מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות רפואית בלידה שגרמה לנזקי גוף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

רקע וטענות הצדדים התובעת הגישה כנגד הנתבעים תביעה לניזקי גוף, בעילה לרשלנות רפואית, בשל ביצוע תיקון של קרע מילדותי, שארע לאחר הלידה, פעולה שגרמה לה לניזקי גוף.
...
הכרעה ודיון לאחר ששקלתי טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
התוצאה בשים לב לאמור לעיל אני דוחה את הבקשה.
אני מחייב את הנתבעים בהוצאות התובעת בסך של 5,000 ₪ הצדדים יודיעו בתוך 7 ימים מהיום אם ניתן להתקדם בהגשת סיכומים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען לרשלנות רפואית, שגרמה ל "הולדה בעוולה" של התובעת 3.
דיון והכרעה בטרם דיון בטענת ההתיישנות לגופה אביא להלן דברים שציינתי בענין אחר, בבחינת "סיכום הדין" ביחס לשני סעיפי ההשעיה הנטענים בשכיחות הגבוהה ביותר בתביעות ניזקי גוף (כאן נטען בתגובה לאחד מהם, סעיף 8 של חוק ההתיישנות) , וביחס לטענות היתיישנות ככלל (הציטוט מתוך סעיפים 10-17 של פסה"ד בת"א 35117-04-16 ת' נ' מדינת ישראל (לא פורסם, ניתן ב 19.8.2016)): "10. כאמור בסע' 6 של חוק ההתיישנות – תקופת ההתיישנות מתחילה מרוצה ביום בו נולדה עילת התובענה. אלא שכדי שיחל המירוץ נידרש שיהא קנוי כוח תביעה: כוח התביעה קם מן הרגע בו מתקיימות כל העובדות הנדרשות לביסוס תביעה, כך שניתן להצליח בה ולזכות בסעד המבוקש (ראה למשל סע' 8 של פסה"ד בע"א 6623/11 אברהם אלבו נ' זמיר פלדמן) .
...
יטען הטוען שהיה כאן רמז לכך שהתובעים חפצים להרחיב טענות ההתרשלות והקשר לנזק גם למה שקשור ביעוץ הגנטי: שכן אחרת, על שום מה יבקשו הם להציב חוו"ד של מומחה בתחום זה? אולם אני סבור שזו טענה ממן הטענות של "חכמה בדיעבד". הדין מציב בפני נתבע שעת כושר יחידה להציב לראשונה טענת התיישנות.
אני סבור אפוא שעת בוחנים האם החמיץ הנתבע אותה שעת כושר, אין להחמיר ביתר, על דרך הרחבה מלאכותית של הביטוי "ההזדמנות הראשונה" ככזה ש"סופח" לקרבו גם רמזים ואפשרויות ספקולטיביות, מהם אמור הנתבע ללמוד כביכול שמבוקש להוסיף נגדו עילות שהתיישנו.
כתב התביעה המתוקן על חוות הדעת שצורפו לו כולל כיום באופן "מעורב" הן טענות שהתיישנו והן כאלה שלא התיישנו, באופן המקשה על הפרדה ומחיקה חלקיים בשיטת "העפרון הכחול". אני נעתר לבקשה ומורה על מחיקת התביעה המתוקנת על שלוש חוות הדעת שצורפו לה. עם זאת – כמובן שעומדת בעינה עילת התביעה המקורית בדבר רשלנות הנוגעת לאבחון הרדיולוגי ופענוח הבדיקות, והטענות לנזק: על פי נוסח כתב התביעה המקורי ושתי חוות הדעת שצורפו לו. מחיקת כתב התביעה מתוקן אינו מונע הגשת בקשה מחודשת לתיקונה, בנוסח שלא יכניס עילות שהתיישנו, אלא יכלול אך טענות לנזק שלא התיישן , ולא טענות התרשלות על יעוץ גנטי שלפני הלידה או כל טענה שהתיישנה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת, לפי טענתה, בשל התרשלות הצוות הרפואי במהלך לידתה בשנת 1985, אשר בעקבותיה סובלת התובעת מהיפראקטיביות עם הפרעות קשב (ADHD).
...
צוין כי בינתיים נסתיימה שמיעת הראיות והתיק קבוע לשמיעת סיכומים, ובנסיבות אלה, לא נמצא טעם להיעתר לבקשות התובעת ויש להשלים את הדיון בתביעה כפי שנקבע מראש.
סוף דבר לסיכום, אני מאמצת את חוות דעתם של פרופ' שטיינברג ופרופ' ורדי, וקובעת כי לא הוכח קיומו של קשר סיבתי בין אירועי הלידה לבין נזקיה של התובעת.
כפועל יוצא מכך, אני מורה על דחיית התביעה.
התובעת תשלם לנתבעת את הוצאות ההליך בסכום כולל של 30,000 ש"ח. מזכירות בית המשפט תמציא פסק הדין לב"כ הצדדים ותוודא טלפונית קבלתו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים תמכו תביעתם בחוות דעת מומחים רפואיים לפיהן בשל היתנהלות הנתבעת, נגרמו ניזקי גוף הן ליילוד (התובע 1) ש-6 שעות לאחר הלידה החל לפרכס והוא סובל מנזק מוחי ומנכות נוירולוגית של 10% בשל עיכוב התפתחותי ו-20% בשל קושי שפתי, והן ליולדת (התובעת 2) הסובלת מנכות אורולוגית של 70% בשל הפרעות קשות במתן שתן מאז הלידה בשל קרע של הסגמנט הרחמי התחתון ופגיעת שלפוחית השתן כתוצאה מהניתוח, ונכות נפשית של 30% בשל הפרעת היסתגלות עם מאפיינים דכאוניים וחרדתיים, כתוצאה מהפלות חוזרות בשלבי הריון מתקדמים בשנים 2013, 2014 ו-2016.
בתביעות רשלנות, ע"פ סעיף 89 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין"), "היום בו נולדה עילת התביעה" היא היום בו ארע ארוע הנזק, ובמקרים בהם הנזק לא התגלה במועד שארע – תקופת ההתיישנות תחול ביום שבו נתגלה הנזק, אך התביעה תיתיישן בכל מקרה בתוך עשר שנים מיום ארוע הנזק (רע"א 1101/20 שירותי בריאות כללית נ' פלוני, פס' 11 (21.05.2020) (להלן: "עניין שירותי בריאות כללית"); עניין גיא-ליפל, פס' 32-34).
...
אשר לטענה כי התובעת "סברה לתומה שמדובר בתופעה חולפת", אין בידי לקבלן, שכן "'משהתגלה אותו קצה חוט, שומה על התובע לנקוט אמצעים סבירים לגילוי העובדות החיוניות ולהגיש תובענה בתוך תקופת ההתיישנות'" (עניין ג'הסי, פס' 34).
מעבר לצורך אציין כי הצדדים לא טענו לעניין סעיף 89(2) לפקודת הנזיקין, אולם מעת שהועלו טענות התיישנות ומעת שהתובעת טענה טענות לעניין גילוי מאוחר של הנזק – סעיף 89(2) לפקודת הנזיקין הוא הדין החל ולא ניתן להחיל את סעיף 8 לחוק ההתיישנות ברכיב זה. מכל מקום, אף אם אבחן את הדברים על פי סעיף 8 לחוק ההתיישנות בלבד – דין התביעה בפן הגניקולוגי ובפן הנפשי להידחות.
מכאן, בהנחה (השגויה) ועמדו לתובעת 7 שנים מיום גילוי הנזק ללא מגבלה של 10 שנים– היה עליה להגיש תביעתה עד לחודש מאי 2020 (7 שנים מההפלה הראשונה), אולם התביעה הוגשה בחודש פברואר 2021, ומכאן התיישנה גם בהיבט זה. סוף דבר תביעת התובעים 2-3 בגין נזקיהם הישירים נדחית מחמת התיישנות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המדובר בתביעה שעניינה ניזקי גוף שנגרמו לתובעת, במהלך לידתה הראשונה ביום 20.10.16, ובגדרה נטען לקיומה של רשלנות רפואית.
...
מקובלת עליי טענת התובעת כי היא רשאית לבחור באיזה בית משפט תגיש תביעתה בהתאם להערכת גובה הפיצוי לו היא זכאית להערכתה.
לא למותר לציין כי אם הבקשה הייתה נדחית, רשאית הייתה התובעת למחוק את תביעתה ולהגישה מחדש לבימ"ש המחוזי (יתכן כי הייתה מחויבת בהוצאות בשל כך), ואילו כעת- ימשיך התיק מן השלב אליו הגיע עד כה. סוף דבר סיכומם של דברים, מכל הנימוקים שפורטו בהרחבה לעיל, ובשים לב לכך כי לא נפל רבב בדרך הילוכה של התובעת, ראיתי להיעתר לבקשה, וכפועל יוצא מכך, להורות על העברת ההליך לבית המשפט המחוזי בתל-אביב.
לאור החלטתי דלעיל, התובעת תגיש כתב תביעה מתוקן בתוך 7 ימים ותשלים במידת הצורך את תשלום האגרה המתאימה.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו