(פרוטוקול הישיבה מיום14.01.19 (להלן: פרוטוקול) עמ' 14 שורות 20-23):
"היום ההוא היה רגיל ולא היה לחץ של עבודה באותו יום והיינו אמורים לסיים מוקדם, זוהיר אמר לי אח"צ שיש עוד תיקון באותו ביניין ומקום התיקון היה של אחד הסוכנים של חסון."
ואם לא די בכך, הרי שהתובע לא הניח כל תשתית עובדתית רלוואנטית, אשר על בסיסה ניתן לקבוע כממצא כי התאונה ארעה עקב שעות עבודה ארוכות וממושכות.
דיון והכרעה
לאחר שקבעתי, מהן נסיבות התאונה, אדון כעת בשאלה, האם קמה בנסיבות אלה אחריות מושגית וקונקרטית של הנתבעת מס' 1 כלפי התובע?
לשם הוכחת יסודותיה של עוולת הרשלנות, כאמור בסעיפים 35 ו- 36 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], מוטלת על התובע החובה להוכיח כל אחד מאלה: קיומה של חובת זהירות, התרשלות מצד המזיק, ונזק שניגרם בגינה.
עמד על כך כב' השופט ברק (כתוארו אז) בפרשת ועקנין :
"חיי היום- יום מלאים סיכונים, אשר לעיתים מתממשים וגורמים נזקים, מבלי שיוצרי הסיכונים יישאו באחריות בנזיקין. הטעם לכך הוא, שאותם סיכונים טבעיים ורגילים הם לפעילות האנוש המקובלת, ובגינם נקבע, כעניין של מדיניות משפטית, כי חובת זהירות קונקרטית אינה מתגבשת. סיכונים אלה סבירים הם, וחיי חברה מתוקנים לוקחים את קיומם בחשבון... מי שהולך בדרך או יורד במדריגות עשוי לעיתים למעוד ולהחליק...אלה הם סיכונים סבירים, אשר יש להכיר בהם ולחיות עימם בחיי היום- יום. ההולך לבית- מרחץ אינו יכול להתלונן על שהריצפה חלקה..., והמתנדנד בנדנדה אינו יכול להתלונן על נזק, הנובע מסיכונים, שהם טבעיים לאותה נדנדה... המשחק עם כלב עשוי להישרט... והרוכב על סוס עשוי ליפול ממנו. אין הדין מטיל חובת זהירות קונקרטית בגין סיכונים סבירים.
גובה הנזק
הנכות הרפואית
מומחה מטעם התובע בתחום האורתופדיה, ד"ר מאוריציו פינקלשטיין, קבע כי בעקבות התאונה נותרה לתובע נכות אורטופדית לצמיתות בשיעור של 20% בהתאם לתקנה 35 (1) (ג) לתקנות המ.ל.ל. מומחה מטעם הנתבעות בתחום האורתופדיה, ד"ר מיכה רינות, קבע מנגד כי נותרה לתובע נכות לצמיתות בשיעור 10% לפי תקנה 35 (1) (ב) לתקנות המ.ל.ל.
בשל הפערים בין חוות הדעת של מומחי הצדדים מינה בית המשפט את ד"ר מאג'ד גנאיים כמומחה רפואי בתחום האורתופדיה.
גריעה מכושר הישתכרות
קביעת הפצוי שלו זכאי נפגע בשל הגריעה מכושר הישתכרותו תלויה בטיבה של הנכות, טיב התעסקותו של הנפגע, מידת היסתגלותו לעבודתו על אף נכותו, תיפקודו, כישוריו וסגולותיו (ראו לעניין זה ע"א סטוצינר נ' פומרנצ'יק, פ"ד י' 1050, 1060 (1956); ע"א 516/86 אררט נ' אזולאי, פ"ד מ'(4) 687; ע"א 286/99 מיכאל קז נ' המאגר הישראלי לביטוח רכב, [פורסם בנבו] (מיום 25.5.1991); ע"א 586/84 מקלף נ' זילברברג, פ"ד מג(1) 137; וע"א 3049/93 גירוגיסיאן נ' רמזי, פ"ד נב (3) 792, 797).
...
כמו כן, איני מקבל את טענת התובע, כי התאונה אירעה לאחר תום יום עבודה לחוץ באופן חריג ובמקום שיסע התובע הביתה, נתבקש על ידי אביה לבצע את עבודות התיקון בדוד המים של תומר.
אילו הייתה התביעה מתקבלת, הייתי פוסק לתובע פיצוי בסכום של 10,000 ₪ (לעבר ולעתיד).
סוף דבר
בהעדר אחריות מטעם הנתבעת מס' 1, התביעה נדחית.
התביעה נדחית אפוא ללא צו להוצאות.