מדובר בתביעה שעילתה רשלנות רפואית שעל פי הנטען, גרמה לאיחור באבחון מחלת סרטן הריאה.
הנתבעת 3, ד"ר מכליס, הנה רופאה מומחית לאנדוקרינולוגיה, אשר ניהלה את המעקב הרפואי שניתן לתובעת, לאחר האבחון והטיפול בסרטן בלוטת התריס.
בע"א 1892/95 אבו סעדה נ' משטרת ישראל ואח', פ"ד נא (2) 704, עמדה כב' השופטת שטרסברג-כהן, על האבחנה בין שתי שאלות, הניצבות בפני בית המשפט, במקרים כגון דא. השאלה הראשונה; האם הוכח, במידת הסתברות מספקת במשפט האזרחי, כי רשלנות רפואית, גרמה לאבדן סכויי החלמה כלשהם ואם כן, מהו שיעור אבדן סכויי ההחלמה.
...
יחד עם זאת, טוענים הנתבעים כי מסקנתו של פרופ' בר-זיו, הנה בגדר חוכמה שלאחר מעשה שכן פרופ' בר-זיו, בחן את הצילומים, ביודעו שהתובעת לקתה בסרטן הריאה ולכן, לטענתם, ידע מה "לחפש" בצילומים-אין בידי לקבל טענה זו.
ראשית דבר, משהנתבעים לא תמכו טענותיהם, בחוות דעת של מומחה, כמצוות תקנה 127 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984, אין בידם להוכיחה ובעניין זה, האמור בתצהיריהם של הנתבעים עצמם כי סביר שלא ניתן היה לזהות את הנגע החשוד "בזמן אמת", אינו שוקל כנגד חוות דעתו של פרופ' בר-זיו, שהרי אין אדם, לרבות מומחה רפואי, יכול להרים עצמו, כשהוא אוחז בציצית ראשו.
בעניין זה, מקובלת עלי טענת הנתבעים כי אחראים הם אך לנזק הנובע מהתרשלותם.
הלכה זו מקובלת עלי לגופה ונראה לי שהיא עדיפה מכל בחינה אפשרית, על הגישות האחרות, ובמיוחד על הגישה של "הכל או לא כלום".
היא מגלמת מדיניות ראויה לפיה זוכה הניזוק בפיצוי על כל הנזק שנגרם לו ברשלנותו של המזיק והמזיק אינו מחויב כלפיו מעבר לנזק שגרם לו, אלא רק כדי שיעורו.
סוף דבר, ראיתי כאמור לקבוע כי הנתבעים התרשלו בטיפול הרפואי שניתן על ידם לתובעת וכי התרשלותם זו, גרמה לאיחור באבחון מחלתה וכתוצאה מכך, לאבדן סיכויי החלמה שהוערכו בשיעור של 70%.