מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות רפואית בטיפול בלייזר בפנים

בהליך ערעור לפי חוק חיילים שנספו במערכה (עמ"ח) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

במקרה דנן גופת המנוח פונתה לביה"ח "ברזילי" באשקלון, כאשר הודעת הפטירה נחתמה על ידי רופא ביה"ח. משכך, לא ברור מדוע ביה"ח או רופא משטרתי מוסמך לא פנה אל המערערת ולא תיעד את תגובת המערערת בנוגע להצעה לבצוע ניתוח בגופת המנוח ומדוע אחד קצין אשר מעמדו ותפקידו אינם ברורים פנה דוקא אל אחיו של המנוח, אשר על פניו נעדר כל סמכות להחליט בסוגיה זו, ולא אל המערערת.
האחד, עובר לפטירתו המנוח טופל על ידי צוותים רפואיים אזרחיים של "מגן דוד אדום" ולכן הפורום הנאות לבירור שאלת רשלנותה המקצועית של מד"א ואנשיה הנו במסגרת הליך משפטי אזרחי ולא במסגרת וועדת ערעור זו אשר מוסמכת על פי דין להדרש אך ורק לבחון כערכאת ערעור מנהלית את התנהלותם של כוחות הבטחון הרלוואנטיים בהתאם לכל מקרה ומקרה ספציפי.
זאת ועוד, בעיניין רע"א 7207/01 נחום לייזר נ' קצין התגמולים – משרד הבטחון , פ"ד נז (6), 747 וכן גם בעיניין רע"א 214/13 פלוני נ' קצין התגמולים מיום 27.10.2013 וכן גם בעיניין בקשה לקיום דיון נוסף על פסה"ד דנן (דנ"א 7413/13 פלוני נ' קצין התגמולים מיום 28.1.2014) כי אכזבה אישית ותנאי שירות לא נוחים אינם מספיקים בכדי לבסס את היסוד האובייקטיבי הנידרש לצורך ביסוס קשר הסיבתי שבין תנאי השרות לבין התפרצות של מחלה קונסטיטוציונאלית.
...
לפיכך, תביעה להכרת זכות מצריכה עמידה של מערך עובדתי התומך בקיומם של שני היסודות ולכן דינה של תביעה/בקשה להכרת זכות שאינה עולה בקנה אחד עם שני הקריטריונים האמורים כמקשה אחת להידחות [ראה : רע"א 1797/16 פלוני נ' קצין התגמולים מיום 3.5.2016 ; רע"א 214/13 פלוני נ' קצין התגמולים מיום 23.10.2013 ; ע"ו (מחוזי ב"ש) 70637-05-18 קצין התגמולים נ' פלוני מיום 31.7.2018].
עם זאת, אנו סבורים כי הימנעותו של המשיב מהעדתו של רפ"ק תפילין בבית המשפט צריכה להיזקף לחובתו של המשיב ולא לחובת המערערת ולכן אנו סבורים כי יש לקבל את גרסתם העובדתית של עדי המערערת ולפיה המנוח חש כעוס על כך שלא התאפשר לו לקבל את הרכב במהלך סוף השבוע.
סוף דבר : הערעור נדחה ולכן גם אין מקום להתערבות הוועדה בהחלטת המשיב מיום 20.5.2012.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם נקבעה בעיניין ע"א (ת"א) 1239/07 דרמה לייזר השרון 1998 בע"מ נ' מיכל עבאדה [פורסם בנבו](10.11.2008) אחריות בעוולת הרשלנות בגין טפול קוסמטי להסרת שיער בלייזר שהותיר כתמים באזורים חשופים.
במקרה דנן הווצרות שיער גס ועבה עקב השמוש במכשיר הלייזר בקליניקה על ידי מטפלות של הנתבעת, במקום שבו השיער אמור היה להיות מוסר, מתיישבת יותר עם המסקנה כי הטיפול שנעשה לתובעת נעשה תוך הפרת חובת הזהירות מאשר עם המסקנה כי ננקטו כל אמצעי הזהירות הדרושים, שכן מדובר בנסיבות ובאמצעים אשר היו בשליטה מלאה של הנתבעת ואשר לתובעת לא הייתה ידיעה מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לנזק (ר' א. כרמי' בריאות ומשפט', מה' 2 כרך א' עמוד 235 ואילך, עמוד 409 ואילך).
ברי כי בעדויות של המטפלת הראשית בתובעת ושל הגורמים שטיפלו בה, ובעיקר בעדות הגב' טניה קלוגרמן, שציינה, לטענת התובעת, כי אין בטיפולי לייזר להביא מזור לשעור יתר בפנים, היה לסייע בהסקת מסקנות על מצבה במהלך הטיפולים.
...
לפיכך, שקלול הנתונים הנ"ל מוביל למסקנה שיש לחשב את הפיצוי בנסיבות העניין על בסיס מחצית חישוב אקטוארי לפי משכורתה של התובעת עובר לתאונה בסך של 8,000 ₪ ונכות תפקודית בשיעור 5%.
יחד עם זאת, עדיין שוכנעתי כי לאור הפגיעה סביר כי התובעת נשאה ותישא בעתיד בעלות טיפולים רפואיים מסויימים, כי נזקקה להוצאות ניידות מסויימות, וכן כי נשאה ותישא בהוצאות בגין מוצרי איפור וגילוח.
סוף דבר אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 306,000 ₪ (305,890 ₪ לפני עיגול כלפי מעלה).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע עמד בתצהירו על כך שבמהלך הטיפול הרביעי עשה טפול פיקסל עם שני מעברים, ולטענתו עשה אלפי טפולי פילינג בינוני בלייזר דו תחמוצת הפחמן וגם כאשר מבצעים מעבר אחד וגם כאשר מבצעים שני מעברים העור עובר לאחר מכן כסוי בתאי אפיתל חדשים תוך שבוע ממועד הטיפול וזה היה מועד ההחלמה הצפוי, אלא שהתובעת סבלה מאלרגיה כתוצאה משימוש במשחה ביאפין שהתעקשה להשתמש בה. ברשומה הרפואית לגבי הטיפול הרביעי תועד: "קבלה נוירופן פומי, דקסקורט 20 מג"ר לוריד ו- 2 מג"ר מידאזולם להרגעה. בהרדמה מקומית נעשה פיקסל פעמיים 10 וואט באזורים שהגדירה בפנים כפי שזה נעשה בעבר, אבל פעמיים, יודעת כי הטיפול הפעם עמוק יותר כי נעשה פעמיים. בזמן הטיפול ערה לגמרי. שיחרור בשעה 11:00. יש לציין כי הומלץ להשתמש בקרם משקם כדוגמאת תראולון או היקומיצין אולם מסרבת להשתמש בו ועומדת על דעתה להשתמש בביאפין ישן שיש ברשותה". מומחה התובעת לא היתייחס בחוות דעתו למהות הטיפול הרפואי, לא היתייחס לטענת הנתבע שהמדובר בשני מעברים של פיקסל, טפול שהוא לטענת הנתבע לגיטימי לגמרי, לא הביא מאמרים או דוגמאות איך נראה טפול פיקסל בשני מעברים וגם לא טען שמדובר בטיפול רשלני אלא אגב התוצאה של הטיפול אליה אתייחס בהמשך.
...
אחר כל האמור לעיל, כאשר מובאים בחשבון כל הנתונים הרלוונטיים לפסיקת הפיצוי סבורני שהפיצוי הראוי בגין פגיעה באוטונומיה בתיק זה אמור להיות משמעותי יחסית ועומד על סכם של 110,000 ₪.
סוף דבר אחר כל האמור לעיל, אני קובעת שלא עלה בידי התובעת להוכיח שהנתבע התרשל בטיפול בה, גם לא עלה בידה להוכיח שלא ניתנה הסכמתה לטיפול מדעת, יחד עם זאת, עלה בידה להוכיח פגיעה באוטונומיה עקב חסר במידע אודות משך ההחלמה ואופייה בכלל וככל שיסתבך הטיפול בפרט.
סוף דבר - הנתבעים ישלמו לתובעת סך של 110,000 ₪ בתוספת הוצאות חוות הדעת של המומחה מטעמה ושכר עדותו, בתוספת שכר טרחת המומחה מטעם בית המשפט, החזר האגרה ששולמה הכל בצירוף הצמדה ממועד התשלום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

להלן השאלות שהופנו למומחה ותשובותיו בצידן: מהו הליקוי של התובעת, כעולה מהחומר הרפואי שלפניך ? המומחה השיב: "התובעת פנתה לרופא עיניים בתאריך 30.5.2019 יומיים לאחר הארוע נושא הדיון שלנו ונבדקה בדיקה יסודית על ידי ד"ר אשרף מסאלחה כאשר תלונתה של התובעת הרשומה בתיק הייתה סתמית "בדיקת עיניים בעקבות חבלה בטעות בפנים". חדות הראיה בעין ימין - העין אשר לפי החלטת בית המשפט היא הנפגעת- נמצאה ללא כל סימן של חבלה בבדיקת החלק הקידמי והחיצוני של העין עם חדות ראיה מצוינת של 6/7 - ללא צורך במשקפיים- ולאחר בצוע הרחבת אישונים נמצאה רשתית ועצב ראיה תקינים לחלוטין כאשר הרופא מציין "ללא סימני COMOTIO RETINAE" כלומר ללא קיום של דימום או בצקת או שנויי צבע -סימנים שעלולים להופיע בעקבות חבלה רצינית של גלגל העין.
המומחה השיב: "הרופא רשם את אשר רשם בסוף הבדיקה עקב הצורך להיתגונן מאפשרות -קלושה אמנם- מתביעת מזיקים/ רשלנות רפואית ומתפתחת היפרדות רשתית בעתיד והחולה פונה לבית משפט למרות המשפט שנירשם כבר בתום הבדיקה הראשונה- ללא כל ביסוס על ממצא אובייקטיבי כלשהוא- לפנות לחדר מיון בכל הרעה במצב. משפטים אלה שהוספו בנוסף למשפט זה באו כדי להגן על הרופא לאור האופנה של השנים האחרונות לנסות להאשים את הרופא בכל היזדמנות. יחד עם זאת במשך 10 ימים יתכן שינוי מסוים במצב היפרדות הזגוגית אך הסיכוי קטן עובדה היא כי בין המצב בתום הבדיקה השנייה והמצב כעבור חודש ויותר עד לבדיקות הבאות לא חל כל שינוי או הרעה ולכן להניח כי חל שינוי בין הבדיקה הראשונה והשנייה כי זה נוח למישהו להניח את זה כדי לבסס הנחה מסוימת.... זה לא עומד במבחן ההיגיון. יחד עם זאת מבחינה "תיאורטית" זה יתכן במידת מה אך אין כל הוכחה לזה".
אם מתפתח חור או קרע ברשתית יש לטפל בו בלייזר אחרת החור והקרע עלולים לגרום להיפרדות רשתית .
...
בהינתן המשקל המכריע שניתן בפסיקה לחוות דעתו מומחה בית-הדין, ומשלא ראינו סיבה לחרוג ממנה, אנו מקבלים את חוות דעתה של המומחית.
שלישית, לא מצאנו ממש בטענות הנתבע לעניין חוות דעת האחרונה בתיק.
סוף דבר אשר על כן, ולאור האמור בחוות הדעת, התביעה מתקבלת ואנו קובעים כי האירוע מיום 28.5.19, הינו פגיעה בעבודה אשר גרמה לתובעת חבלה בעין ימין.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד הוסבר לתובעת, כך הנתבעת, כי אין כל ערובה כי הטיפול שהיא בחרה, יצליח בהכרח, וכי לא ניתן לצפות את תוצאות הטיפול, מה גם שאין הנתבעת אחראית לכל נזק או סבל או הפסד העלולים להגרם לתובעת כתוצאה מאותו טפול, אלא אם מדובר ברשלנות של הנתבעת.
עוד טענה הנתבעת כי התובעת מעולם לא העלתה טענות בדבר כאבים שנגרמו לה בעקבות טפולי הלייזר בפנים, וכי לו אכן היה מדובר בטיפולים בעוצמה גבוהה מידי, הרי שלא ניתן היה לדעת זאת, משלא התלוננה התובעת על כאבים כלשהם, ואין למטפלת כל דרך לדעת אם אכן מדובר בטיפול עוצמתי מידיי, כל עוד התובעת איננה אומרת דבר.
בדיון שהתקיים לפניי העידו התובעת והנתבעת אך לא הוגשו מסמכים רפואיים או ראיות נוספות, ועל כן, ההכרעה במחלוקת תהיה על סמך העדויות והמסמכים שצורפו לכתבי הטענות, לרבות, מיסמך ההסכמה לקבלת הטיפול אשר הוגש, כאמור, לאחר קיום הדיון, ולאור החלטת בית המשפט המורה לנתבעת לעשות כן. התובעת הציגה בפני בית המשפט חלק מסימני הכוויה בגופה, וכן הוצגו תמונות המתעדות את אותן כויות בזמן אמת.
...
לאחר בחינת כתבי הטענות, המסמכים והתרשמות בלתי אמצעית מעדויות הצדדים, אני קובעת כי דין התביעה להתקבל באופן חלקי , ואפרט: על פי הוראות חוק זכויות החולה, תשנ''ו-1996, על מנת להבטיח קבלת הסכמה מדעת לקבלת טיפול רפואי, על הגורם המטפל למסור לפציינט את כלל המידע הנחוץ על מנת שהפציינט יקבל את ההחלטה באופן מושכל אם אכן הוא מסכים לקבל את אותו טיפול.
מיקום הכוויות באזורים רגישים בגוף, מגביר את סבלה של התובעת, ומחזק את המסקנה כי קיים קשר סיבתי בין הטיפול שהיא קיבלה לבין הנזק שנגרם לה, שבעיקרו, הוא הנזק הלא ממוני של כאב וסבל.
הן עיתוי גרימת הצלקות, והן מיקומן בגוף, מחזק את המסקנה כי מדובר בכוויות וצלקות שהן תולדה של אותו טיפול שניתן ע''י הנתבעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו