מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות רפואית בטיפול במנוחה שהובילה למותה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

כתוצאה מאותו חשד הוזמן צלום חזה מוביל בדחיפות ובוצע צלום בשכיבה.
על עניין זה נחקר בחקירה נגדית עד התביעה בכריה ובחקירתו הוא עומת עם טענת הנתבעת לפיה השיפור אינו נלמד מהתעוד הרפואי ולאחר עימותו כאמור, הוא לא נתן הסבר מניח את הדעת לעניין זה. בנוסף, וככל שחל אכן שיפור במצבה של המנוחה ביום שקדם למועד פטירתה, הרי שכל החומר הרפואי הרלבנטי לענייניה של המנוחה עמד לנגד עיניהם של שני המומחים מטעמם של בעלי הדין דבר שלא שינה מאומה מעמדתם לפיה צוות ביה"ח לא התרשל במתן הטיפול הרפואי למנוחה.
...
בענייננו, כשאני שוקלת את מכלול הנתונים והנסיבות ובזיקה להיקף הפיצוי שנפסק בפסיקה במקרים דומים למקרה שלפני באתי לכלל מסקנה ולפיה ישנו מקום לפסוק למנוחה פיצוי בגין הפגיעה באוטונומיה בסך 250,000 ₪.
סוף דבר: אשר על כן הריני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 250,000 ₪.
בנוסך לסך האמור, תשלם הנתבעת לתובע את הוצאות המשפט, בסך 686 ₪ ושכ"ט עו"ד בשיעור 20% מסכום הפיצוי האמור בתוספת מע"מ עליו כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

פסק הדין יעסוק בשאלה האם הייתה סטייה מטיפול רפואי נאות במסגרות האלו ואם הסטייה הובילה למותה של המנוחה.
לכן מכל הסיבות שמניתי לעיל אני סבור כי הייתה התרשלות בטיפול במנוחה בבית חולים רמב"ם. הקשר הסיבתי לאחר ששקלתי טענות הצדדים בעיניין הקשר הסיבתי הגעתי למסקנה כי דרישה זו מתקיימת במובן זה שהוכח קיום קשר סיבתי בין מחדלי הטיפול בבית חולים רמב"ם, שנקבעו לעיל, לבין מותה של המנוחה.
...
לכן לא הובאה חוות דעת מטעם התובעים בנושא רפואי שתטיל אחריות על בית חולים טירת הכרמל ורק מסיבה זו יש לדחות את התביעה כנגד בית חולים טירת הכרמל.
מכל הטעמים הנ"ל יש לדחות את התביעה כנגד בית חולים טירת הכרמל.
סיכום לסיכום אני מחייב את הנתבעת בכובעה כבעלים של בית חולים רמב"ם והמעסיקה של הצוות הרפואי שם לשלם לתובעים סך של 487,052 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

הרקע לבקשה עסקינן בתביעת רשלנות רפואית שעניינה טענה לאי איבחון וטפול במחלת האשימוטו ממנה סבלה התובעת 1 (להלן – המנוחה) ואשר הובילה למותה בטרם עת ביום 28.2.2012, בהיותה בת 18 שנים בלבד.
...
בעניין מומחיותו של פרופ' גיל שהינה מומחיות חדשה, הרי שמקובלת עלי לשלב הדיוני הנוכחי ומבלי לקבוע מסמרות בעניין זה, טענתם של התובעים כי פרופ' גיל המומחה לגידולי ראש וצוואר יכול לתת חוות דעת בעניין מחלת האשימוטו הקשורה לבלוטת התריס אשר ממוקמת בצוואר.
סוף דבר, אני מתיר לצרף לתיק את חוות דעתו של פרופ' גיל.
ככל שלא תהיה הסכמה בין הצדדים, אני קובע את התיק לישיבת קדם משפט ליום 12.7.22 שעה 9:30.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

גם אחרי פטירת המנוחה, לתובעת לא הייתה היכולת הרגשית, המנטאלית והכלכלית לנבור ולבדוק מה הוביל לפטירת המנוחה, ורק בעקבות פטירת בנה המנוח ביום 22.3.2018, אשר סבל אף הוא מאותה מחלה גנטית ממנה סבלה המנוחה, התובעת החלה להיתעניין בעריכת בירורים מקיפים אודות הדברים שהיו מטרידים אותה כל הזמן, שמא המנוחה הייתה קורבן להתרשלות רפואית מצד המבקש (ראו: סעיפים 9, 10 ו- 11 לתצהיר המצורף לתשובה).
לא אכחד, כי על פני הדברים עולה סתירה אינהרנטית בין הטענה לאימונה מוחלטת בצוות הרפואי בכל תקופות הטיפול במנוחה אצל המבקש, לבין ההצהרה לפיה לאחר פטירת בנה המנוח התובעת החלה להיתעניין בעריכת בירורים מקיפים אודות הדברים שהיו מטרידים אותה כל הזמן, שמא המנוחה הייתה קורבן להתרשלות רפואית מצד המבקש.
...
בנסיבות הנטענות בתביעה, עילת התביעה, לשיטת המבקש, נולדה בשנת 2011 והתיישנה בשנת 2018, ומאחר וכתב התביעה הוגש רק בשנת 2022, דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות.
לחילופין, ואף אם תימנה תחילת תקופת ההתיישנות ממועד פטירת המנוחה, היינו מיום 15.10.15, עדיין יש לדחות את התביעה מחמת התיישנות, מאחר וכתב התביעה הוגש רק ביום 24.10.22, בחלוף למעלה מ- 7 שנים מיום הפטירה.
לסיכום אני מורה על דחיית הבקשה לסילוק התביעה על הסף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לאור זאת עבר המנוח ביום 21/5/2007 ניתוח החלפת מסתם לב. נטען כי לאחר הניתוח המנוח נדבק בזיהום חיידקי דבר שהוביל לסיבוכים שסופם המנוח הלך לעולמו ביום 22/9/2007.
"היא חורגת מבחינתם הפרטנית של שני כתבי התביעה ומתמקדת בשאלה האם מבחינה מהותית מדובר בשתי התדיינויות הנוגעות לאותו עניין עצמו והאם הזכות או האנטרס המוגן בהם עוסקות שתי התביעות - זהים. לצורך כך יש לבחון, בין היתר, גם את מידת הדמיון בתשתית העובדתית הניצבת ביסוד שני ההליכים." (ראו: ע"א 6982/12; רע"א 6968/12 עיזבון המנוחה Rachel aliene corrie ז"ל נ' מדינת ישראל, משרד הבטחון [פורסם בנבו]).
באותו מקרה התביעה הוגשה בתקופת ההתיישנות בה נטען כי הרשלנות הרפואית התבטאה בטיפול שניתן לאחר ניתוח שעברה התובעת.
...
יג. לכתב התביעה נטען כי המשיבים התרשלו על ידי כך שלא "...פעלו כפי שכל רופא סביר ומיומן היה פועל בכך שלא קיימו מעקב וניטור תקינים...למונח שפיתח אלח דם ו/או הניתוח השני והיה בסיכון מוגבר ללקות בשבץ מוחי ובתסמונת הנעילה עקב אלח הדם..". לכן טענות המבקשים בחוות הדעת שהובאה כעת בכל הקשור לאי ביצוע בדיקת אקו לב דרך הוושט תומכת בנטען בכתב התביעה ורק לגבי אספקט זה אני נעתר לבקשה ומתיר את התיקון.
התוצאה בשים לב לאמור לעיל אני מקבל את הבקשה באופן חלקי.
אני דוחה את ישיבת קדם המשפט ליום 26/10/2017 שעה 9:10.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו