מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות רפואית בלידה: זיהום ברגל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הרשלנות המיוחסות לבית החולים מפורטות בסעיף ד' לכתב התביעה המתוקן ועניינן: חוסר היתייחסות הצוות הרפואי למשקל הנמוך בו נולד המנוח וחוסר היתייחסות למצבה הנפשי המורכב של התובעת ומסוגלותה לטפל במנוח.
בשנת 2013, במסגרת הליך פשיטת רגל הוצא לתובעת צו כנוס.
המנוח נפטר ככל הנראה מאלח דם וזיהום שהנו גורם סיכון בשל המשקל הנמוך.
...
לסיכום הדיון עד כאן, התובעים לא עומדים גם בתנאי השני לצורך קבלת פטור מהגשת חוות דעת בהתאם לתקנה 127 סיפא לתקסד"א. משכך גם אין מקום למנות מומחה מטעם בית המשפט.
משבאתי למסקנתי זו הרי שהטענות כנגד קופת החולים לא נתמכות בחוות דעת רפואית ומשכך דין הבקשה לסילוק על הסף להתקבל.
סוף דבר לא מצאתי לקבל את הבקשה לפטור מהגשת חוות דעת רפואית ולמינוי מומחה מטעם בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התובעים מייחסים לנתבעים רשלנות רפואית בעיניין בנם שנולד ביום 6.11.05 ונפטר ביום 29.7.07 (להלן: "המנוח").
כמו כן הגישה נתבעת 1 את חוות הדעת של פרופ' שוחט, מומחה ברפואת ילדים וגנטיקה רפואית, אשר היתייחס למעקב ההיריון של האם ואת חוות הדעת של פרופ' שי אשכנזי, מומחה ברפואת ילדים ובמחלות זיהומיות, אשר היתייחס להליכי האיבחון והטיפול במנוח לאחר הלידה.
בבדיקת הצ'יפ הגנטי ניתן לגלות את המום, אלא שבדיקה זו לא הייתה קיימת במועד הרלבנטי (עמ' 98 לפרוטוקול).אני מקבלת את עמדתם של פרופ' גונן ופרופ' שוחט גם בעיניין זה. מום בכרומוזום 18 בחקירה הנגדית היתייחס ד"ר מילר לכך שלאחר שהמנוח נולד, חשד ד"ר גיליס, רופא הילדים שטיפל בו, שקיימים שינויים בכפות הידיים ובכפות הרגליים אצל המנוח היכולים להצביע על מום בכרומוזום 18.
...
בכל הנוגע לטיפול במנוח לאחר הלידה אני קובעת כי: הוכח שהמנוח נפטר עקב סיבוך חד של ספסיס בעקבות נמק והתנקבות של המעיים.
לאור המסקנות שאליהן הגעתי, אני דוחה את התביעה.
התובעים ישלמו לכל אחד מהנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום של 20,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנידרש לנדון המבקשת הגישה כנגד המשיבה ונתבעת נוספת, תביעה שעילתה ברשלנות רפואית המתבטאת באיחור באיבחון זהום של חיידק ה"ריקציה" שהתפשט בגופה, דבר שגרם להדרדרות מצבה, לנמק ברגל שמאל ולבסוף לקטיעתה ולקטיעת אצבעות רגל ימין.
מכל מקום, לאחר מועד החקירה הגיעה לידה חוות הדעת החיצונית והיא גילתה כי בין חוות הדעת קימות סתירות אובייקטיביות מהותיות.
...
כך נפסק, כבר בעניין ע"א 189/66 ששון נ' "קדמה" בע"מ, בית חרושת למכונות וציוד (1966) - "הפרוצדורה היא מסגרת רחבה וגמישה למדי המכוונת לתת לבעל-דין את מלוא האפשרות להציג ולפתח את ענינו בצורה מלאה ושלמה. היא חייבת להישאר כך גם כאשר קורית תקלה או כשבעל-דין עושה שגיאה במהלך המשפט הניתנת לתיקון בלי לגרום עוול לבעל-הדין האחר, ועל בית-המשפט להרשות תיקון כזה בנדיבות וברחבות... איש לא יחלוק על הצורך בייעול העבודה בבתי-המשפט. בדרך כלל, יש לשבח את הרצון לנהל משפט בכל המהירות האפשרית וביעילות רבה ככל האפשר. אבל דחף היעילות אינו צריך ליהפך לבהילות. לעולם אין לשכוח שסדר הדין אינו אלא אמצעי להשגת המטרה הנעלה של עשיית משפט צדק ואין להפוך את האמצעי למטרה בפני עצמה" (הדגשה שלי – צ.ו) יתר על כן , בעניין מכאלוביץ הנ"ל נפסק כי בית המשפט עשוי לאפשר צירוף הראיה באיחור גם אם הסיבה לאי הגשתה במועד היא מחדלו של בעל דין - " אכן, בית-המשפט עשוי להיעתר לבקשה להגשת ראיה נוספת אף כאשר אי-הגשתה במועד נובעת ממחדלו של בעל-דין, ובנסיבות מסוימות, אף כאשר הגשתה מתבקשת בשלב הערעור.." נדגיש ונציין כי עקרונות היסוד של תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט- 2018 כפי שהודגש בתקנות 1-5, מתווים את שיקול הדעת השיפוטי, ובכלל זה במקום בו מוגשת בקשה שעניינה בפרוצדורה, כגון תיקון מחדל דיוני.
אם נבוא ונסכם הדברים עד כה. אכן הבקשה להצגת חוות הדעת החיצונית כראיה מוגשת באיחוד ואולם בנדון בהתייחס לעובדה שחוות הדעת נערכה והוגשה בתיק החיצוני אחר המועד להגשת ראיות בתיק הנדון ובהבהרת המבקשת כי לא נחשפה לתוכן חוות הדעת קודם לדיון בו נחקר המומחה, ובהתייחס לעבודה כי ראוי לברר את הפערים בנתונים ובמדדים האובייקטיביים לכאורה הנזכרים בשתי חוות הדעת וכי להבהרות אלו אפשר ותהא השלכה ממשית על גילוי האמת בהליך הנדון, סבורני כי מתן אפשרות לחקירה נוספת קצרה של פר' הלפרין על חוות דעתו בכל הקשור למתן התייחסותו לפערים באשר לנתונים האובייקטיביים הסותרים לכאורה בין שתי חוות הדעת תשרת את התכלית העיקרית של עשיית המשפט – בירורה של האמת.
סוף דבר הבקשה מתקבלת באופן בו תותר הגשת חוות דעת החיצונית כראיה, אחר השחרת הפרטים המזהים של התובע אליו מתייחסת חוות הדעת, וכן יתאפשר למבקשת לחקור פעם נוספת את פר' הלפרין על חוות דעתו בהתייחס לחוות הדעת החיצונית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2010 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע בשל רשלנות רפואית בעת ביצוע הבדיקה, נגרם לו זיהום ברגל, הן ברקמות הרכות והן בעצם העקב, דבר שהותיר לו נכות רפואית העולה עד כדי 10% לצמיתות.
העדות המשמעותית יותר ביחס לטענות בדבר רשלנות רפואית, מטבע הדברים היא של האם, ולא של התובע בהיותו רך נולד בעת ההתרחשויות.
...
בנסיבות אלה אינני מקבל טענה זו. 10.
זאת מאחר והגעתי למסקנה שדין התביעה להידחות בהיעדר הוכחת רשלנות מצד הנתבעת.
התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 3,500 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך 8,000 ₪ בצרוף מע"מ כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

השאלות במחלוקת יסוד ההתרשלות בהקשר זה מוגדר כ "מחדל רפואי רשלני לאתר במסגרת בדיקות שנערכו לאם, לקראת ההיריון או במהלכו, את קיומה (או החשש לקיומה) של לקות בעובר העתיד להוולד, או במחדל לספק להורי היילוד מבעוד מועד מידע נידרש, בין על קיום חשש ללקות ובין על הצורך, או האפשרות, לבצע בדיקות נוספות שבכוחן לאמת או לשלול קיום חשש כאמור" (דו"ח וועדת מצא בעיניין הולדה בעוולה בעמ' 38, מצוטט מתוך ע"א 1326/07 ליאור המר נ' פרופ' עמי עמית, פורסם בנבו, ניתן ביום 28/05/2012, להלן: הילכת המר).
עדי התובע, כולל ד"ר ניסנקורן, אישרו כי ההתקן איננו גורם לסיכון מוגבר של מומים אלא עלול לגרום לדימום, זהום או ירידת מים מוקדמת.
שורה של אינדיקאציות יכולות ללמד על הנחה זו: ראשית, היולדת לא הייתה חברה בקופת חולים כלל כשיש להניח שהדבר נבע משיקול כלכלי; שנית, יש לקחת בחשבון כי הפרוטה לא הייתה מצויה בכיסם של מישפחת התובע והיולדת הודתה כי היא הגיעה לבדיקת טיפת חלב לאחר שעברה מחצית מההיריון, כיוון ש"לא היה לנו אפילו רכב להגיע, היינו הולכים ברגל לכפר מנדה" (פרו' עמ' 68, שור' 24-27); ואולם ההוכחה הטובה ביותר לחוסר נכונותה של היולדת לפנות לרפואה פרטית באה לידי ביטוי - מקל וחומר - כאשר גם בשני הריונות שלאחר לידתו של התובע מיעטה היולדת לבקר במרפאת טיפת חלב, לא הופיעה לבדיקות ואף נימנעה מלעבור בדיקות אולטרה סאונד כלל (ראו תצהירה של רות כהן שלא נסתר).
...
הכרעה לעניין השאלה האם ההיריון נשוא התביעה היה בסיכון מוגבר למומים מקובלת עליי חוות דעתו המקצועית של פרופ' הרמן, ולפיה התקן תוך רחמי אינו גורם לסיכון מוגבר למומים.
גם אם הייתי מתעלם מהאמור בהלכת המר והייתי מתייחס למצב המשפטי ששרר טרם הלכה זו, הייתי מגיע למסקנה שהעילה של הולדה בעוולה איננה מתקיימת במקרה דנן.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך של 11,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו