לצורך קידום עסקת קומבינאציה שהמערערים ביקשו לבצע במקרקעין, הם שכרו את המשיב כבא-כוחם (ויש לציין שהמשיב הציג את עצמו כעורך דין מנוסה בתחום עריכת הסכמים מסוג זה).
בנוסף, בגדרי עסקה שכזו נרקמת מערכת יחסים סבוכה בין צדדים רבים הנוגעים בדבר, כך שנדרשת זהירות רבה בתכנון העסקה מלכתחילה (לפירוט הסיכונים הכרוכים בעיסקאות שכאלה, ראו: ע"א 250/89 בנק עצמאות למשכנתאות ולפיתוח בע"מ נ' שפוך, פ"ד מז(1) 593, 606 (1993); נדב בן-ארי "עיסקאות קומבינאציה" 875 ניהול נדל"ן (עורך: מאיר דלברי, 1997) (להלן: בן-ארי)).
נוכח סיכונים אלה, נידרש כי עורך-הדין שמייצג את לקוחו בעיסקאות קומבינאציה יסייע לו במתן שירות מקצועי שמטרתו, בין היתר, לספק ללקוח מידע מהותי בדבר העסקה, ויצמצם ככל שניתן את מידת הסיכון שנשקף ממנה.
משכך, אניח גם אני לשאלת ההתרשלות שבבחירת הקבלן, שכן לא נטען בפנינו (וממילא לא הוכח) כי התרשלות זו משנה את פני הדברים, או שנוצר בעטיה נזק למערערים (וספק בעיני אם זה בכלל תפקידו של עורך-הדין בעיסקאות מסוג זה).
...
לכן, נדחית טענתו של המשיב, לפיה פסיקת ההצמדה נעשתה "שלא בסמכות". עם זאת, עצם הבקשה להצמיד למדד אחר ממדד המחירים לצרכן (כאשר ההצמדה למדד תניב, בדיעבד, פיצוי גדול יותר), יש בה בכדי להתוות את שיקול דעתו של בית המשפט, בבואו להכריע בשאלת ההצמדה, ולהביא למסקנה אחרת מזו שאליה הגיע בית המשפט הנכבד קמא.
מכלול הנתונים שנזכרו לעיל מחזקים את המסקנה, כי בנסיבות שלפנינו, אין מקום להתערב בשיקול דעתו של בית המשפט הנכבד קמא, בכל הקשור לקביעת מועד התחלת תשלום הריבית מיום הגשת התביעה.
סוף דבר
התרשלותו של המשיב יצרה נזק בגובה כולל של 556,125 דולר, כמפורט לעיל.