.
המומחה העריך, כי לתובעת נכות בשיעור 20% בשל כאבים כרוניים, מתוכם יש לייחס 5% לגורמים גניקולוגיים (כאבים בנרתיק ובשלפוחית) ואילו 15% יש לייחס לגורמים אחרים (דלקת מפרקים, שבר במרפק ימין וכאבי צואר וגב תחתון); מתוך 5% המיוחסים לגורמים הגניקולוגיים יש לייחס מחצית (2.5%) לכאבים הנובעים מהשלפוחית, ואשר היו קיימים עוד טרם הניתוח, ומחצית (2.5%) לזיהום שניגרם בניתוח ולניתוחים החוזרים.
ראשית חזרו על טענתן בכתב התביעה לפיהן מירוץ ההתיישנות החל במועד הניתוח מיום 14.5.2014 ולא במועד גילוי הנזק כנטען על ידי התובעת: לטענתן, טענות התובעת בדבר רשלנותן הנטענת של הנתבעות מתייחסות למהלכים שבוצעו לפני הניתוח האמור ולניתוח עצמו; אלו מהוים קצה חוט, כנדרש בפסיקה, המבססים את הקשר הסיבתי בין מעשי הנתבעות או מחדליהן ובין הנזק הנטען, ומכאן שמירוץ ההתיישנות החל באותו המועד, גם אם בהמשך התברר כי הקף הנזק גדול יותר.
...
שנית, דין הבקשה להידחות משלא צורפה חוות דעת לתמיכה בטענה להחמרה במצבה של התובעת, וטענה לקושי כלכלי אין בה כדי לרפא חוסר זה.
שלישית, הבקשה הוגשה בשיהוי ניכר ובלתי מוסבר: מהתיעוד הרפואי שצורף לבקשה עולה, כי ביום 7.4.2022 איבחנה רופאת נשים אצל התובעת חשיפה של הרשת בקיר הקדמי של הנרתיק, והפנתה אותה למיון בית החולים פוריה; בחדר המיון העריך הצוות המטפל כי הכאבים עליהם התלוננה אינם קשורים לרשת.
מכל האמור לעיל, אינני מוצאת לנכון להתיר לתובעת לתקן את התביעה בטענה להחמרת מצב, לא כל שכן להתיר הגשת חוות דעת משלימה בעניין זה על ידי ד"ר קונדריאה או כל חוות דעת נוספת.
אני מורה, איפוא, על דחיית הבקשה במלואה.