לטעמם של דייני הרוב, גם גזר הדין אינו מחמיר ואין עילה להתערב בו.
אב בית הדין, עו"ד שובל, בדעת מיעוט, סבר כי הפיסקה שכתב המערער בסיכומיו היא אומנם "קצת בוטה וצורמת אך מכאן ועד לומר שיש להרשיעו בשלוש עבירות רחוקה הדרך". והוסיף כי עורך הדין צריך להגן על זכויות מרשו ללא מורא ואם לא ננהג כך "אנו עלולים להצמיח דור של עורכי דין שיפחדו לכתוב את אשר על ליבם והבנתם בנימוס אך בתקיפות ובמרץ". עו"ד שובל הוסיף, כי בנסוח הפסקה בסיכומי המערער לא הייתה כוונה לזלזל או לפגוע בצד השני, אלא להעצים את טענותיו ולראיה, אף בית המשפט שדן בתביעה לא מצא לנכון להגיב על שנכתב ואף דחה את התביעה שהוגשה נגדו.
התביעה שנדונה שם התבססה על טענת התובעת, כי המערער, שייעץ לאביה המנוח בנסוח צוואתו, לא ידע את הוראת סעיף 147 לחוק הירושה, לפיו תשלומים המגיעים למי שנפטר, על פי חוזה ביטוח, חברות בקופת קצבה או בקופת תגמולים, אינם נכללים בעיזבון, ולכן לא שאל את אבי התובעת (המצווה), אם יש לו כספים בקופות גמל ו/או מוטבים בפוליסות ביטוח חיים, ובכך גרם להטעייתו בנסוח הצוואה.
במסגרת אותה פיסקה, לדבריו, לצורך המחשת טעונו, היתייחס המערער לארוע שבו ירה עורך הדין שייצג את התובעת, עו"ד בן דוד, בבעלה לשעבר של אישתו, אך תיק החקירה נגדו ניסגר על ידי רשויות האכיפה לאחר שהתקבלה גירסתו בדבר "הגנה עצמית" בנסיבות העניין, וכה כתב: "הנתבע (המערער – מ.ה) אינו יכול להתאפק ולשאול כדלקמן: כלפי הנתבע מוצג מצג – לפיו סביר להניח כי לא ידע את הוראת סעיף 147, ולכן לא יידע בכך את המנוח; האם זה יהא סביר לקבל את גרסת ב"כ התובעת (המתלונן – מ.ה) (כפי שניתנה למשטרת ישראל) בנוגע לארוע שארע ביום 10.5.03, ובו הרג את יעקב הדר (בעלה לשעבר של אישתו), וטען להגנתו כי ירה עקב הגנה עצמית; למרות שבעת הירי חצצה דלת כניסה של דירה בין היורה ובין ההרוג, והאחרון לא היה חמוש?!".
עיקר טענות המערער
לטענת המערער, ככל שהמתלונן רשאי היה לטעון כנגדו כי לא ידע את דבר קיומו של סעיף 147 לחוק הירושה ובכך התרשל כלפי אביה של לקוחתו, מבלי שהדבר יתבסס על ראיות כלשהן והיה בגדר סברה, הרי גם המערער מצידו, רשאי היה להעלות בכתב סיכומיו סברה מקבילה, שעסקה בהסברו של המתלונן מדוע ירה והרג אדם שכלל לא נשא נשק.
...
בנוסף סבורני, כי יש להחמיר בעניינם של טיעונים כתובים, לעומת טיעונים בעל פה הנשמעים בלהט הרגע ובאווירה אדברסרית טעונה.
בכל הנוגע לעונש, סבורני כי הוא מצוי ברף הנמוך ואין לכאורה סיבה ממשית להתערב בו. יחד עם זאת, במסגרת ההליכים בערעור זה, כמפורט בפסקה 9 לעיל, הביע המערער נכונות ברורה להתנצל בפני המתלונן , להבהיר כי לא התכוון לפגוע בו וכן להצהיר ,כי לא היה מקום להביא את אירוע הירי כהדגמה במסגרת סיכומיו.
לפיכך ומטעם זה בלבד, סבורני ,כי ראוי לבטל את הקנס הכספי שהוטל על המערער, אך להותיר על כנו את עונש הנזיפה, המבטא את מורת הרוח מהתבטאותו הבלתי ראויה של המערער כלפי המתלונן בסיכומיו.