מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות רפואית אי היענות לבקשות או דרישות המטופלת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מאותם נתונים נגזר לשיטתן שהוועדה הרפואית לא היתה מאשרת הפסקת הריון, וכן שניתן להסיק שהאם לא היתה פונה בבקשה להפסקת הריון, אף לו אובחן היפוך האברים בעובר במהלך ההריון.
צוין כי – "לאור מצבה של הקטינה וגילוי המחלות החדשות שיש לה , ולאחר התייעצויות עם מומחים רפואיים, מבקשת התובעת להגיש כתב תביעה מתוקן בצרוף 3 חוו"ד רפואיות מטעמה: חוו"ד לעניין הרשלנות מטעם יועצת גנטית ; חוו"ד לעניין קש"ס ונזק מטעם מומחה ברפואת ילדים; חוו"ד נוספת בתחום הנפשי". פורט שהעלות המצטברת עומדת על 51000 ₪, והתבקשה ארכה להגשת התביעה המתוקנת עם 3 חווה"ד עד 10.4.2023.
. אשר לאמצעים שעל המטופל לנקוט, ככל שההסתברות האובייקטיבית לקיומה של עילת תביעה גדלה, וככל שהסימנים לסיכון ממשי הנם ברורים ומוחשיים, כך גדלה חובתו של התובע להעמיד עצמו לבדיקות מסוג ובתדירות ההולמים את הסיכונים אליהם נחשף, כדי לאתר את מקורות הנזק ולהקטינו (גלעד, בעמ' 128).
סרוב או אי מענה לא יעכבו את מירוץ ההתיישנות , שכן יכול התובע להגיש תביעתו בחלוף זמן סביר מעת שפנה ולא נענה (או מעת הסרוב) ולדרוש החסרים במסגרת הליכי ביניים.
...
יטען הטוען שהיה כאן רמז לכך שהתובעים חפצים להרחיב טענות ההתרשלות והקשר לנזק גם למה שקשור ביעוץ הגנטי: שכן אחרת, על שום מה יבקשו הם להציב חוו"ד של מומחה בתחום זה? אולם אני סבור שזו טענה ממן הטענות של "חכמה בדיעבד". הדין מציב בפני נתבע שעת כושר יחידה להציב לראשונה טענת התיישנות.
אני סבור אפוא שעת בוחנים האם החמיץ הנתבע אותה שעת כושר, אין להחמיר ביתר, על דרך הרחבה מלאכותית של הביטוי "ההזדמנות הראשונה" ככזה ש"סופח" לקרבו גם רמזים ואפשרויות ספקולטיביות, מהם אמור הנתבע ללמוד כביכול שמבוקש להוסיף נגדו עילות שהתיישנו.
כתב התביעה המתוקן על חוות הדעת שצורפו לו כולל כיום באופן "מעורב" הן טענות שהתיישנו והן כאלה שלא התיישנו, באופן המקשה על הפרדה ומחיקה חלקיים בשיטת "העפרון הכחול". אני נעתר לבקשה ומורה על מחיקת התביעה המתוקנת על שלוש חוות הדעת שצורפו לה. עם זאת – כמובן שעומדת בעינה עילת התביעה המקורית בדבר רשלנות הנוגעת לאבחון הרדיולוגי ופענוח הבדיקות, והטענות לנזק: על פי נוסח כתב התביעה המקורי ושתי חוות הדעת שצורפו לו. מחיקת כתב התביעה מתוקן אינו מונע הגשת בקשה מחודשת לתיקונה, בנוסח שלא יכניס עילות שהתיישנו, אלא יכלול אך טענות לנזק שלא התיישן , ולא טענות התרשלות על יעוץ גנטי שלפני הלידה או כל טענה שהתיישנה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

[ראה ע"א 2714/02 פלונית נ' מרכז בני ציון חיפה, פ"ד נח(1) 516 (2003)] בע"א 916/05 הנ"ל הוסבר כי: "רופא שפעולותיו סבירות ומבוססות על הנורמות המקובלות בעולם הרפואה אינו יכול לחוב בגין פעולות אלו על יסוד דיני הרשלנות. כך גם באשר בעיניין בו ההחלטה הרפואית הנדרשת היא אם לאשר עקרונית טפול רפואי או תרופתי." מן הכלל אל הפרט ראינו כי פערי המחלוקת בין המומחים אינם גדולים ומתמקדים בנוגע למהותם של הסיכונים בנתוניה של המנוחה והשפעתם על ההחלטה לנתחה במצבה.
[ראה ע"א 1303/09 מרגלית קדוש נ' בית החולים ביקור חולים, פ"ד סה(3)164 (2012)] משכך תפיסתו הערכית של הרופא לא יכולה להכתיב את ביצוע ההחלטה בנוגע לטפול הרפואי ויש להתייעץ עם המטופל באשר לדרך הטיפול הרצויה לו. [ראה ע"א 6153/97 שטנדל נ' פרופ' יעקב שדה, פ"ד נו(4) 746 (2002)] זאת ועוד, ההלכה הדגישה כי הפגיעה צריכה להיות בליבת זכותו של המטופל בנגוד לפגיעה בשוליה.
הנתבעים ציינו כי נענו לבקשת התובעת לאחר שהציגה את צו האפוטרופסות ואילו הם הניחו כי הדבר נועד להקל על סבלה של המנוחה במצבה.
...
לפיכך לאור המסקנה דלעיל באשר לסבירות החלטת הנתבעים באשר להימנעות מניתוח המנוחה אין מקום לקבע כי אי הצעת ניתוח הוא בבחינת פגיעה באוטונומיה.
באשר לגובה הפיצוי, הגם שאין דרישה לסיבתיות ההחלטה נקבע כי יש טעם לאבחנה בין המקרה שבו הייתה ניתנת ההסכמה בסופו של דבר למקרה שבו לא הייתה ניתנת.
לאור כל האמור אני מחייבת את הנתבעים באמצעות הנתבעת 1לשלם לתובעת סך של 100,000 ₪ בתוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעים טענו לרשלנות הנתבעת בין היתר מאחר והמום לא התגלה לאחר הלידה ובמהלך אישפוז 2005; משום שלאחר גילוי המום לא ננקטו פעולות שהיה בהן להקטין את נזקיה של הקטינה או למנוע הדרדרות במצבה; מאחר והצוות הרפואי לא צפה, על אף שהיה עליו לצפות את הארוע והנזקים שנגרמו לקטינה; ומאחר והנתבעת היתעלמה ממצבה של התובעת ולא נתנה לה את הטיפול המתאים בנסיבות העניין.
ביום 7.9.2020 הגישה הנתבעת את ראיותיה במסגרתן הוגש תצהירו של פרופ' שאול סופר, אשר בזמנים הרלוואנטיים ניהל את מחלקת טפול נמרץ ילדים בבית החולים וכיום עובד בבית החולים ביחידה לבטיחות המטופל וניהול סיכונים (להלן: "פרופ' סופר"); תעוד רפואי נוסף מבית חולים סורוקה; ושאלונים שהופנו לתובעים ותצהירי תשובות כפי שנענו על ידם.
ביום 14.12.2021 הגישו התובעים בקשה לצרוף הראיות הבאות: תצהירו של מר פאוזי אלסופי, סגן מנהל ומנהל בית הספר היסודי בו למדה הקטינה, לפיו הקטינה לא הישתתפה בשעורי ספורט בשל מצבה הבריאותי (להלן: "מר פאוזי"); תצהירו של ד"ר מוחמד אלעפוואי, רופא מישפחה בעל מרפאה פרטית בתל שבע, במסגרתו אישר כי הכיר את הקטינה, טיפל בה וזוכר כי תמיד הייתה חלשה, רזה וסבלה מעייפות (להלן: "ד"ר אלעפוואי"); וספרות רפואית שאוזכרה בחוות דעתו של פרופ' אבינדר.
לא הוכח בפניי במידה הנדרשת כי נפל פגם בהתנהלות הצוות הרפואי במהלך אישפוז 2005, אשר מצביע על רשלנות בתפקודו וכי התרשלות זו גרמה לנזק הנטען, ומשכך דין טענות התובעים להדחות.
...
בנסיבות אלו, ולנוכח כל האמור לעיל שוכנעתי כי דין טענות התובעים בתביעה בעניין דינן להידחות.
סיכום: המסקנה מכל האמור לעיל היא כי במקרה דנן לא הוכחו טענות התובעים כי נזקי הקטינה נובעים מרשלנות באבחון מצבה הרפואי באשפוז 2005, ומשכך דין התביעה להידחות, וכך אני מורה.
אשר על כן, אני מורה על דחיית התביעה, ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בעיניינה של מרשתי, בית החולים נוהג בחוסר צדק ומוסריות, כאשר דורש תלוש מהמציאות של כ-15,000 ₪ וכל זאת עקב מחדלים וטעויות שבוצעו על ידו ואם לא די בכך, גם לא מקבל את המטופל לטיפולים שנקבעו לו מראש.
בשולי עניין זה אפנה למכתב ההתראה של ב"כ התובע, מיום 24.8.21, סמוך למועד הגשת כתב התביעה (נספח 3 לכתב התביעה); כאשר לא מצאתי כי מכתב זה נענה ע"י הנתבעת.
ענייננו בכלב שהגיע לבית החולים כשהוא חולה ומצבו הרפואי לא שפיר בלשון המעטה, נוכח נסיונות רפואיים כושלים, שהנתבעת עצמה מודה בהם.
אפנה במיוחד לדרישה לחובת הטיפול בכלב במשפט העברי, כפי שהדברים מצוטטים מפסק דינו של כב' השופט קליין בעיניין ד"ר חייק (בעמ' 12): "המשפט העברי מחייב את הדאגה לרווחתם של בעלי החיים, ולא אחת, דאגה זו קודמת אף לדאגה לרווחתם של בני האדם. העיסוק ברפואת בעלי חיים מוגדר כמצווה, אם משום הערך של מניעת צער מבעלי חיים, ואם משום הערך של השבת אבידה, הכולל גם את החובה לעשות לשמירת רכושו של הזולת." כאמור לעיל, משלא הוכחה טענת הרשלנות על יסודותיה ומשלא הומצאה חוות דעת מומחה, הרי שאין לקבל את טענת הנתבעת גם בהיבט זה. בהקשר זה אחדד כי על מנת להוכיח את הטענה בדבר רשלנות רפואית בטיפול בכלב לא די בצרוף תרשומת ומסמכים רפואיים של בית החולים, תוך הדגשת קטעים מסויימים ברשומות בית החולים, אלא יש להמציא חוות דעת מומחה, וזו, כאמור, לא הומצאה.
טענת הקזוז הנתבעת טוענת לטענת קזוז, אולם איננה מצליחה לשים את האצבע על הסכום שלטענתה יש לקזזו; עד כדי כך שבסע' 40 לכתב ההגנה מטעמה היא מבקשת להורות על קזוז סך של 10,000 ₪ מכל סכום שייפסק לטובת התובע בגין עגמת נפש שנגרמה לה. משלא השכילה הנתבעת להוכיח את טענתה בדבר הנזק ו/או הרשלנות הרפואית שנגרמה לכלב ע"י התובע, הרי שברי כי אין כל מקום לקזוז סכומים בגין עגמת נפש.
...
מכאן שאין מנוס מלדחות את גרסתה של הנתבעת ולקבל את התביעה במלואה.
סוף דבר ותוצאה עניינו בתיק פשוט בתכלית.
כאמור לעיל, לאחר עיון בכתבי הטענות, בראיות הצדדים ובסיכומים מטעמם, כמו גם כפי שעולה מהתכתובת שלעניין, מצאתי כי יש לקבל את התביעה במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעת אינה מחזיקה בתיק הרפואי המלא של המטופל, אינה מבצעת מעקב אחר המטופל ולכן נרשם בחלק העליון בטופס השיחרור באופן בולט, בבקשה לשתף את הרופא הקבוע שלך בסיכום הביקור לשם מעקב תיק ובחלקו התחתון "מרפאת טרם מספקת שירותי רפואה דחופה, חלק בלתי נפרד מרפואה דחופה הנו מעקב מקצועי ואחראי לאחר השיחרור מטר"ם. טרם אינה אחראית להשלכות של חוסר הענות המטופל להוראות הנ"ל. אם את/ה ניתקל/ת בקושי בקביעת ביקורת כמומלץ, עליך להבדק ע"י רופא המשפחה או לחזור לטרם." עיקר עבודת הרופא בנתבעת, ליתן טפול ראשוני ולמיין את המטופלים, בהמשך טפול בקהילה בקופות חולים או במחלקה לרפואה דחופה בבית חולים ולכן, עליו לקבוע האם המצב מצדיק הפניה מידית לחדר המיון או בירור ומעקב בקהילה.
עדות המומחה בראי מומחיותו בקרדיולוגיה ולא ברפואה דחופה לאחר שבחנתי את חומר הראיות ושמעתי את המומחה והעדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי לא נפלו ליקויים בטיפול הרפואי שניתן לתובע העולים כדי התרשלות, אף שמסקנת חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט שונה.
תלונה על כאב בחזה, יכולה להגרם ממגוון סיבות ובכללן, לבבית, עיכול, אורתופדית ולכן, רצוי, שרופא כללי במרפאה לרפואה דחופה שלא יחליט לאיזה רופא מומחה להפנות, ללא מידע מלא, כתיק רפואי מקופת החולים, אלא יצביע על תסמין שראוי לבדיקה ויפנה לרופא המשפחה, שיחליט אילו בדיקות והפניות נידרש המטופל.
...
ההכרעה בסוגיית ההתרשלות היא מסקנה משפטית, המושתתת על נתונים וממצאים שעלו מכלל הראיות.
המסקנה מכל אלה, היא שאין להטיל על הנתבעת את האחריות לפיצוי התובע בגין הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהאירוע הלבבי ובהתאם גם למצבו הנפשי הנטען.
סוף דבר משנדחתה התביעה, התובע ישלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 18,000 ש"ח והוצאות המשפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו