נקבע כי הסתרת הנתונים מבית החולים באשר למצוקה הנשימתית ממנה סבלה התינוקת, ואי מסירת כל מידע רפואי לגבי הלידה או מצב התינוקת ב-12 השעות בהן שהתה במרפאת הנאשם, השליכה על מהירות הטיפול בה ועל התאמת הטיפול למצבה, וכי מצבה הרפואי אשר כלל נוכחות מים מקוניאליים בלידה לצד קושי נשימתי חייבו את העברתה באופן מיידי לבית החולים.
הנאשם אישר לגבי מתלוננת זו כי אילמלא הייתה מנותחת הייתה מדממת למוות, וכי עד אותה לידה העביר נשים לבית החולים לניאדו, היתקשר כשהיה צורך בהיערכות של חדר ניתוח ואף ניכנס איתן לחדר הניתוח במידת הצורך.
ב"כ הנאשם הציג מנגד את ת"פ (מחוזי ת"א) 854/80, מדינת ישראל נ' דולברג (פורסם בנבו), במסגרתו הורשע הנאשם, רופא מיילד וסגן מנהל מחלקת יולדות בבית חולים, בין היתר בגין רשלנות בטיפול במספר יולדות, אשר בעטיה מתו עוברים במהלך הלידה, ונגרם נזק לחולה שנותחה על-ידו.
...
לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים שנשקלו לעיל, באתי לכלל מסקנה כי אין מקום להיעתר לבקשת החילוט, אשר אינה הולמת את נסיבות המעשים.
סוף דבר
בפני בית המשפט ניצב רופא אשר הורשע בביצוע מספר עבירות כלפי נשים שונות, שעניינן בטיפול הרפואי אותו נתן להן, לצד עבירות נוספות.
בחינת עמדות הצדדים לעונש – מאסר ממושך מזה, אל מול מאסר על תנאי מזה, הביאוני למסקנה כי הוצגו בפניי שתי עמדות קיצוניות, אשר לא ניתן לאמץ, ואשר אין בהן כדי לשרת את תכליות הענישה בתיק זה.
לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים אני מוצאת לפיכך להשית על הנאשם את העונשים הבאים:
א. 9 חודשי מאסר אותם ירצה בעבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה.